Naturvetenskapsprogrammet

Naturvetenskaps­programmet, Naturvetenskap och samhälle

Franklins Gymnasium, i Mölndal (+1 orter)
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Kommande Öppet hus
11 november, 2023 11:00
(+ Läs mer )
Antal elever
Antal elever: cirka 160 (.)
Antagningspoäng (2022)
Antagningspoäng: 262,5
(medelvärde: 310,1)
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Kommande Öppet hus
11 november, 2023 11:00
(+ Läs mer )
Antal elever
Antal elever: cirka 160 (.)
Antagningspoäng (2022)
Antagningspoäng: 262,5
(medelvärde: 310,1)
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Läs Naturvetenskap med unik Life Science-profil

Läs Naturvetenskapsprogrammet på Franklins gymnasium, upplev undervisning utöver det vanliga – och bli så väl förberedd för vidare studier som bara är möjligt. Skolans spännande Life Science-profil gör att du håller dig motiverad och inspirerad under hela din studietid.

Naturvetenskapsprogrammet – med obegränsade framtidsmöjligheter
Vet du redan nu att du vill studera vidare till läkare, veterinär, ingenjör eller forskare? Då kommer du att trivas på Naturvetenskapsprogrammet på Franklins gymnasium. Programmet passar även dig som inte riktigt vet vad du vill göra i framtiden, men som vill vara riktigt säker på att du får en bred bas att stå på inför vidare studier inom alla områden.

På Franklins gymnasium har du möjlighet att nå maximal meritpoäng.

Två inriktningar - vilken passar dig?
Inriktning Naturvetenskap passar dig som vill läsa fördjupade kurser inom biologi, kemi, fysik och matematik. Inriktningen ger behörighet till alla högre utbildningar inom naturvetenskap och teknik.

Inriktning Naturvetenskap och samhälle passar dig som vill läsa en mer samhällsvetenskaplig inriktning på naturvetenskapsprogrammet. Den här inriktningen ger bredare kunskaper inom naturvetenskap, samhällskunskap och geografi.

Teori i praktiken – och i verkligheten
På Franklins gymnasium varvas teori med praktiska moment, så att du verkligen förstår matematiken och de naturvetenskapliga ämnena. De praktiska momenten kan vara experiment, laborationer eller fältstudier – flera av dem kopplade till Sveriges största bioläkemedelsföretag AstraZeneca och framtidsbranschen Life Science. Du träffar forskare och får unik insyn i (och inspiration från) aktuella forskningsprojekt. Du lär dig om hur människor med kunskaper inom skilda yrkesområden samarbetar för att skapa läkemedel och tekniska innovationer som räddar och förbättrar liv över hela världen. 

Förberedd för vidare studier
För att du ska bli riktigt väl förberedd för vidare studier, får du redan under din gymnasietid en nära kontakt med universitetsvärlden. Bland annat har skolan ett nära samarbete med både högskolor och universitet. Som elev får du göra flera av dina laborationer i professionella universitetslabb! Du kan också få gå på ”prova-på föreläsningar” på universitetet och får inspiration till vidare studier av studenter som läser olika universitetsprogram. Du får dessutom träna dig att skriva och läsa den engelska som används i rapporter och läroböcker vid högskola och universitet.

Bästa förberedelsen för vidare studier

På Franklins gymnasium får du bästa förberedelsen för vidare studier. Stort fokus läggs på att utveckla din studieteknik och på att leverera undervisning utöver det vanliga, varje dag. Du får ett smartare schema med senare skolstart, kompakta skoldagar, extra (bemannade) studiepass, tillgång till öppen skola, matkort och gymkort – och mycket mer därtill.

Välkommen på Öppet hus och lär dig mer!

Är du intresserad och vill veta mer om Naturvetenskaps­programmet, Naturvetenskap och samhälle, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

Välj mellan 2 startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Göteborg

Höst

  • Klassrum
  • Mölndal

Behörighet

För behörighet till Naturvetenskapsprogrammet behöver du godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, biologi, fysik, kemi samt minst sex andra ämnen.

Gymnasieexamen

Naturvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Naturvetenskaps­programmet, Naturvetenskap och samhälle

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Göteborgsregionen. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 507340222 Göteborg
Telefon: 031-335 51 30
Mejladress: gymnasieantagningen@goteborgsregionen.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Naturvetenskaps­programmet, Naturvetenskap och samhälle så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Franklins Gymnasium
Göteborgsvägen 19
431 30 Mölndal

Upplev undervisning utöver det vanliga på Franklins gymnasium

På Franklins gymnasium kommer du att träffa några av regionens absolut bästa lärare som brinner för att leverera undervisning utöver det vanliga - varje dag! Här ska du få de absolut bästa förutsättningarna att utvecklas och nå din fulla potential,...

Läs mer om Franklins Gymnasium och visa alla program.

Sponsrad