Visa gymnasium.se som: Mobil

Hur tänker du kring gymnasievalet? Svara på vår korta undersökning och ha chans att vinna ett presentkort från SF Anytime värt 295 kr! ➡️ Gör undersökningen här!

Vård- och omsorgsprogrammet

Tullinge gymnasium
Programinformation
Stockholm
Antal elever: cirka 60 (.)
Vård- och omsorgsprogrammet
  • Antagningspoäng: 187,5
    (medelvärde: 219,3) * statistik från 2021

Om utbildningen

Vård- och omsorgsprogrammet på Tullinge Gymnasium

Vård- och omsorgsprogrammet 

Skulle du vilja arbeta med människor? Har du tankar på att satsa på en framtid som sjuksköterska, arbetsterapeut eller socionom? Tullinge gymnasiums högskoleprofil ger dig behörighet till många akademiska utbildningar på högskola och universitet. Du får dessutom en yrkesexamen och har mycket goda möjligheter till jobb direkt efter gymnasiet. 

Inriktning Medicin och sjukvård

Programmet har en inriktning mot medicin och akutsjukvård. Skolans lärare har många års erfarenhet av både utbildning och yrkesliv. Du kommer därför att få bästa möjliga utbildning i både de praktiska och de teoretiska ämnena. Praktiken i akutsjukvård är till största delen förlagd till Karolinska universitetssjukhuset i Flemingsberg. 

Vård- och omsorgscollege

Tullinge gymnasium blev i juni 2016 certifiera som Vård- och omsorgscollege. Det innebär att skolan har ett välutvecklat samarbete med branschen, framför allt gällande kvalitet, samverkan med högskolan och möjligheter till arbete efter avslutad utbildning. 

Vård- och omsorgsprogrammet är en bra bas för dig som vill läsa vidare till yrken som sjuksköterska eller arbetsterapeut. Du garanteras högskolebehörighet, vilket innebär att du efter examen har behörighet att söka till både vårdutbildningar och allmänna utbildningar vid högskola och universitet. 

Som elev på Tullinge gymnasium har du även möjlighet att delta i internationella utbyten, exempelvis Indien. 

Är du intresserad och vill veta mer om Vård- och omsorgsprogrammet, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Fortsatta studier

På Tullinge Gymnasium kan du gå en profil som förbereder dig för högskolestudier. Då får du allmän högskolebehörighet och blir dessutom mycket väl föbredd för utbilningar som t.ex. sjuksköterska, sjukgymnast eller arbetsterapeut.

Behörighet

För behörighet till Vård- och omsorgsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Vård- och omsorgsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Vård- och omsorgsprogrammet

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Certifiering

Vård- och omsorgscollege

Vård- och omsorgscollege

Vård- och omsorgscollege certifierar samverkan mellan arbetsliv och utbildning i vård och omsorg. Efter avslutad utbildning får du som elev ett diplom som visar att du gått en certifierad utbildning. Diplomet är en merit när du söker arbete.

Läs mer om Vård- och omsorgscollege här!

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Vård- och omsorgsprogrammet så kommer skolan att kontakta dig.

Tullinge gymnasium

Välkommen till Tullinge gymnasium

Tullinge gymnasium är uppbyggd som ett campus med flera mindre hus i ett grönområde. Skolan har bibliotek, skolrestaurang med eget kök, uteservering, cafeteria, idrottssal och gym för eleverna.  Skolan är en mindre kommunal skola som erbjuder fem olika program:  Ekonomiprogrammet Naturvetenskapsprogrammet ...


Läs mer om Tullinge gymnasium och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Tullinge gymnasium

Alfred Nobels Allé 206
146 80 Tullinge

 Visa telefonnummer
www.tullingegymnasium.se

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 1 recensioner.

Jasmin Gill
Bästa lärare, bästa mat och bästa studiemiljö! I ettan började jag på Kungsholmens västra gymnasium men bytte sedan till Tullinge i tvåan och det är det bästa valet jag gjort i hela mitt liv! Året 2017 i trean fick min klass resa till både Goa och London. Vännerna jag fick är guldvärda. Alla är väldigt trevliga i skolan, ingen sitter och dömer...
Visa hela
Recensioner
Utbildningsrecensioner
(5,0)
Baseras på 1 recensioner.
Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Vård- och omsorgsprogrammet från Tullinge gymnasium, fyll i dina uppgifter:

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information