Gör vår undersökning om gymnasievalet för chansen att vinna 1 000 kr på Filmstaden! ✨📽️

Filtrera efter
Vård- och omsorgsprogrammet
Inriktning
Stockholm
Undervisningsform
Visa alla filter
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar program i sökresultatet.
Visar 1-14 av 14 träffar
Annonser

Platser inom Stockholm

Reportage inom Vård- och omsorgsprogrammet

Vård- och omsorgsprogrammet i Stockholm

Är du intresserad av att jobba med människor? Under vård- och omsorgsprogrammet får du lära dig hur du bemöter och vårdar människor på ett professionellt sätt. Du får också lära dig om den tekniska utvecklingen som används inom vården. Vård- och omsorgsprogrammet är ett yrkesförberedande program som inte har några inriktningar, utan istället har programfördjupningar. Du kan till exempel välja kurser som ger dig högskolebehörighet eller särskilda utbildningar inom området som sjuksköterska. Eftersom programmet är yrkesförberedande kan du jobba direkt efter gymnasiet. Huvudstaden erbjuder många möjligheter till jobb eller vidare studier inom vård och omsorg. Läs mer om själva programmet här!

Vård- och omsorgsprogrammet i Stockholm

Vilka olika programfördjupningar du kan välja beror på vilken skola du väljer. I Stockholm finns det många skolor som erbjuder Vård- och omsorgsprogrammet.

De programfördjupningar du kan välja i Stockholm är bland annat:

  • Vård och medicin
  • Akutsjukvård
  • Vård och omsorg
  • Hälsa och friskvård

Många av skolorna i Stockholm har riksintag till Vård- och omsorgsprogrammet, vilket betyder att du kan läsa programmet oavsett var i Sverige du bor. Se vilka skolor som har riksintag här!

Efter gymnasiet

Efter du har läst Vård- och omsorgsprogrammet kan du börja jobba direkt inom hälsa- och sjukvården på till exempel sjukhus, socialtjänst, vårdcentral hemtjänst och personlig assistent. Om du väljer att plugga vidare kan du bli bland annat sjuksköterska eller polis. Det finns möjlighet att välja kurser som ger dig högskolebehörighet på Vård- och omsorgsprogrammet, detta är viktigt om du vill läsa vidare efter gymnasiet.

Källa: Skolverket