Visa gymnasium.se som: Mobil

Är du redo att utvecklas och nå din fulla potential?  På Franklins gymnasium ska du bli så förberedd för vidare studier som du bara kan bli.

Här arbetar engagerade och skickliga lärare som tar undervisningen ett steg längre. En spännande och helt unik Life Science-profil gör att du som vill läsa naturvetenskaps- eller teknikprogrammet håller dig motiverad och inspirerad under hela din studietid.

Du studerar i fräscha och helt nyrenoverade lokaler, med absolut närhet till spårvagnar, tåg, bussar och Mölndals innerstad – där du bland annat hittar en helt ny galleria, gym, caféer och restauranger.

Om Franklins gymnasium

Franklins gymnasium är en kommunal skola som slog upp dörrarna 2019. Skolan drivs av Mölndals stad. Ambitionen med skolan är hög - att skapa en av Sveriges bästa gymnasieskolor när det gäller att förbereda elever för vidare studier. I planeringsarbetet av skolan genomfördes ett flertal djupa undersökningar och analyser (bland annat med 2400 högskolestudenter!) för att säkerställa att skolan utformades på bästa möjliga sätt. Här får du veta delar av hur detta går till i praktiken. Kom på Öppet hus så får du veta mer!

 Så når du bästa möjliga förberedelse på Franklins gymnasium

 •  Studieteknik
  Att hänga med i studierna är en grundförutsättning för att dina tre år ska bli så bra som möjligt. Därför lär du dig studieteknik direkt du börjar på Franklins. Till din hjälp har du en specialistmentor som handleder dig i din planering och följer upp dina studieresultat.
 • Undervisning utöver det vanliga
  På skolan träffar du några av regionens bästa lärare som får mycket stora möjligheter att hålla sig uppdaterade inom aktuell forskning – både inom sitt ämne och inom pedagogik. Målsättningen är att alltid leverera undervisning utöver det vanliga. Du som elev ska känna att du verkligen lär dig och att du håller dig motiverad under hela din skoltid. Som ett led i skolans kvalitetsarbete får du också möjlighet att använda digitala verktyg för att utvärdera och påverka undervisningen.
 • Särskilt fokus på matematiken
  På Franklins gymnasium läggs särskilt fokus på att du ska lyckas med matematikundervisningen. Skolan har en tydlig plan för hur detta ska gå till - baserad på internationell forskning om framgångsrik matematikundervisning.
 • För att inte fastna
  På Franklins finns ”the study” - schemalagda studiepass där du själv väljer vad du vill öva lite extra på. Skolan bjuder på frukt, te eller kaffe - och målsättningen är att alltid ha två lärare på plats.
 • Smartare schema
  Forskning visar att elever i gymnasieåldern når bättre studieresultat när de sover lite längre på morgonen. Därför börjar du kl. 09.00 när du läser på Franklins. För att det du jobbar med verkligen ska fastna i långtidsminnet ligger lektionerna i lite längre block. Det kompakta schemat med ett minimum av håltimmar gör att dina dagar blir effektiva. Du hinner med det du vill (och behöver) göra både på din fritid – och på skolan.
 • Koppling till universitet
  Du som läser på Franklins ska få en riktigt bra övergång från gymnasieskola till högskolan - och dina framtida studier. Därför kommer du att få öva på att skriva och läsa den engelska som används i rapporter och läroböcker vid högskola och universitet. Genom att laborationerna i flera ämnen är förlagda till riktiga universitetslokaler blir steget ännu mer självklart för dig.   
 • Tillgänglig skola
  Franklins gymnasium har öppet för självstudier fram till kl.18 fyra dagar i veckan. Det ger dig en fristad där du kan komma vidare med dina studier på egen hand. Bland likasinnade, utan småsyskon som stör och med garanterad studiero.
 • Idrott mot dina mål
  Under lektionerna i idrott och hälsa kan du välja på mellan två alternativ på aktiviteter. Det ena är aktivitet i grupp med klassen, och det andra är i individuell form som ett gym- eller löppass. Vi idrottar framförallt i Nordic Wellness lokaler i Mölndal Galleria (gymkort får du på köpet!). 
 • Stort elevinflytande med möjlighet att påverka
  På Franklins gymnasium får en aktiv elevkår mycket stort inflytande. Ta chansen och var med och skapa aktiviteter som främjar gemenskap, trivsel och traditioner! Skolans ledning stöttar aktivt införandet av elevdriven verksamhet. Kanske vill du starta upp en Science Club - eller en idrottsförening?
 • Life Science-profil som inspirerar och motiverar 
  Som elev på Franklins tar du del av skolans unika Life Science-profil - och skolans samarbete med AstraZeneca. Life Science är en av de största framtidsbranscherna i Sverige och globalt! Lär dig om innovationer som kan förbättra liv och hälsa för både människor, djur och natur. Den som jobbar inom Life science kan vara en av de som i framtiden kommer att vara med och bota astma, diabetes, cancer eller stoppar växthuseffekten. Inom Life Science behövs många, oavsett om du vill arbeta med programmering, som biolog, ingenjör eller som läkare. Många av de som arbetar inom Life Science tycker att det känns meningsfullt att jobba med att förbättra världen.


Är du intresserad och vill veta mer om Franklins Gymnasium, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan. Visa alla utbildningar på Franklins Gymnasium

Program

Video

Vet du vad Life Science är? På Franklins gymnasium får du bästa möjliga förutsättningar att ta dig vidare till din drömutbildning på universitet eller högskola. Läs Naturvetenskaps- eller Teknikprogrammet med Life Science-profil - lär dig om hur du kan vara med och rädda och förbättra liv och hälsa runt om i världen, varje dag.

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill bli kontaktad av Franklins Gymnasium.

Hitta till skolan

Franklins Gymnasium

Göteborgsvägen 19
431 30 Mölndal


Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att beställa information från Franklins Gymnasium, fyll i följande uppgifter:

Recensioner

Det finns inga recensioner än.