Vård- och omsorgsprogrammet

Kungsholmens Västra Gymnasium
Programinformation
Stockholm
Antal elever: cirka 220 (.)
Vård- och omsorgsprogrammet
Klassrum
  • Antagningspoäng: 190,0
    (medelvärde: 240,2) * statistik från 2022

Om utbildningen

Är du intresserad av räddningsmedicin, rättspsykiatri och vill studera vidare på högskolan?

Vill du ha en utmanande utbildning med kvalitet som öppnar upp för arbete i hela världen? Är du en empatisk person som har lätt att skapa relationer och vill vårda och värna om dina medmänniskor?  Vi på KVG erbjuder en utbildning av hög kvalitet med lärare som har specialkompetens inom medicin, kirurgi, akutsjukvård, funktionshinderområdet och psykiatri. Hos oss studerar du människan från olika perspektiv och läser bland annat psykologi, hälso- och sjukvård, anatomi och fysiologi. Vi har stora förväntningar på dig och vill att du ska lyckas!

Högskolesinriktad utbildning med globalt perspektiv (FN-skola)

Hos oss läser du mot högskolebehörighet och efter avslutad examen har du möjlighet att studera vidare till bland annat sjuksköterska och sjukgymnast men möjligheterna är många fler.

Vi samarbetar med flera högskolor bland annat Karolinska Institutet och Röda Korsets högskola. I dina studier tränas du i ett forskningsinriktat arbetssätt. Du får kunskaper i hälso- och omvårdnadsvetenskap, medicinsk teknik och interkulturell kompetens. Vi är en certifierad FN-skola och arbetar med hälsofrågor i ett globalt perspektiv. Vi har även haft elevutbyte med möjlighet till fältstudier eller APL med bland annat Frankrike och Indien och planerar nya internationella samarbeten framöver.

Akutsjukvård, räddningstjänst, funktionshinderområdet och psykiatri

Utbildningen innehåller kurser som ger kompetens att arbeta som undersköterska, skötare, boendestödjare och personlig assistent. Du kan arbeta inom flera olika områden såsom akutsjukvård, räddningstjänst, funktionshinderområdet och psykiatri. Vi besöker högskolor, samverkar kring lektioner med bl. a Stockholms brandförsvar och du får bekanta dig med institutioner i samhället som arbetar med psykisk ohälsa. Under dina tre år på gymnasiet har du minst 15 veckors arbetsplatsförlagt lärande (APL) inom något av ovanstående områden.

I ditt kommande arbete möter du människor som behöver ditt stöd, ditt engagemang och din hjälp. Du kommer att känna gemenskap och glädje men ibland också sorg. Alla delar av din personlighet är värdefulla och viktiga i det arbetet. Utbildningen ger dig på detta sätt en möjlighet att utvecklas både personligt och professionellt. 

Är du intresserad och vill veta mer om Vård- och omsorgsprogrammet , vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Vård- och omsorgsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Vård- och omsorgsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3. Från och med hösten 2023 ingår grundläggande behörighet i alla yrkesprogram.

Certifiering

Vård- och omsorgscollege

Vård- och omsorgscollege

Vård- och omsorgscollege certifierar samverkan mellan arbetsliv och utbildning i vård och omsorg. Efter avslutad utbildning får du som elev ett diplom som visar att du gått en certifierad utbildning. Diplomet är en merit när du söker arbete.

Läs mer om Vård- och omsorgscollege här!

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Vård- och omsorgsprogrammet så kommer skolan att kontakta dig.

Kungsholmens Västra Gymnasium

Kungsholmens västra gymnasium

Vi är kunskap, vi är vetenskap, vi är gemenskap! Vill du vara en elev på en skola med Bra lärare Hög nivå på utbildning i en lugn atmosfär Träffa ungdomar från hela staden Och gå på en skola som ligger...


Läs mer om Kungsholmens Västra Gymnasium och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Kungsholmens Västra Gymnasium

Konradsbergsgatan 1
11259 Stockholm

 Visa telefonnummer
kungsholmensvastragymnasium.stockholm.se

Recensioner

Snittbetyg: 3,8

Baseras på 4 recensioner.

Alva

Jag ger skolan 4/5 poäng då jag tycker skolan har bra lärare, fräscha lokaler, bra undervisning och jag tycker även skolan har en bra gemenskap mellan eleverna, då man bland annat har möjlighet till att tex gå med i olika föreningar på skolan där man får chansen till att dela sina intressen med andra. Varför jag inte gav 5/5 beror på att jag tyc...

Visa hela
The star

Det är inte så bra skolmat. Bra lokalarer som är utrustade till när vi ska jobba praktiskt på lektionerna. Men lite synd att lärare har svårt att förstå sina svårigheter i visa ämnen. Hoppas det kan förbättras

Rektor Kommentar:
Hej vad kul att du tycker att lokalerna är bra på skolan det tycker vi också. När det gäller skolmaten så lagas den lokalt på skolan och självklart kan smaken vara olika, gå gärna med i vårt matråd så att du kan påverka vad som serveras på skolan. När det gäller lärarna så får vi ofta väldigt bra omdömen kring våra lärare. Kom gärna förbi oss i ...
Visa hela
Vård elev, ÅK3

Det är en helt okej skola men det är inte den bästa. Det beror STOR skillnad på vilken linje du går i. Vård eleverna har det värre än de andra linjerna. Vi exkluderas mycket och vi har lektioner mest i en annan byggnad med bara vård elever. Ekonomi eleverna trots att ekonomilinjen kom senare än vård, får vara i de andra byggnaden och umgås med ...

Rektor Kommentar:
Hej vad tråkigt att du tycker att ni vårdelever är exkluderade. På skolan arbetar vi för att alla elever ska känna gemenskap. Eftersom vi delvis har program med behov av speciella salar i ert fall metodrum och i naturelevernas fall labbsalar så blir det naturligt att dessa elever har undervisning i anslutning till dessa rum. Kom gärna förbi oss ...
Visa hela
Recensioner
Utbildningsrecensioner
(3,8)
Baseras på 4 recensioner.
Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Vård- och omsorgsprogrammet från Kungsholmens Västra Gymnasium, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till er skola
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information