Teknikprogrammet

Teknikprogrammet, Teknikvetenskap

Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Få mer information om programmet 👍

Film

Om utbildningen

Teknikprogrammet på Lindholmens tekniska gymnasium

Teknikprogrammet är ett högskoleförberedande gymnasieprogram som riktar sig till dig som vill utveckla ditt teknikintresse och få grundläggande kunskaper inom området. Du förbereds för högskolestudier inom främst teknik- och naturvetenskap men även inom andra områden. 

På Teknikprogrammet får du lära dig att se samband mellan olika delar i teknikutvecklingsprocessen. Programmet passar dig som är duktig på matematik, fysik och kemi. Här får du lära dig hur människor använder och förhåller sig till tekniken. Detta gäller framförallt kunskaper om hur tekniska lösningar får konsekvenser för vår miljö och betydelsen av att hushålla med våra resurser. Du får öva på problemlösning där olika ämnen så som naturvetenskap, samhällsvetenskap och teknik integreras i tankeprocessen.

Arbetssätt på Lindholmens tekniska gymnasium

På Lindholmens tekniska gymnasiums Teknikprogram får du prova på olika arbetsformer för att du sedan ska känna dig bekväm med att jobba med problemlösning, källkritisk granskning, arbete i projekt och eget ansvarstagande.

Viktiga hjälpmedel i undervisningen är informationsteknik och datorer. På skolan finns bland annat utrustning inom produktion, automation och sjöfart och det finns möjlighet att på nära håll studera eller tillämpa olika moment.

Certifierat Teknik College

Lindholmens tekniska gymnasium är ett certifierat Teknik College, vilket innebär att programmet är kvalitetssäkrat och stöds av en specialist­grupp med representanter från företag, Chalmers och IT-universitetet. Dessa samarbeten gör det möjligt för eleverna att redan under gymnasiet komma i kontakt med föreläsningar och laborationer på högskolan.

Mycket matematik på Teknikprogrammet

På Teknikprogrammet ingår en hel del matte - matematik 1-3 är obligatoriska kurser och du kan sedan välja att fortsätta med steg 4 och 5.  Inom kort kommer man också att starta ett samarbete mellan Lindholmens tekniska gymnasium och Matematiska vetenskaper vid Chalmers och Göteborgs Universitet. Inom kursen matematik breddning finns möjlighet att läsa en förberedande högskolekurs och tentera den på högskolan.

På Teknikprogrammet läser man förutom matematik och naturvetenskapliga ämnen också mycket språk, både engelska och sven­ska är obligatoriska språk­ämnen. Skolan samarbetar med andra gymnasieskolor inom Göteborgs Stad och kan därför erbjuda ett stort antal kurser i främmande språk på olika nivåer.

För dig som vill ha studiehjälp finns på Lindholmens tekniska gymnasium också Framgången. Här får du hjälp med läxor eller intressanta fördjupningar så att du kan nå dina mål och utvecklas!

Inriktningar på Lindholmens tekniska gymnasiums Teknikprogram:

  • Teknikvetenskap
  • Samhällsbyggande och miljö
  • Informations- och medieteknik
  • Produktionsteknik
Är du intresserad och vill veta mer om Teknikprogrammet, Teknikvetenskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Göteborg

Behörighet

För behörighet till Teknikprogrammet behöver du godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, biologi, fysik, kemi samt minst sex andra ämnen.

Gymnasieexamen

Teknikprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Teknikprogrammet, Teknikvetenskap

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Göteborgsregionen. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 507340222 Göteborg
Telefon: 031-335 51 30
Mejladress: gymnasieantagningen@goteborgsregionen.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Teknikprogrammet, Teknikvetenskap så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Lindholmens tekniska gymnasium
Utvecklingsgatan 1
417 56 Göteborg

Välkommen till Lindholmens tekniska gymnasium!

Välkommen till en inspirerande skolmiljö som väcker ditt intresse för teknik och innovation! Lindholmens tekniska gymnasium är en nybyggd skola med modern maskinpark och fantastiska lokaler. Här möter du engagerade och inspirerande lärare som arbetar hårt för att just du...

Läs mer om Lindholmens tekniska gymnasium och visa alla program.

Recensioner

Snittbetyg: 3

Baseras på 4 recensioner
Skriv en recension
5/5
Moearc
03 nov 2018
Vägledde mig till Chalmers tekniska högskola

Sett många dåliga recensioner om skolan. Detta måste nog vara det mest överdrivna jag någonsin läst. Jag har läst mina tre år på teknikprogrammet, teknikvetenskap, och det ha...

Visa hela
1/5
Verum
25 feb 2017
Finns definitivt bättre skolor där ute!

Lindhommens tekniska gymnasium är helt klart en utav de sämre skolorna i Göteborg. Här finner man bl.a. bristande samarbete mellan de olika ämnena, trånga samlingsytor och dålig...

Visa hela
5/5
Kristoffer
14 jan 2016
Lärorik linje och inriktning

Väldigt lärorik inriktning med bra lärare.

Sponsrad