Visa gymnasium.se som: Mobil

Naturvetenskaps­programmet, Naturvetenskap

Franklins Gymnasium
Programinformation
Göteborg, Mölndal
Naturvetenskapsprogrammet
(Läs mer) Öppet hus
2021-12-08
2022-01-20
Läs Naturvetenskap med unik Life Science-profil

Om utbildningen

Läs Naturvetenskap på Franklins gymnasium, upplev undervisning utöver det vanliga – och få den absolut bästa förberedelsen för vidare studier. Skolans spännande Life Science-profil gör att du håller dig motiverad och inspirerad under hela din studietid.

Obegränsade framtidsmöjligheter
Vet du redan nu att du vill studera vidare till läkare, veterinär, ingenjör eller forskare? Då kommer du att trivas på naturvetenskapsprogrammet på Franklins gymnasium. Programmet passar även dig som inte riktigt vet vad du vill göra i framtiden, men som vill vara riktigt säker på att du får en bred bas att stå på inför vidare studier inom alla områden.

På Franklins gymnasium har du möjlighet att nå maximal meritpoäng.

Inriktningar
På Franklins gymnasium kan du välja mellan två inriktningar på Naturvetenskapsprogrammet:

Inriktning Naturvetenskap passar dig som vill läsa fördjupade kurser inom biologi, kemi, fysik och matematik. Inriktningen ger behörighet till alla högre utbildningar inom naturvetenskap och teknik.

Inriktning Naturvetenskap och samhälle passar dig som vill läsa en mer samhällsvetenskaplig inriktning på naturvetenskapsprogrammet. Den här inriktningen ger bredare kunskaper inom naturvetenskap, samhällskunskap och geografi.

Teori i praktiken – och i verkligheten
På Franklins gymnasium varvas teori med praktiska moment, så att du verkligen förstår matematiken och de naturvetenskapliga ämnena. De praktiska momenten kan vara experiment, laborationer eller fältstudier – flera av dem kopplade till Sveriges största bioläkemedelsföretag AstraZeneca och framtidsbranschen Life Science. Du träffar forskare och får unik insyn i (och inspiration från) aktuella forskningsprojekt. Du lär dig om hur människor med kunskaper inom skilda yrkesområden samarbetar för att skapa läkemedel och tekniska innovationer som räddar och förbättrar liv över hela världen. 

Förberedd för vidare studier
För att du ska bli riktigt väl förberedd för vidare studier, får du redan under din gymnasietid en nära kontakt med universitetsvärlden. Bland annat har skolan ett nära samarbete med både högskolor och universitet. Som elev får du göra flera av dina laborationer i professionella universitetslabb! Du kan också få gå på ”prova-på föreläsningar” på universitetet och får inspiration till vidare studier av studenter som läser olika universitetsprogram. Du får dessutom träna dig att skriva och läsa den engelska som används i rapporter och läroböcker vid högskola och universitet.

Franklins gymnasium ska bli en av Sveriges bästa gymnasieskolor när det gäller att förbereda dig för vidare studier. Vill du veta mer om hur detta arbete går till? Läs mer här!

Studieresor i Sverige och utomlands
Du som läser på Franklins gymnasium får åka på årliga studieresor. Syftet är att lära känna varandra, ha roligt och uppleva spännande saker.

Är du intresserad och vill veta mer om Naturvetenskaps­programmet, Naturvetenskap , vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Naturvetenskapsprogrammet behöver du godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, biologi, fysik, kemi samt minst sex andra ämnen.

Gymnasieexamen

Naturvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Naturvetenskaps­programmet, Naturvetenskap

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Göteborgsregionen. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 507340222 Göteborg
Telefon: 031-335 51 30
Mejladress: gymnasieantagningen@goteborgsregionen.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Naturvetenskaps­programmet, Naturvetenskap så kommer skolan att kontakta dig.

Franklins Gymnasium

Upplev undervisning utöver det vanliga på Franklins gymnasium

På Franklins gymnasium kommer du att träffa några av regionens absolut bästa lärare som brinner för att leverera undervisning utöver det vanliga - varje dag! Här ska du få de absolut bästa förutsättningarna att utvecklas och nå din fulla potential,...


Läs mer om Franklins Gymnasium och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Franklins Gymnasium

Göteborgsvägen 19
431 30 Mölndal

 Visa telefonnummer
www.molndal.se


Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Naturvetenskaps­programmet, Naturvetenskap från Franklins Gymnasium, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till er skola
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information