Visa gymnasium.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt gymnasieval? Svara på vår korta undersökning och hjälp oss att hjälpa dig! ⭐

Industritekniska programmet, Produkt & maskinteknik

SKF Tekniska Gymnasium
Programinformation
Göteborg
Antal elever: cirka 50 (.)
Industritekniska programmet
  • Antagningspoäng: 200,0
    (medelvärde: 225,3) * statistik från 2019/20
SKF Tekniska Gymnasium

Om utbildningen

Produkt och maskinteknik

Är du intresserad av att arbeta med industriella utrustningar, hantera verktyg och bearbetning av olika material? På teknikprogrammet med inriktning produkt och maskinteknik på SKF Tekniska gymnasium i Göteborg får du även lära dig hur man gör bedömningar av produktens utformning och kvalitet. Väljer du den här Inriktningen kan du sedan arbeta som maskinoperatör, eller arbeta med produkter i form av exempelvis design, konstruktion och produktion.

Inriktningsgemensamma ämnen:

  • Datorstyrd produktion 1 100 p
  • Valbara kurser: Produktionsutrustning 2 100 p
  • CAD 1 50 p
  • Produktutveckling 1 100 p
Är du intresserad och vill veta mer om Industritekniska programmet, Produkt & maskinteknik, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Industritekniska programmet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Industritekniska programmet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Industritekniska programmet, Produkt & maskinteknik

Som boende i samma kommun som SKF Tekniska Gymnasium söker du till programmet via Gymnasieantagningen Göteborgsregionen. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Box 507340222 Göteborg
Telefon: 031-335 51 30
E-post: gymnasieantagningen@goteborgsregionen.se

Certifiering

Teknikcollege

Teknikcollege

Teknikcollege är en certifiering utfärdad av Industrirådet. Du går en utbildning som matchar de behov som Sveriges mest innovativa och spännande industriföretag har.

Läs mer om Teknikcollege här!

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Industritekniska programmet, Produkt & maskinteknik så kommer skolan att kontakta dig.

SKF Tekniska Gymnasium

SKF Tekniska Gymnasium

SKF Tekniska Gymnasium

SKF Tekniska Gymnasium är en liten och centralt belägen gymnasieskola med teknisk inriktning. Skolan ägs av SKF Sverige AB och grundades 1937, med syfte att utbilda kompetenta och självständiga tekniker för framtiden. På SKF Tekniska Gymnasium får du en kreativ...


Läs mer om SKF Tekniska Gymnasium och visa alla program.

Kontaktuppgifter

SKF Tekniska Gymnasium

Byfogdegatan 4
41505 Göteborg

 Visa telefonnummer
www.skftekniskagymnasium.se

Recensioner

Snittbetyg: 4,2

Baseras på 4 recensioner.

Carl
(5)
Med en direkt koppling till företaget SKF får man en verklighetsförankrad utbildning med grym praktik ute på riktiga fabriker med riktiga maskiner och processer. Man äter med SKF-arbetarna och extraarbete och sommarjobb på SKF är ett faktum. Kolla på programbladet så får ni en bättre förståelse för hur mycket man egentligen får lära sig, om m...
Visa hela
Eliasson
(5)
Det som är bäst med SKF tekniska gymnasium är verkstaden. I verkstaden får man verkligen göra vad som helst och det finns mycket verktyg och många maskiner man kan använda. Dessutom kan lärarna verkligen mycket och finns till hands om man behöver hjälp.
Högskoleelev1417
(5)
SKF Tekniska Gymnasium erbjuder en högkvalitativ utbildning. Skolan har goda resurser när det kommer till lärare, lokaler osv. Dessutom erbjuder skolan lärorika praktiker varav ca 10 veckor kan genomföras i utlandet. Genom att studera på STG kan eleverna även bygga ett kontaktnät som sedan leder till mycket bra sommarjobb och även möjlighet till...
Visa hela
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Industritekniska programmet, Produkt & maskinteknik från SKF Tekniska Gymnasium, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till SKF Tekniska Gymnasium
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på dag
Jag har en fråga
Recensioner
Utbildningsrecensioner
(4,2)
Baseras på 4 recensioner.

Du kanske också är intresserad av: