Visa gymnasium.se som: Mobil

Industritekniska programmet, Produkt & maskinteknik

Hjalmar Strömerskolan
Programinformation
Strömsund
Antal elever: 4 (år 1)
Industritekniska programmet
industri

Om utbildningen

Industritekniska programmet, Produkt & maskinteknik

Ett yrkesprogram för dig som vill arbeta med modern industriell teknik och industriteknisk produktion.

Inriktning produkt & maskinteknik 

Industritekniska programmet är ett yrkesprogram. Utbildningen ska utveckla dina kunskaper inom industriell teknik och industriteknisk produktion. Den ska utveckla din förmåga att använda utrustning, bearbeta material, hantera industritekniska processer samt arbeta med kvalitetssäkring för såväl produktion som färdig produkt.

På det här programmet får du

  • Genom samarbete med företag i regionen en förståelse för företagandets villkor. Inom utbildningen får du möjlighet att överväga eget företagande som ett alternativ.
  • Genom arbetsplatsförlagt lärande utveckla dina yrkeskunskaper och din yrkesidentitet. Du lär dig också förstå yrkeskulturen samt blir en del av yrkesgemenskapen på en arbetsplats.

Framtida yrken kan vara

  • Egen företagare
  • Mekaniker
  • NC-operatör
  • Smed
  • Svetsare
  • Verktygstekniker
Är du intresserad och vill veta mer om Industritekniska programmet, Produkt & maskinteknik, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Industritekniska programmet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Industritekniska programmet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Industritekniska programmet, Produkt & maskinteknik

Som boende i samma kommun som Hjalmar Strömerskolan söker du till programmet via Antagningskansliet i Strömsund. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Box 520 833 24 Strömsund
Telefon: 0670-161 54
E-post: antagningskansliet@stromsund.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Industritekniska programmet, Produkt & maskinteknik så kommer skolan att kontakta dig.

Hjalmar Strömerskolan

Hjalmar Strömerskolan

Hjalmar Strömerskolan i Strömsund

Väljer du Hjalmar Strömerskolan blir du en av drygt 300 elever på något av skolans program. Gymnasieskolan invigdes 1970 och är den enda i kommunen. På Hjalmar Strömerskolan, Hjalmar, strävar man efter att hålla toppnivå på alla program. Alla elever har tillgång...


Läs mer om Hjalmar Strömerskolan och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Hjalmar Strömerskolan

Myrgatan 4
83324 Strömsund

 Visa telefonnummer
www.hjalmar.nu

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Industritekniska programmet, Produkt & maskinteknik från Hjalmar Strömerskolan, fyll i dina uppgifter:

Recensioner

Det finns inga recensioner än.