Visa gymnasium.se som: Mobil

Franklins Gymnasium

På Franklins Gymnasium - regionens enda gymnasieskola med Life Science profil - träffar du engagerade och skickliga lärare som tar undervisningen ett steg längre.  Skolan ger dig bästa möjliga förutsättningar att ta dig vidare till dina drömmars utbildning på universitet eller högskola!

På Franklins Gymnasium kan du läsa Naturvetenskapsprogrammet och Teknikprogrammet.  Skolan har ett unikt kunskapsutbyte med forskare från bioläkemedelsföretaget AstraZeneca, vilket ger dig ett smakprov på Life Science - en av världens mest livsviktiga branscher. Du studerar i fräscha och helt nyrenoverade lokaler, med absolut närhet till spårvagnar, tåg, bussar och Mölndals innerstad – där du bland annat hittar en helt ny galleria, gym, caféer och restauranger.

Vad är Life Science?

Inom Life science utvecklas nya medicinska och tekniska innovationer som förbättrar liv och hälsa för både människa, djur och natur. Den som har ett teknikintresse, är nyfiken på människokroppen, har en matematisk förmåga eller intresse för artificiell intelligens kan vara en av de som skapar framtidens livräddande och livsförbättrande innovationer. Kanske är det du som i framtiden är med och botar diabetes, astma, cancer eller stoppar växthuseffekten?

Namnet Franklins gymnasium
Namnet Franklins gymnasium kommer från forskaren Rosalind Franklin, vars upptäckter på 1950-talet bidrog till bestämmelsen av DNA-molekylens uppbyggnad – och startskottet till det som vi idag kallar Life Science. Tragiskt nog gick Rosalind Franklin bort i cancer 1958, endast 38 år gammal. Kort efter det belönades forskare som löste gåtan om DNA (mycket tack vare Rosalinds upptäckter) med Nobelpriset i medicin. Rosalind fick aldrig något Nobelpris, men hon fick Franklins gymnasium uppkallat efter sig.


Är du intresserad och vill veta mer om Franklins Gymnasium, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan. Visa alla utbildningar på Franklins Gymnasium

Öppet hus

Öppet hus på Franklins gymnasium

Är du också intresserad av att läsa på framtidens gymnasieskola i Göteborgsregionen? Då får du inte missa Öppet hus på Franklins gymnasium!

På Öppet hus får du träffa skolans engagerade lärare,  rektor Maria Solérius och även prata med skolans elever. Du får också möjligheten att spana in våra fräscha och supercentralt belägna lokaler på Göteborgsvägen 19 i Mölndal - endast ett stenkast från spårvagnar, bussar, tåg och den nya gallerian i innerstaden.

Vi ses väl?

Varmt välkommen följande datum:

Datum:   2019-11-28    Tid:   17:00 - 19:00
Datum:   2020-01-15    Tid:   17:00 - 19:00

Program

Video

Vet du vad Life Science är? På Franklins gymnasium får du bästa möjliga förutsättningar att ta dig vidare till din drömutbildning på universitet eller högskola. Läs Naturvetenskaps- eller Teknikprogrammet med Life Science-profil - lär dig om hur du kan vara med och rädda och förbättra liv och hälsa runt om i världen, varje dag.

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill bli kontaktad av Franklins Gymnasium.

Hitta till skolan

Franklins Gymnasium

Göteborgsvägen 19
431 30 Mölndal


Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att beställa information från Franklins Gymnasium, fyll i följande uppgifter:

Recensioner

Det finns inga recensioner än.