Gör vår undersökning om gymnasievalet för chansen att vinna 1 000 kr på Filmstaden! ✨📽️

Visar 1-20 av 33 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar program i sökresultatet.
  • = Riksintag
Visar 1-20 av 33 träffar
1
2

Välj mellan olika inriktningar och hitta det du brinner för på Teknikprogrammet!

Är du intresserad av datorer, teknisk utveckling och hur det påverkar samhället och människan? Då kan teknikprogrammet vara något för dig! Teknikprogrammet är ett högskoleförberedande program och du kan läsa vidare på högskola eller universitet direkt efter gymnasiet.

Teknikprogrammet har fem olika inriktningar; Design och produktutveckling, Informations- och medieteknik, Produktionsteknik, Samhällsbyggande och miljö och Teknikvetenskap. När du läser Teknikprogrammet i Göteborg finns alla de olika inriktningarna att välja mellan.

Design och produktutveckling

När du läser inriktningen får du lära dig om design, produktutveckling, datorstyrd design samt konstruktion. Klicka här för att se vilka skolor i Göteborg som erbjuder inriktningen!

Informations- och medieteknik

För denna inriktning ligger fokus på informations- , kommunikations- och medieteknik. Du får lära dig om programmering, digital media och webbutveckling. Här ser du vilka skolor i Göteborg som har inriktningen Informations- och medieteknik!

Produktionsteknik

Fokus för denna inriktning är produktion och företagande. Du får lära dig om hur man utvecklar och leder olika processer inom företag för att bättre kunna förstå hur människor och maskiner ska fungera ihop. Klicka här för att se vilka skolor i Göteborg som har inriktningen Produktionsteknik!

Samhällsbyggande och miljö

Inriktningen ska ge kunskaper i arkitektur, samhällsbyggande och miljö. Du får läsa om miljöfrågor och byggande ur ett socialt, ekologiskt och ekonomiskt perspektiv. Se vilka skolor som erbjuder inriktningen här!

Teknikvetenskap

Fokus för inriktningen teknikvetenskap är ämnena teknik, matematik och fysik. Matematiskt modellering, simulering och styrning är exempel på tekniska arbetsmetoder som du får lära dig. Inriktningen Teknikvetenskap ger direkt behörighet till civil- och högskoleingenjörsutbildningar. Klicka här för att se alla skolor i Göteborg som erbjuder inriktningen!

Efter Teknikprogrammet

Eftersom programmet är högskoleförberedande kan du studera vidare direkt efter gymnasiet. Ingenjör, systemutvecklare, spelutvecklare och webbdesigner är exempel på yrken som kan passa efter att ha läst teknikprogrammet. Läs mer om dessa i vår yrkesguide!

Jämför dina favoriter
Reportage
Linnea Sandelin berättar om Desi...

Linnea Sandelin går i årskurs 3 på Designgymnasiets Arkitektur och Design. Hon trivs väldigt bra på skolan och beskriver det som en plats där man hör hemma.

Läs mer
Adam läser teknik på NTI

Gillar du teknik, matte och fysik? I den här intervjun berättar Adam om hur det är på teknikprogrammet och ger sina bästa tips inför gymnasievalet.

Läs mer
Man får möjligheten att göra egn...

Alexandra är 17 år och går andra året på LBS Göteborg där hon pluggar Kreativ kommunikation (numera Foto & film). Hon har även filmat i Sri Lanka och ska ut och filma med SVT till våren.

Läs mer
Intervju med Moa, 19 år, på Fran...
Franklins Gymnasium

Möt Moa, 19 år, som studerar Naturvetenskapsprogrammet med inriktning naturvetenskap och samhälle. Programmet är utmanande men ger också möjligheter till att läsa vidare till så mycket olika yrken som möjligt! Läs mer här.

Läs mer
Intervju med Hanna på Klara i Gö...

På Klara Teoretiska Gymnasium Göteborg finns det möjlighet att gå med i Amnestygruppen, en grupp som med stöd från Amnesty jobbar för att främja mänskliga rättigheter. Engagemanget har funnits länge på skolan, 2015 vann de Amnestys Stora Kreativitetspriset för de aktiviteter de ordnade under Skriv för frihet.

Läs mer

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information