Teknikprogrammet

Teknikprogrammet, Teknikvetenskap

Franklins Gymnasium, i Mölndal (+1 orter)
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 90 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 220,0
(medelvärde: 289,7)
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 90 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 220,0
(medelvärde: 289,7)
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Läs Teknikprogrammet med unik Life Science-profil på Franklins gymnasium.

Teknikprogrammet är ett högskoleförberedande program för dig som i framtiden vill arbeta med att ta fram ny teknik eller vidareutveckla befintlig avancerad teknik.

Under utbildningen lär du dig om teknik och om teknikens roll i samspelet mellan människa och natur. Du får också kunskap om teknikutveckling, från idéstadiet, till att designa och konstruera en produkt, fram till att du producerar och återvinner produkten.

Arbeta med teknik som gör verklig nytta i världen

Det finns många yrken där människor arbetar med att ta fram ny teknik som gör mycket gott för människan, samhället och världen. Som ingenjör kan du t.ex. arbeta med att utveckla hörapparater, ta fram konstgjorda blodådror eller se till att mobiltrafiken fungerar i krissituationer. Du kan utveckla program så att läkare kan ställa diagnoser om ovanliga sjukdomar, konstruera rena bilmotorer, solpaneler – och arbeta för att maten ska räcka till alla.

Få inspiration från verkligheten - samarbete med AstraZeneca

Du som läser teknikprogrammet på Franklins gymnasium får massor av inspiration om framtidens innovationer från verkliga företag. Bland annat har skolan ett unikt och nära samarbete med bioläkemedelsföretaget AstraZeneca, där du får ta del av hur människor med kunskaper inom skilda yrkesområden samarbetar för att skapa tekniska innovationer och läkemedel som räddar och förbättrar liv över hela världen.

Inriktning Teknikvetenskap med spännande programfördjupningar

På Franklins läser du inriktning teknikvetenskap för att få bredast möjliga behörighet till högskolan. Med hjälp av din kreativa förmåga, matematik och fysik löser du verkliga tekniska problem.

Tre valbara och spännande programfördjupningar:

  • Bioteknik
  • Programmering/AI
  • Produktutveckling

Testa dina idéer i praktiken

På Franklins gymnasium testar du din kreativa problemlösningsförmåga och dina idéer – på riktigt. Under skolans temaarbeten kommer du och dina klasskamrater bl.a. att försöka hitta tekniska lösningar på aktuella problem. Flera projektarbeten har anknytning till verkliga företag och organisationer. Om du vill så finns möjlighet att göra ditt gymnasiearbete tillsammans med ett företag!

Prova på entreprenörskap

En annan viktig del av teknik är att skapa framtida affärsmöjligheter. Många innovativa, högteknologiska företag börjar i liten skala, med en idé som växer till något mycket större. På Franklins gymnasium kan du prova på företagande genom Ung Företagsamhet.

Nära och naturlig koppling till högskolan

Som elev på Franklins gymnasium gör du laborationer på Chalmers och Göteborgs Universitet, går på prova-på föreläsningar, träffar högskolestudenter och tränar på att skriva och läsa den engelska som används i rapporter och läromedel på universitetet

Bästa förberedelsen för vidare studier

På Franklins gymnasium får du bästa förberedelsen för vidare studier. Stort fokus läggs på att utveckla din studieteknik och på att leverera undervisning utöver det vanliga, varje dag. Du får ett smartare schema med senare skolstart, kompakta skoldagar, extra (bemannade) studiepass, tillgång till öppen skola, matkort och gymkort – och mycket mer därtill.

Är du intresserad och vill veta mer om Teknikprogrammet, Teknikvetenskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

Välj mellan 2 startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Göteborg

Höst

  • Klassrum
  • Mölndal

Behörighet

För behörighet till Teknikprogrammet behöver du godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, biologi, fysik, kemi samt minst sex andra ämnen.

Gymnasieexamen

Teknikprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Teknikprogrammet, Teknikvetenskap

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Göteborgsregionen. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 507340222 Göteborg
Telefon: 031-335 51 30
Mejladress: gymnasieantagningen@goteborgsregionen.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Teknikprogrammet, Teknikvetenskap så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Franklins Gymnasium
Göteborgsvägen 19
431 30 Mölndal

Upplev undervisning utöver det vanliga på Franklins gymnasium

På Franklins gymnasium kommer du att träffa några av regionens absolut bästa lärare som brinner för att leverera undervisning utöver det vanliga - varje dag! Här ska du få de absolut bästa förutsättningarna att utvecklas och nå din fulla potential,...

Läs mer om Franklins Gymnasium och visa alla program.

Recensioner

Snittbetyg: 4,8

Baseras på 4 recensioner
Skriv en recension
5/5
Minion
26 okt 2023

Bra lärare. Trevligt med matkort och fantastiskt med öppen skola.

5/5
Joel Yhr
26 okt 2023
Najs

Det är najs med gratis matkort och gymkort :) Schemar ät också najs

5/5
Sebbe
26 okt 2023
Teknik på franklins

Folket på Franklins är jättenice. Alla är väldigt accepterande och ingen ger konstiga blickar när man gör något weird. Dessutom är lärarna otroligt bra. 200 lärare ansökte om ar...

Visa hela
Sponsrad