Vård- och omsorgsprogrammet

Vård- och omsorgsprogrammet

Didaktus Liljeholmen, i Stockholm
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 40 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 115,0
(medelvärde: 158,2)
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 40 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 115,0
(medelvärde: 158,2)
Vill du veta mer om programmet? 🤗

Om utbildningen

vård-och omsorgsprogrammet

Vård- och omsorgsprogrammet

Vill du jobba med människor i ditt framtida yrkesliv i en bransch där det finns goda framtidsutsikter? Då är Vård- och omsorgsprogrammet på Didaktus Liljeholmen rätt gymnasieutbildning för dig!

Ämnesintegrerade projekt

På Vård- och omsorgsprogrammet på Didaktus Liljeholmen får du arbeta med sammanhållna projekt – så kallade läruppdrag. Varje uppdrag sträcker sig över 1-3 veckor och flera olika ämnen integreras. Detta ger sammanhållna skoldagar med fasta studiegrupper, fasta rutiner och arbetsro med ständigt närvarande lärare. Du slipper arbetstoppar där prov och bedömningar hopar sig och infaller samtidigt. Du får en varierad undervisning men gör ändå en sak i taget och kan koncentrera dig och fokusera utan onödiga avbrott.

Tydlig koppling mellan studier och arbete

På Vård- och omsorgsprogrammet får du en helhetssyn på lärande och arbete. Det ska finnas en tydlig koppling mellan det du läser och hur du kan använda de kunskaperna i ditt yrkesliv. På Didaktus får du smarta föreläsningar och lärorika arbetsuppgifter. Man följer också upp att du kan det du ska kunna enligt kursplanen och utifrån vad yrkeslivet kräver.

Undersköterska efter Vård- och omsorgsprogrammet

I undervisningen ingår också handledning och anpassat studiematerial för att du ska kunna lära på det sätt som passar dig bäst. I utbildningen ingår tre praktikperioder på en arbetsplats där du får yrkeserfarenhet och hinner skapa dig en yrkesidentitet inför ditt arbetsliv. Efter att ha läst Vård- och omsorgsprogrammet är du anställningsbar undersköterska och har hunnit samla på dig erfarenhet av vårdarbete.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Stockholm
  • Svenska

Behörighet

För behörighet till Vård- och omsorgsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Vård- och omsorgsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3. Från och med hösten 2023 ingår grundläggande behörighet i alla yrkesprogram.

Ansökan

Ansök till Vård- och omsorgsprogrammet

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Få ansökningskoden Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Reportage

Mai: "Vård- och omsorgsprogrammet ger mig många alternativ"

Didaktus Liljeholmen

Mai går i tvåan på vård- och omsorgsprogrammet.

Didaktus Liljeholmen
Lövholmsvägen 2
11743 Stockholm

Välkommen till Didaktus Liljeholmen 

...

Läs mer om Didaktus Liljeholmen och visa alla program.

Recensioner

Snittbetyg: 2

Baseras på 1 recensioner
Skriv en recension
2/5
Snöflinga
03 jun 2016
Det började bra men...

Slutade 2015. Första året var bra, lite nytt och spännande. Men sen hände något.Vi bytte mentor flera gånger vilket gjorde klassen blev orolig, arbetssättet Uppdrag som vi höll...

Rektor
14 jun 2016
Det är tråkigt att du tycker att det inte var så bra 2015, men det har hänt ganska myck...
Visa hela
Sponsrad