Visa gymnasium.se som: Mobil

Gymnasieutbildning på ett hockeygymnasium

Hockeygymnasium - för dig som ska bli proffs!

Spelar du hockey och drömmer om en karriär på elitnivå i framtiden? Vill du spela hockey under skoltiden samtidigt som du studerar? Då kan ett hockeygymnasium vara rätt väg att gå!
  • = Riksintag
Visar 1-12 av 12 träffar
 

Få träning och professionell hjälp på hockeygymnasiet

Tycker du att det är roligt att spela hockey och tänker att du kanske skulle vilja satsa på en elitkarriär inom ishockey i framtiden? Då kan det vara en bra idé att ansöka till ett hockeygymnasium! 

Syftet med att gå på ett hockeygymnasium är att du som elev ska kunna kombinera din ishockeyträning med dina gymnasiestudier. Under din gymnasietid får du professionell hjälp av elitutbildade instruktörer. Du får även möjlighet att spela ishockey under skoltid, men också på kvällar och helger genom både träningar och matcher. 

Hur gör jag för att bli antagen till ett hockeygymnasium? 

Under antagningsprocessen blir du bedömd och rankad av hockeygymnasiet, den samverkande föreningen men också av instruktören som kommer ansvara för träningarna. Bedömningen görs inte bara utifrån din talang och kunskap utan det är även viktigt att visa att du har hög självdisciplin. Det kan vara bra att tänka på att du behöver både vilja och ambition för att kunna fokusera på både studier och hockey samtidigt som du kanske bor i en ny stad. 

Vad kan jag läsa för program? 

Vilket gymnasieprogram du kan välja mellan varierar lite beroende på vilken ort du väljer att söka till. I listan ovan kan du se olika utbildningar på hockeygymnasium men du kan även höra av dig direkt till skolan om du har några frågor. 

NIU eller RIG? Vad är det och vad skiljer dem åt? 

Det finns hockeyinriktningar på antingen riksidrottsgymnasium (RIG) eller på nationellt godkända idrottsutbildningar (NIU). NIU-certifierade hockeygymnasium vänder sig först och främst till dig som bor i samma kommun som skolan ligger i. Om du bor i en annan kommun än den NIU-certifierade skolan garanteras du inte en förstahandsmottagning utan blir då mottagen i andra hand. 

Till ett riksidrottsgymnasium (RIG) kan du dock söka var du än bor i landet. Om du inte kan pendla till skolan utan måste flytta får du ofta hjälp av skolan gällande det. Du kan även kontakta din hemkommun för att se vilka bidrag och ekonomiska stöd du har tillgång till. 

Specialidrott som ämne

Specialidrott är det ämne som du läser för att fördjupa dina kunskaper om människor i fysisk aktivitet, där fokuset ligger på den valda idrotten, i detta fall ishockey. Ämnet handlar om att du ska lära dig hur du får en hälsosam idrottskarriär och prestationsutveckling inom ishockey. Du får bland annat lära dig om varför träning och mental fokus är viktigt för att utöva idrott på elitnivå. Inom specialidrott läser du bland annat kurser som: 

  • Idrottsledarskap
  • Idrottsspecialisering
  • Tränings- och tävlingslära
Jämför dina favoriter
Reportage
Liliana och Ruben åk 1 - ekonomi...

Hur är det egentligen att plugga på Huddingegymnasiet? Läs vad eleverna Liliana och Ruben tycker om skolan och hur det är att gå ekonomiprogrammet med inriktning juridik.

Läs mer
Frida befinner sig just nu på Ha...
Go to the US

Frida är utbytesstudent i USA genom Go to the US. Hon berättar om hur det är att studera ett high school år på Hawaii. Utanför studierna hittar hon på många spännande aktiviteter som simning, åka mountainbike och gå på hike. 

Läs mer
Därför valde Niclas en idrottsut...

Niclas, 17 år, går Idrottsutbildning (LIU), Innebandy på VNG. Vill du veta mer om utbildningen? Läs mer för att se vad Niclas har att berätta!

Läs mer
Kristoffer och Carl går teknik p...

Kristoffer och Carl pluggar programmeringsspåret och ingenjörsspåret på Teknikprogrammet. Läs mer om vad de tycker om utbildningen och om deras planer inför framtiden!

Läs mer
Tomas berättar om sin resa på Så...

I det här reportaget träffar du Tomas som berättar hur det är att läsa Barn- och fritidsprogrammet med pedagogisk inriktning.

Sågbäcksgymnasiet

Videoreportage
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information