Svara på vår undersökning om gymnasievalet och ha chans att vinna presentkort á 1 000 kr på Filmstaden! ✨📽️ Gör undersökningen här!

Gymnasium i Nyköping

Välj ett gymnasium i kuststaden Nyköping!

Nyköping är en växande kuststad söder om Stockholm där du både nära till skärgården och kulturupplevelser. I Nyköping finns många gymnasieskolor och program att välja bland för dig som vill börja gymnasiet i Nyköping.
Visar 1-20 av 39 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar program i sökresultatet.
  • = Riksintag
Visar 1-20 av 39 träffar
1
2

Gymnasium i Nyköping

Nyköping är en stad som både har nära till huvudstaden Stockholm och till resten av Europa med tanke på att Sveriges tredje största flygplats ligger där. I Nyköping bor ungefär 38 000 personer och kommunen består av 55 000 personer. Under sommaren tillkommer dessutom ca 3000 personer som har sommarstuga eller fritidsboende, och en massa turister.

I Nyköping finns bra shopping där du kan gå längs Västra Storgatans shoppinggata mellan gallerior och butiker. Det finns också små butiker med design, inredning, konst och kläder.

En sommarstad

Nyköping är en sommarstad med en hamn fylld av restauranger och hantverksbutiker och en fantastisk skärgård. Skärgården är inte bara en vacker plats på sommaren utan även på vintern. Skärgården i Nyköping en plats där det finns mycket att upptäcka. Många fina öar och stora chanser att du får se sälar och örnar. Det finns självklart många båtklubbar, ridleder, cykelleder och golfbanor.

Sport i Nyköping

Nyköping har Rosvalla sport- och eventställe där du kan spela bowling och tennis, där finns också gräsplaner och boulebanor. På vintern kan du självklart åka skridskor och spela ishockey. Ska du välja ett gymnasium i Nyköping och är sport intresserad då är Rosvalla sport- och eventställe är perfekt ställe för dig.

Ett trevligt ställe att promenera på är vid Nyköpingsån. Där finns kultur- och skulpturstråk där du kan stanna upp vid historiska platser. Slottet Nyköpingshus ligger här och på sommaren är det perfekt att ta en båttur från hamnen och kanske gå på teater eller på något konstgalleri. Utanför Nyköping finns dessutom fina vandringsleder, berg som du kan klättra i och kajaker att hyra. Det finns något för alla i Nyköping och perfekt för dig som ska gå ett gymnasium i Nyköping.

Gymnasium i Nyköping

Det finns ett tiotal gymnasieskolor i Nyköping. Både kommunala och fristående gymnasieskolor. Du har dessutom massor av gymnasieprogram att välja mellan. Har du sökt ett gymnasium i Nyköping och undrar vad intagningspoängen ligger på kan du ta kontakt med antagningskansliet i Nyköping. Där kan du få all information om gymnasieantagningen, intagningspoäng och programinformation.

Antagningskansliet i Nyköping
antagningskansliet@nykoping.se
Tfn 0155 24 81 80
Ö. Rundgatan 11
611 83 Nyköping

Källor: antagningskanslier.se, nykoping.se

Jämför dina favoriter
Reportage
“Vi har väldigt bra kurser”
Praktiska gymnasiet Nyköping

Sebastian läser Barn- och fritidsprogrammet på Praktiska Gymnasiet och har fått lära sig allt möjligt inom barnhälsa, kommunikation och pedagogik. Med sina engagerade och hjälpsamma lärare känner sig Sebastian mycket nöjd med sitt gymnasieval.

Läs mer
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information