Visa gymnasium.se som: Mobil

Teknikprogrammet, Teknikvetenskap

Lindholmens tekniska gymnasium
Programinformation
Ort: Göteborg
Antal elever: 95 (år 1)
Utbildningstyp: Teknikprogrammet
Antagningspoäng:
(statistik från 2017)
Medelvärde: 265,4
Lägsta: 147,5

Utbildningsinfo

Teknikprogrammet på Lindholmens tekniska gymnasium i GöteborgTeknikprogrammet på Lindholmens tekniska gymnasium

Teknikprogrammet är ett högskoleförberedande gymnasieprogram som riktar sig till dig som vill utveckla ditt teknikintresse och få grundläggande kunskaper inom området. Du förbereds för högskolestudier inom främst teknik- och naturvetenskap men även inom andra områden. 

På Teknikprogrammet får du lära dig att se samband mellan olika delar i teknikutvecklingsprocessen. Programmet passar dig som är duktig på matematik, fysik och kemi. Här får du lära dig hur människor använder och förhåller sig till tekniken. Detta gäller framförallt kunskaper om hur tekniska lösningar får konsekvenser för vår miljö och betydelsen av att hushålla med våra resurser. Du får öva på problemlösning där olika ämnen så som naturvetenskap, samhällsvetenskap och teknik integreras i tankeprocessen.

Arbetssätt på Lindholmens tekniska gymnasium

På Lindholmens tekniska gymnasiums Teknikprogram får du prova på olika arbetsformer för att du sedan ska känna dig bekväm med att jobba med problemlösning, källkritisk granskaning, arbete i projekt och eget ansvarstagande.

Viktiga hjälpmedel i undervisningen är informationsteknik och datorer. På skolan finns bland annat utrustning inom produktion, automation och sjöfart och det finns möjlighet att på nära håll studera eller tillämpa olika moment.

Certifierat Teknik College

Lindholmens tekniska gymnasium är ett certifierat Teknik College, vilket innebär att programmet är kvalitetssäkrat och stöds av en specialist­grupp med representanter från företag, Chalmers och IT-universitetet. Dessa samarbeten gör det möjligt för eleverna att redan under gymnasiet komma i kontakt med föreläsningar och laborationer på högskolan.

Mycket matematik på Teknikprogrammet

På Teknikprogrammet ingår en hel del matte - matematik 1-3 är obligatoriska kurser och du kan sedan välja att fortsätta med steg 4 och 5.  Inom kort kommer man också att starta ett samarbete mellan Lindholmens Teniska Gymnasium och Matematiska vetenskaper vid Chalmers och Göteborgs Universitet. Inom kursen matematik breddning finnsmöjlighet att läsa en förberedande högskolekurs och tentera den på högskolan.

På Teknikprogrammet läser man förutom matematik och naturvetenskapliga ämnen också mycket språk, både engelska och sven­ska är obligatoriska språk­ämnen. Skolan samarbetar med andra gymnasieskolor inom Göteborgs Stad och kan därför erbjuda ett stort antal kurser i främmande språk på olika nivåer.

För dig som vill ha studiehjälp finns på Lindholmens tekniska gymnasium också Framgången. Här får du hjälp med läxor eller intressanta fördjupningar så att du kan nå dina mål och utvecklas!

Inriktningar på Lindholmens tekniska gymnasiums Teknikprogram:

  • Teknikvetenskap
  • Samhällsbyggande och miljö
  • Informations- och medieteknik
  • Produktionsteknik
Är du intresserad och vill veta mer om Teknikprogrammet, Teknikvetenskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Film

Mahdi berättar mer om Lindholmens tekniska gymnasium i Göteborg, och om hur det är att plugga på Teknikprogrammet med inriktning mot Teknikvetenskap!

Fortsatta studier

Läs ett fjärde år och bli gymnasieingenjör

På Lindholmens tekniska gymnasium har du möjlighet att läsa ett fjärde år på Teknikprogrammet för att bli gymnasieingenjör. Utbildningen ges med inriktning mot Produktion och automation. För att kunna ansöka till denna utbildning måste du ha avlagt gymnasieexamen från Teknikprogrammet eller ha likvärdiga kunskaper. En fjärdedel av utbildningen är du ute på arbetsplatsförlagt lärande (APL). Denna utbildning kan leda till jobb som exempelvis platschef, produktionstekniker, planerare, inköpare eller liknande. 

Utbildningen är riksrekryterande och du söker på lika villkor var du än bor i landet.

Behörighet

För gymnasiebehörighet till ett högskoleförberedande program krävs godkända betyg i svenska eller svenska som andraspråk, engelska, matematik och i minst nio andra ämnen från grundskolan.

För teknikprogrammet ska tre av de ytterligare nio ämnena vara biologi, fysik och kemi.

Ansökan

Ansök till Teknikprogrammet, Teknikvetenskap

Som boende i samma kommun som Lindholmens tekniska gymnasium söker du till programmet via Gymnasieantagningen Göteborgsregionen. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Box 5073 40222 Göteborg
Telefon: 031-335 51 61
E-post: gymnasieantagningen@grkom.se

Gymnasieexamen

Högskoleförberedande gymnasieprogram.

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Teknikprogrammet, Teknikvetenskap.

Fyll i dina kontaktuppgifter

Skicka din intresseanmälan

Få mer information från skolan

Errors
Valfritt
Valfritt

Lindholmens tekniska gymnasium

Lindholmens Tekniska Gymnasium

Välkommen till Lindholmens tekniska gymnasium!

Lindholmens tekniska gymnasium på Norra Älvstranden i Göteborg förbereder elever för ett yrkesliv samt för vidare studier på högskola och universitet. På Lindholmens tekniska gymnasium lägger man stor vikt vid elevers utveckling och ansvarstagande. Här vill man att du som...


Läs mer om Lindholmens tekniska gymnasium och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Lindholmens tekniska gymnasium

Diagonalen 6
417 56 Göteborg

 Visa telefonnummer
www.goteborg.se

Recensioner

Verum   |   2017-02-25
Lindhommens tekniska gymnasium är helt klart en utav de sämre skolorna i Göteborg. Här finner man bl.a. bristande samarbete mellan de olika ämnena, trånga samlingsytor och dåliga lokaler. Dessutom så är miljön utseendemässigt helt absurd; gult ljus, gult golv, solslitna väggar, och skåp tagna från 80-talet. Allt detta tillsammans och många fler ...
Visa hela
          (1)
Kristoffer   |   2016-01-14
Väldigt lärorik inriktning med bra lärare.
          (5)
John   |   2015-11-25
Jag hade höga förväntningar när jag valde Lindholmens Tekniska Gymnasium (även kallat L.T.G.) som mitt första val, men om jag visste det jag vet i dag så skulle jag aldrig valt L.T.G. vid mitt gymnasieval. Här är varför: Vi börjar med hur skolan är som arbetsmiljö. Lokalerna är hemska då de inte är gjorda för klasser på 30+ elever. Luften ...
Martin Tallvid  |   2015-11-26  |   Kommentar:
Hej och tack för dina åsikter! Vi som är lärare på Teknikprogrammet blir givetvis glada över att du tycker att vi är "underbara" och att du uppskattar vårt arbete med att uppmuntra fler flickor att välja Teknik. Det är dock tråkigt att du upplevde miljön på rasterna som för trång, och vi kan inget annat än att hålla med dig. Det är trångt, efte...
Visa hela
          (1)