Visa gymnasium.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt gymnasieval? Vi samlar artiklar och information om coronviruset och skolan. Läs mer här!

Teknikprogrammet, Teknikvetenskap

Franklins Gymnasium
Programinformation
Göteborg, Mölndal
Teknikprogrammet

Film

Vet du vad Life Science är? På Franklins gymnasium får du bästa möjliga förutsättningar att ta dig vidare till din drömutbildning på universitet eller högskola. Läs Naturvetenskaps- eller Teknikprogrammet med Life Science-profil - lär dig om hur du kan vara med och rädda och förbättra liv och hälsa runt om i världen, varje dag.

Läs Teknikprogrammet med spännande Life Science-profil på Franklins gymnasium.

Om utbildningen

Läs Teknikprogrammet med spännande Life Science-profil på Franklins gymnasium. Utveckla din problemlösningsförmåga, upplev undervisning utöver det vanliga – och nå din fulla potential.

Funderar du på att arbeta med någon form av IT- eller teknikutveckling i framtiden? Vill du lära dig mer om hur ny teknik kan rädda och förbättra liv över hela världen? Då kan Teknikprogrammet på Franklins gymnasium passa dig!

Det här är en spännande och kreativ utbildning som bland annat ger dig kunskap om teknikutveckling, hela vägen från idéstadiet, till att du designar och konstruerar en produkt, fram till att du producerar och sedan också återvinner produkten. Franklins gymnasium har dessutom en spännande Life Science-profil som gör att du håller dig motiverad och inspirerad under hela din studietid.

Många framtidsmöjligheter
Det finns många yrken där människor arbetar med att ta fram ny teknik som gör mycket gott för människan, samhället och världen. Efter att du läst Teknikprogrammet på Franklins gymnasium kan du till exempel bli ingenjör och arbeta med att utveckla hörapparater, ta fram konstgjorda blodådror eller se till att mobiltrafiken fungerar i krissituationer. Du kan bli programmerare och utveckla program så att läkare kan ställa diagnoser om ovanliga sjukdomar. Du kan konstruera rena bilmotorer, solpaneler - och arbeta för att maten ska räcka till alla. Möjligheterna är oändliga och vi har bara sett början än!

Du som läser teknikprogrammet på Franklins gymnasium får massor av inspiration om framtidens tekniska innovationer från verkliga företag. Skolan har ett unikt och nära samarbete med bioläkemedelsföretaget AstraZeneca och framtidsbranschen Life Science. Lär dig om hur människor med kunskaper inom skilda yrkesområden samarbetar för att skapa tekniska innovationer och läkemedel som räddar och förbättrar liv över hela världen.

Inriktningar: Du som vill läsa Teknikprogrammet på Franklins gymnasium kan välja mellan två inriktningar:

Teknikvetenskap: Du fördjupar dina kunskaper inom matematik, fysik och teknik - för att sedan använda din kreativitet för att lösa verkliga tekniska problem.

Informations och medieteknik: Inriktningen passar dig som har ett stort IT-intresse och vill lära dig mer om till exempel artificiell intelligens. Du läser bland annat programmering.

Testa dina idéer i praktiken
På Teknikprogrammet på Franklins gymnasium får du utmana din kreativa problemlösningsförmåga och dina idéer – på riktigt! Under skolans spännande temaarbeten försöker du och dina klasskamrater hitta tekniska lösningar på aktuella problem. Flera projektarbeten har anknytning till verkliga företag och organisationer. Vill du göra ditt gymnasiearbete tillsammans med ett företag? Då skapar skolan möjligheter för detta.

Är du en blivande entreprenör?
En annan viktig del av teknik förutom kunskapen att omsätta den till praktik, är att skapa framtida affärsmöjligheter. Många innovativa, högteknologiska företag börjar i liten skala, med en idé som växer till något mycket större. Ta möjligheten att testa entreprenörskap genom kursen Ung Företagsamhet!

Förberedd för vidare studier
För att du ska bli riktigt väl förberedd för vidare studier, får du redan under din gymnasietid en nära kontakt med universitetsvärlden. Några exempel är prova-på föreläsningar och kontakt med studenter som läser olika universitetsprogram. Dessutom gör du ett flertal av dina laborationer i professionella universitetslabblokaler!

Du får dessutom träna dig att skriva och läsa den engelska som används i rapporter och läroböcker vid högskola och universitet.

Franklins gymnasium ska bli en av Sveriges bästa gymnasieskolor när det gäller att förbereda dig för vidare studier. Vill du veta mer om hur detta arbete går till? Läs mer här!

Studieresor i Sverige och utomlands
Du som läser på Franklins gymnasium får åka på årliga studieresor. Syftet är att lära känna varandra, ha roligt och uppleva spännande saker - kanske i Rosalind Franklins fotspår?

Är du intresserad och vill veta mer om Teknikprogrammet, Teknikvetenskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Teknikprogrammet behöver du godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, biologi, fysik, kemi samt minst sex andra ämnen.

Gymnasieexamen

Teknikprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Teknikprogrammet, Teknikvetenskap

Som boende i samma kommun som Franklins Gymnasium söker du till programmet via Gymnasieantagningen Göteborgsregionen. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Box 507340222 Göteborg
Telefon: 031-335 51 30
E-post: gymnasieantagningen@goteborgsregionen.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Teknikprogrammet, Teknikvetenskap så kommer skolan att kontakta dig.

Franklins Gymnasium

Franklins gymnasium

Om Franklins gymnasium

Är du redo att utvecklas och nå din fulla potential?  På Franklins gymnasium ska du bli så förberedd för vidare studier som du bara kan bli. Här arbetar engagerade och skickliga lärare som tar undervisningen ett steg längre. En spännande...


Läs mer om Franklins Gymnasium och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Franklins Gymnasium

Göteborgsvägen 19
431 30 Mölndal


Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Teknikprogrammet, Teknikvetenskap från Franklins Gymnasium, fyll i dina uppgifter:

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Du kanske också är intresserad av: