Vård- och omsorgsprogrammet

Vård- och omsorgsprogrammet

Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 170 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 162,5
(medelvärde: 226,8)
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 170 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 162,5
(medelvärde: 226,8)
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Är du intresserad av räddningsmedicin, rättspsykiatri och vill studera vidare på högskolan?

Vill du ha en utmanande utbildning med kvalitet som öppnar upp för arbete i hela världen? Är du en empatisk person som har lätt att skapa relationer och vill vårda och värna om dina medmänniskor?  Vi på KVG erbjuder en utbildning av hög kvalitet med lärare som har specialkompetens inom medicin, kirurgi, akutsjukvård, funktionshinderområdet och psykiatri. Hos oss studerar du människan från olika perspektiv och läser bland annat psykologi, hälso- och sjukvård, anatomi och fysiologi. Vi har stora förväntningar på dig och vill att du ska lyckas!

Högskolesinriktad utbildning med globalt perspektiv (FN-skola)

Hos oss läser du mot högskolebehörighet och efter avslutad examen har du möjlighet att studera vidare till bland annat sjuksköterska och sjukgymnast men möjligheterna är många fler.

Vi samarbetar med flera högskolor bland annat Karolinska Institutet och Röda Korsets högskola. I dina studier tränas du i ett forskningsinriktat arbetssätt. Du får kunskaper i hälso- och omvårdnadsvetenskap, medicinsk teknik och interkulturell kompetens. Vi är en certifierad FN-skola och arbetar med hälsofrågor i ett globalt perspektiv. Vi har även haft elevutbyte med möjlighet till fältstudier eller APL med bland annat Frankrike och Indien och planerar nya internationella samarbeten framöver.

Akutsjukvård, räddningstjänst, funktionshinderområdet och psykiatri

Utbildningen innehåller kurser som ger kompetens att arbeta som undersköterska, skötare, boendestödjare och personlig assistent. Du kan arbeta inom flera olika områden såsom akutsjukvård, räddningstjänst, funktionshinderområdet och psykiatri. Vi besöker högskolor, samverkar kring lektioner med bl. a Stockholms brandförsvar och du får bekanta dig med institutioner i samhället som arbetar med psykisk ohälsa. Under dina tre år på gymnasiet har du minst 15 veckors arbetsplatsförlagt lärande (APL) inom något av ovanstående områden.

I ditt kommande arbete möter du människor som behöver ditt stöd, ditt engagemang och din hjälp. Du kommer att känna gemenskap och glädje men ibland också sorg. Alla delar av din personlighet är värdefulla och viktiga i det arbetet. Utbildningen ger dig på detta sätt en möjlighet att utvecklas både personligt och professionellt. 

Är du intresserad och vill veta mer om Vård- och omsorgsprogrammet, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Stockholm

Behörighet

För behörighet till Vård- och omsorgsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Vård- och omsorgsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3. Från och med hösten 2023 ingår grundläggande behörighet i alla yrkesprogram.

Certifiering

Vård- och omsorgscollege

Vård- och omsorgscollege

Vård- och omsorgscollege certifierar samverkan mellan arbetsliv och utbildning i vård och omsorg. Efter avslutad utbildning får du som elev ett diplom som visar att du gått en certifierad utbildning. Diplomet är en merit när du söker arbete.

Läs mer om Vård- och omsorgscollege här!

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Vård- och omsorgsprogrammet så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Kungsholmens Västra Gymnasium
Konradsbergsgatan 1
11259 Stockholm

Kungsholmens västra gymnasium

Vi är kunskap, vi är vetenskap, vi är gemenskap! Vill du vara en elev på en skola med Bra lärare Hög nivå på utbildning i en lugn atmosfär Träffa ungdomar från hela staden Och gå på en skola som ligger...

Läs mer om Kungsholmens Västra Gymnasium och visa alla program.

Recensioner

Snittbetyg: 3,8

Baseras på 5 recensioner
Skriv en recension
4/5
Lia
17 apr 2023

Bra stora fina lokaler, finns bibblan man kan plugga på, finns ett café med goda grejer. Trevlig personal och lärare, några kan vara stränga men de vill bara ditt bästa. Mat...

Visa hela
4/5
Alva
24 jan 2023
/Från en första klassare med inriktningen vård & omsorg

Jag ger skolan 4/5 poäng då jag tycker skolan har bra lärare, fräscha lokaler, bra undervisning och jag tycker även skolan har en bra gemenskap mellan eleverna, då man bland ann...

Visa hela
3/5
The star
17 jan 2023

Det är inte så bra skolmat. Bra lokalarer som är utrustade till när vi ska jobba praktiskt på lektionerna. Men lite synd att lärare har svårt att förstå sina svårigheter i vis...

Rektor
25 jan 2023
Hej vad kul att du tycker att lokalerna är bra på skolan det tycker vi också. När det g...
Visa hela
Sponsrad