Visa gymnasium.se som: Mobil

Vård- och omsorgsprogrammet

Didaktus Liljeholmen
Programinformation
Stockholm
Antal elever: cirka 70 (.)
Vård- och omsorgsprogrammet
  • Antagningspoäng: 125,0
    (medelvärde: 173,8) * statistik från 2019/20

Om utbildningen

vård-och omsorgsprogrammet

Vård- och omsorgsprogrammet

Vill du jobba med människor i ditt framtida yrkesliv i en bransch där det finns goda framtidsutsikter? Då är Vård- och omsorgsprogrammet på Didaktus Liljeholmen rätt gymnasieutbildning för dig!

Ämnesintegrerade projekt

På Vård- och omsorgsprogrammet på Didaktus Liljeholmen får du arbeta med sammanhållna projekt – så kallade läruppdrag. Varje uppdrag sträcker sig över 1-3 veckor och flera olika ämnen integreras. Detta ger sammanhållna skoldagar med fasta studiegrupper, fasta rutiner och arbetsro med ständigt närvarande lärare. Du slipper arbetstoppar där prov och bedömningar hopar sig och infaller samtidigt. Du får en varierad undervisning men gör ändå en sak i taget och kan koncentrera dig och fokusera utan onödiga avbrott.

Tydlig koppling mellan studier och arbete

På Vård- och omsorgsprogrammet får du en helhetssyn på lärande och arbete. Det ska finnas en tydlig koppling mellan det du läser och hur du kan använda de kunskaperna i ditt yrkesliv. På Didaktus får du smarta föreläsningar och lärorika arbetsuppgifter. Man följer också upp att du kan det du ska kunna enligt kursplanen och utifrån vad yrkeslivet kräver.

Undersköterska efter Vård- och omsorgsprogrammet

I undervisningen ingår också handledning och anpassat studiematerial för att du ska kunna lära på det sätt som passar dig bäst. I utbildningen ingår tre praktikperioder på en arbetsplats där du får yrkeserfarenhet och hinner skapa dig en yrkesidentitet inför ditt arbetsliv. Efter att ha läst Vård- och omsorgsprogrammet är du anställningsbar undersköterska och har hunnit samla på dig erfarenhet av vårdarbete.

Är du intresserad och vill veta mer om Vård- och omsorgsprogrammet, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Vård- och omsorgsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Vård- och omsorgsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Vård- och omsorgsprogrammet

Du söker programmet via Gymnasieantagningen Stockholms län. Om du bor i en kommun som inte ingår i antagningskansliet söker du istället via din hemkommun.
Få ansökningskoden Postadress: Box 4404, 102 68 STOCKHOLM
Telefon: 08-58 00 80 00
E-post: gyantagningen@storsthlm.se

Reportage

Rina Elias

Rinas bästa råd för gymnasiet

Läs mer Didaktus Liljeholmen

Rina Elias, 20 år har varit i Sverige sedan 2015 och pratar perfekt svenska. Hon har toppbetyg från Didaktus i Liljeholmen och planerar att studera till tandläkare.  För fyra år sedan såg livet rejält annorlunda ut.


Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Vård- och omsorgsprogrammet så kommer skolan att kontakta dig.

Didaktus Liljeholmen

Didaktus Liljeholmen

På Didaktus Liljeholmen jobbar lärare och personal för att de gillar människor och tycker att du som är elev gör skolan till en spännande och händelserik arbetsplats. Rektorn på skolan finns alltid tillgänglig och lyssnar gärna på synpunkter från eleverna...


Läs mer om Didaktus Liljeholmen och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Didaktus Liljeholmen

Lövholmsvägen 2
11743 Stockholm

 Visa telefonnummer
www.didaktus.se

Recensioner

Snittbetyg: 2

Baseras på 1 recensioner.

Snöflinga
(2)
Slutade 2015. Första året var bra, lite nytt och spännande. Men sen hände något.Vi bytte mentor flera gånger vilket gjorde klassen blev orolig, arbetssättet Uppdrag som vi höll på med blev rörigare och svårare att hänga med. Som någon annan skrev var det för lite tid. Kafeterian byggdes om och det blev mer instängt och mörkare, trängre. Efterso...
Rektor Kommentar:
Det är tråkigt att du tycker att det inte var så bra 2015, men det har hänt ganska mycket sedan dess. Halva skolan renoverades sommaren 2015 och resten kommer att renoveras under denna sommar, vilket betyder att det är en helt annan fysisk arbetsmiljö nu. Det är ljudklassade väggar och dörrar och glaspartier som släpper igenom ljus och inte ljud...
Visa hela
Recensioner
Utbildningsrecensioner
(2,0)
Baseras på 1 recensioner.
Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Vård- och omsorgsprogrammet från Didaktus Liljeholmen, fyll i dina uppgifter:

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Reportage
Rinas bästa råd för gymnasiet

Rina Elias, 20 år har varit i Sverige sedan 2015 och pratar perfekt svenska. Hon har toppbetyg från Didaktus i Liljeholmen och planerar att studera till tandläkare.  För fyra år sedan såg livet rejält annorlunda ut.

Läs mer

Du kanske också är intresserad av: