Visa gymnasium.se som: Mobil

Vård- och omsorgsprogrammet

Kungsholmens Västra Gymnasium
Programinformation
Stockholm
Antal elever: cirka 240 (.)
Vård- och omsorgsprogrammet
Klassrum
  • Antagningspoäng: 107,5
    (medelvärde: 197,9) * statistik från 2019/20

Om utbildningen

Vård- och omsorgsprogrammet - Högskoleprofil

Du studerar människan ur olika synvinklar och läser bland annat psykologi, medicin, akutsjukvård, psykiatri, äldres hälsa och hälsovetenskap. Vård– och omsorgsprogrammet på Kungsholmens västra gymnasium är certifierat av Vård– och omsorgscollege Stockholm. Vi erbjuder en utmanande utbildning med hög kvalitet.

Är du intresserad av räddningsmedicin, rättspsykiatri och studera vidare på högskolan?

Vill du ha en utmanande utbildning med kvalitet som öppnar upp för arbete i hela världen? Är du en empatisk person som har lätt att skapa relationer och vill vårda och värna om dina medmänniskor? Vi på KVG erbjuder en utbildning av hög kvalitet med lärare som har specialkompetens inom medicin, kirurgi, akutsjukvård, funktionshinderområdet och psykiatri. Hos oss studerar du människan från olika perspektiv och läser bland annat psykologi, hälso- och sjukvård, anatomi och fysiologi. Vi har stora förväntningar på dig och vill att du ska lyckas!

Högskolesinriktad utbildning med globalt perspektiv (FN-skola)

Vi samarbetar med flera högskolor bland annat Karolinska Institutet och Röda Korsets högskola. Efter avslutad examen har du möjlighet att studera vidare till bland annat sjuksköterska och sjukgymnast men möjligheterna är många fler. I dina studier tränas du i ett forskningsinriktat arbetssätt. Du får kunskaper i hälso- och omvårdnadsvetenskap, medicinsk teknik och interkulturell kompetens. Vi är en certifierad FN-skola och arbetar med hälsofrågor i ett globalt perspektiv. Vi har även haft elevutbyte med möjlighet till fältstudier eller APL med bland annat Frankrike och Indien och planerar nya internationella samarbeten framöver.

Akutsjukvård, räddningstjänst, funktionshinderområdet och psykiatri

Utbildningen innehåller kurser som ger kompetens att arbeta som undersköterska, skötare, boendestödjare och personlig assistent. Du kan arbeta inom flera olika områden såsom akutsjukvård, räddningstjänst, funktionshinderområdet och psykiatri. Vi besöker högskolor, samverkar kring lektioner med bl. a Stockholms brandförsvar och du får bekanta dig med institutioner i samhället som arbetar med psykisk ohälsa. Under dina tre år på gymnasiet har du minst 15 veckors arbetsplatsförlagt lärande (APL) inom något av ovanstående områden.

I ditt kommande arbete möter du människor som behöver ditt stöd, ditt engagemang och din hjälp. Du kommer att känna gemenskap och glädje men ibland också sorg. Alla delar av din personlighet är värdefulla och viktiga i det arbetet. Utbildningen ger dig på detta sätt en möjlighet att utvecklas både personligt och professionellt.

Är du intresserad och vill veta mer om Vård- och omsorgsprogrammet , vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Vård- och omsorgsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Vård- och omsorgsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Certifiering

Vård- och omsorgscollege

Vård- och omsorgscollege

Vård- och omsorgscollege certifierar samverkan mellan arbetsliv och utbildning i vård och omsorg. Efter avslutad utbildning får du som elev ett diplom som visar att du gått en certifierad utbildning. Diplomet är en merit när du söker arbete.

Läs mer om Vård- och omsorgscollege här!

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Vård- och omsorgsprogrammet så kommer skolan att kontakta dig.

Kungsholmens Västra Gymnasium

Kungsholmens Västra Gymnasium

Om du vill delta i samhällsdebatten, samverka med forskare och arbetsliv, laborera eller lära dig driva egna idéer då är Kungsholmens västra gymnasium rätt val för dig. Skolans utbildningar fokuserar på hälsa, demokrati och politik, juridik, miljö och kulturmöten. På Kungsholmens...


Läs mer om Kungsholmens Västra Gymnasium och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Kungsholmens Västra Gymnasium

Konradsbergsgatan 1
11259 Stockholm

 Visa telefonnummer
kungsholmensvastragymnasium.stockholm.se

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 1 recensioner.

kille i 2an
(5)
en bra skolla med bra lärare. 97% av lärarna är legitimerade
Recensioner
Utbildningsrecensioner
(5,0)
Baseras på 1 recensioner.
Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Vård- och omsorgsprogrammet från Kungsholmens Västra Gymnasium, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till er skola
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Du kanske också är intresserad av: