Visa gymnasium.se som: Mobil

Naturvetenskaps­programmet, Naturvetenskap och samhälle

Franklins Gymnasium
Programinformation
Göteborg, Mölndal
Naturvetenskapsprogrammet
Startdatum: - Mölndal

Film

Vet du vad Life Science är? På Franklins gymnasium får du bästa möjliga förutsättningar att ta dig vidare till din drömutbildning på universitet eller högskola. Läs Naturvetenskaps- eller Teknikprogrammet med Life Science-profil - lär dig om hur du kan vara med och rädda och förbättra liv och hälsa runt om i världen, varje dag.

Läs Naturvetenskapsprogrammet med spännande Life Science-profil

Om utbildningen

Läs Naturvetenskapsprogrammet på Franklins gymnasium, upplev undervisning utöver det vanliga – och bli så väl förberedd för vidare studier som bara är möjligt. Skolans spännande Life Science-profil gör att du håller dig motiverad och inspirerad under hela din studietid.

Naturvetenskapsprogrammet – med obegränsade framtidsmöjligheter
Vet du redan nu att du vill studera vidare till läkare, veterinär, ingenjör eller forskare? Då kommer du att trivas på naturvetenskapsprogrammet på Franklins gymnasium. Programmet passar även dig som inte riktigt vet vad du vill göra i framtiden, men som vill vara riktigt säker på att du får en bred bas att stå på inför vidare studier inom alla områden.

På Franklins gymnasium har du möjlighet att nå maximal meritpoäng.

Inriktningar
På Franklins gymnasium kan du välja mellan två inriktningar på Naturvetenskapsprogrammet:

Inriktning Naturvetenskap passar dig som vill läsa fördjupade kurser inom biologi, kemi, fysik och matematik. Inriktningen ger behörighet till alla högre utbildningar inom naturvetenskap och teknik.

Inriktning Naturvetenskap och samhälle passar dig som vill läsa en mer samhällsvetenskaplig inriktning på naturvetenskapsprogrammet. Den här inriktningen ger bredare kunskaper inom naturvetenskap, samhällskunskap och geografi.

Teori i praktiken – och i verkligheten
På Franklins gymnasium varvas teori med praktiska moment, så att du verkligen förstår matematiken och de naturvetenskapliga ämnena. De praktiska momenten kan vara experiment, laborationer eller fältstudier – flera av dem kopplade till Sveriges största bioläkemedelsföretag AstraZeneca och framtidsbranschen Life Science. Du träffar forskare och får unik insyn i (och inspiration från) aktuella forskningsprojekt. Du lär dig om hur människor med kunskaper inom skilda yrkesområden samarbetar för att skapa läkemedel och tekniska innovationer som räddar och förbättrar liv över hela världen. 

Förberedd för vidare studier
För att du ska bli riktigt väl förberedd för vidare studier, får du redan under din gymnasietid en nära kontakt med universitetsvärlden. Bland annat har skolan ett nära samarbete med både högskolor och universitet. Som elev får du göra flera av dina laborationer i professionella universitetslabb! Du kan också få gå på ”prova-på föreläsningar” på universitetet och får inspiration till vidare studier av studenter som läser olika universitetsprogram. Du får dessutom träna dig att skriva och läsa den engelska som används i rapporter och läroböcker vid högskola och universitet.

Franklins gymnasium ska bli en av Sveriges bästa gymnasieskolor när det gäller att förbereda dig för vidare studier. Vill du veta mer om hur detta arbete går till? Läs mer här!

Studieresor i Sverige och utomlands
Du som läser på Franklins gymnasium får åka på årliga studieresor. Syftet är att lära känna varandra, ha roligt och uppleva spännande saker - kanske i Rosalind Franklins fotspår?

Är du intresserad och vill veta mer om Naturvetenskaps­programmet, Naturvetenskap och samhälle, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Naturvetenskapsprogrammet behöver du godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, biologi, fysik, kemi samt minst sex andra ämnen.

Gymnasieexamen

Naturvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Naturvetenskaps­programmet, Naturvetenskap och samhälle

Som boende i samma kommun som Franklins Gymnasium söker du till programmet via Gymnasieantagningen Göteborgsregionen. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Box 507340222 Göteborg
Telefon: 031-335 51 30
E-post: gymnasieantagningen@goteborgsregionen.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Naturvetenskaps­programmet, Naturvetenskap och samhälle så kommer skolan att kontakta dig.

Franklins Gymnasium

Franklins gymnasium

Om Franklins gymnasium

Är du redo att utvecklas och nå din fulla potential?  På Franklins gymnasium ska du bli så förberedd för vidare studier som du bara kan bli. Här arbetar engagerade och skickliga lärare som tar undervisningen ett steg längre. En spännande...


Läs mer om Franklins Gymnasium och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Franklins Gymnasium

Göteborgsvägen 19
431 30 Mölndal


Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Naturvetenskaps­programmet, Naturvetenskap och samhälle från Franklins Gymnasium, fyll i dina uppgifter:

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Du kanske också är intresserad av: