Visa gymnasium.se som: Mobil

Hur tänker du kring gymnasievalet? Svara på vår korta undersökning och ha chans att vinna ett presentkort från SF Anytime värt 295 kr! ➡️ Gör undersökningen här!

Vård- och omsorgsprogrammet

Fredrika Bremergymnasiet
Programinformation
Haninge, Stockholm
Antal elever: cirka 80 (.)
Vård- och omsorgsprogrammet
  • Antagningspoäng: 112,5
    (medelvärde: 199,5) * statistik från 2021

Film

Om utbildningen

Vård- och omsorgsprogrammet

Vård- och omsorgsprogrammet på Fredrika Bremergymnasiet

Vård- och omsorgsprogrammet är för dig som vill ta hand om människor och arbeta inom vården i någon form. Vi erbjuder två olika profiler på programmet. Oavsett vilken profil du väljer så har du möjlighet att få en behörighet som undersköterska och grundläggande högskolebehörighet. Studier på skolan varvas med teori samt metod övningar. Delar av din utbildningen äger rum på en eller flera arbetsplatser under dina APL (Arbetsplatsförlagt lärande). APL ger dig erfarenheter och dessutom kontakter som du kan ha nytta av när du söker jobb.

Fokusområden:

  • Bemötande och kommunikation
  • Teori varvas med praktik
  • Goda kunskaper om människokroppen och människors psyke
  • Vanliga sjukdomar och hur man förebygger dem

Våra inriktningar och profiler


Räddningsmedicin

Inom profilen räddningsmedicin fördjupar du dig inom den mest akuta vården och det som sker på en olycksplats. Du får lära dig om Första hjälpen samt medicinska åtgärder vid olycksfall och akut insjuknande. Krisreaktioner, både fysiska och psykiska hos den drabbade, samt att du övar din förmåga att bemöta både patienter och närstående.

Rättspsykiatri

Inom profilen rättspsykiatri fördjupar du dig inom psykiska sjukdomar och behandlingsmetoder. Du får en kunskap om sambandet mellan psykisk störning och kriminalitet, samt rättspsykiatrins samhällsskyddande verksamhet. Du får också lära dig att se människan bakom brottet i arbetet med att återanpassa patienten till ett liv i frihet. 

Efter gymnasiet

Efter genomförd utbildning är du behörig undersköterska. Du kan även arbeta som t ex personlig assistent eller skötare inom psykiatri. Efter dina gymnasiestudier kan du även läsa vidare till yrken som sjuksköterska, barnmorska, fysioterapeut, arbetsterapeut, socionom eller kriminalvårdare.

Är du intresserad och vill veta mer om Vård- och omsorgsprogrammet, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Vård- och omsorgsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Vård- och omsorgsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Vård- och omsorgsprogrammet

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Certifiering

Vård- och omsorgscollege

Vård- och omsorgscollege

Vård- och omsorgscollege certifierar samverkan mellan arbetsliv och utbildning i vård och omsorg. Efter avslutad utbildning får du som elev ett diplom som visar att du gått en certifierad utbildning. Diplomet är en merit när du söker arbete.

Läs mer om Vård- och omsorgscollege här!

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Vård- och omsorgsprogrammet så kommer skolan att kontakta dig.

Fredrika Bremergymnasiet

Fredrika Bremergymnasiet - Här förbereds du för morgondagens samhälle

Fredrika Bremer gymnasiet är en öppen och välkomnande skola med bra sammanhållning. Med många program och engagerade lärare är möjligheterna många. Fredrika Bremergymnasiet har två skolresturanger och caféer där du kan umgås med dina klasskompisar.  Skolan är döpt efter författaren...


Läs mer om Fredrika Bremergymnasiet och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Fredrika Bremergymnasiet

Dalarövägen 64
136 46 Haninge

 Visa telefonnummer
www.fredrika.se


Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Vård- och omsorgsprogrammet från Fredrika Bremergymnasiet, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Fredrika Bremergymnasiet
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information