Idrottsutbildning

LIP Ishockey

Tumba Gymnasium, i Stockholm
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Gå ishockey profil hos Tumba Gymnasium!

I kombination med dina gymnasiestudier vill vi erbjuda en högklassig fortbildning inom ämnet ishockey. Vårt mål är att utveckla, förfina och fördjupa ditt ishockeykunnande så att din övergång till junior- och seniorishockeyn ska bli så framgångsrik som möjligt.

Rekommenderad Ishockeyprofil

Tumba Gymnasium i samverkan med ishockeyföreningen IFK Tumba Hockey har av Svenska Ishockeyförbundet klassificerats som rekommenderad lokal ishockeyprofil. Tillstyrkan innebär att verksamheten skall följa förbundets fastställda rekommendationer för LIP. Detta innebär att du erbjuds 300 poäng ishockey fördelat på två ishockeylektioner och en i träningslära, varje veckan alla tre åren på gymnasiet.

Teknikträning med Storm

Träningspassen på ishockeyprofilen ger dig goda möjligheter att utvecklas och slipa på detaljer i ditt spel. Stort fokus på ispassen är att jobba med tekniker i låg fart och växla upp i tempo när grunderna sitter. ”Vi tittar på din åkställning, ditt klubbgrepp, din blick och hur du hanterar puck. Syftet är att identifiera dina styrkor, svagheter och utvecklingsmöjligheter" hälsar Thomas Storm.

Målvaktsträning med Zirath

"Ska du bli riktigt bra som målvakt inom hockeyn måste du ha ett eget driv att ständigt, på varje träning jobba för att utvecklas, vi finns här för att tipsa och vägleda dig. Men det är du som gör jobbet" säger Magnus Zirath som är vår målvaktsinstruktör. Magnus är med på alla ispass och ser till att du får den utbildning och utveckling du behöver som målvakt.

Är du intresserad och vill veta mer om LIP Ishockey, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Stockholm

Ansökan

Ansök till LIP Ishockey

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om LIP Ishockey så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Tumba Gymnasium
Utbildningsvägen 2
147 40 Tumba

Tumba gymnasium är en av Storstockholms mest sökta skolor. Vi har levererat framtidsdrömmar sedan 1974 och vi gillar både traditioner och att vara nyskapande. Våra 1340 elever representerar hela 24 svenska kommuner och tillsammans arbetar vi ständigt på att utveckla...

Läs mer om Tumba Gymnasium och visa alla program.

Sponsrad