Gör vår undersökning om gymnasievalet för chansen att vinna 1 000 kr på Filmstaden! ✨📽️

Teknikprogrammet

Teknikprogrammet, Teknikvetenskap

Katrinelundsgymnasiet, i Göteborg
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Teknikprogrammet inriktning Teknikvetenskap

Välkommen till Teknikprogrammet på Katrinelundsgymnasiet. Är du en problemlösare och ser dig själv inom något teknikrelaterat yrke i framtiden? Då är teknikprogrammet helt rätt - det ger dig en bred teknisk grund att stå på och behörighet att läsa vidare på universitet och högskola.

Är du en problemlösare och ser dig själv inom något teknikrelaterat yrke i framtiden? Då är teknikprogrammet helt rätt - det ger dig en bred teknisk grund att stå på och behörighet att läsa vidare på universitet och högskola.

Teknikprogrammet förbereder dig för högskolestudier inom främst teknik- och naturvetenskap men även inom andra områden. Utbildningen ska visa på sambanden mellan olika delar i teknikutvecklingsprocessen. Här är kunskaper inom matematik, fysik och kemi viktiga delar. Det handlar också om hur vi använder och förhåller oss till tekniken. Inte minst gäller detta kunskaper om hur tekniska lösningar får konsekvenser för vår miljö och betydelsen av att hushålla med våra resurser, frågor som ofta löses genom samarbete mellan naturvetenskap, samhällsvetenskap och teknik.

Skolsteget tillsammans med Volvo 

På teknikprogrammet deltar vi i skolsteget tillsammans med Volvokoncernen. Skolsteget syfte är att visa hur brett och intressant ingenjörsyrket kan vara. Tillsammans med personal på Katrinelundsgymnasiet och personal ifrån Volvo arbetar våra elever med tekniska lösningar och innovationer. Matematiken används som ett naturligt verktyg och ingenjörer ifrån Volvo deltar i planering och genomförande av undervisningen. 

Skolsteget är en integrerad del av vår undervisningen och utgår ifrån läroplanens mål. Då behovet av ingenjörer ständigt ökar har du som teknikintresserad stora möjligheter att välja mellan många olika yrkesutgångar. Ingenjörsyrket är som et spektra med många olika arbetsuppgifter. I framtiden kommer det att saknas ingenjörer, både inom och utom Sveriges gränser och om du väljer att utbilda dig till ingenjör kommer du har många spännande och roliga arbetsuppgifter framför dig. 

På Katrinelundsgymnasiet vill vi stimulera våra elever till att utveckla sitt teknik- och matematikintresse och vidga deras vyer i nära samverkan med näringslivet. Därför är vi väldigt glada och stolta över att vara en del av skolsteget tillsammans med Volvo. 

Är du intresserad och vill veta mer om Teknikprogrammet, Teknikvetenskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Göteborg

Behörighet

För behörighet till Teknikprogrammet behöver du godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, biologi, fysik, kemi samt minst sex andra ämnen.

Gymnasieexamen

Teknikprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Teknikprogrammet, Teknikvetenskap

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Göteborgsregionen. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 507340222 Göteborg
Telefon: 031-335 51 30
Mejladress: gymnasieantagningen@goteborgsregionen.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Teknikprogrammet, Teknikvetenskap så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämpas.
Katrinelundsgymnasiet
Skånegatan 14
411 40 Göteborg

Katrinelundsgymnasiet – Skolan mitt i stan, granne med Ullevi

Hur du mår påverkar hur det går med dina studier. Därför jobbar vi på Katrinelundsgymnasiet med hela dig - både din ambition och kondition. Vi är extra noga med maten och uppmuntrar alla, oavsett om du är idrottselev eller inte,...

Läs mer om Katrinelundsgymnasiet och visa alla program.

Sponsrad