Naturbruksprogrammet

Naturbruksprogrammet, Hästhållning

Öknaskolan, i Nyköping
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 200 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 95,0
(medelvärde: 206,3)
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 200 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 95,0
(medelvärde: 206,3)
Få mer information om programmet 👍

Film

Om utbildningen

Bildmontage av tre bilder föreställande en brun häst hoppande över ett lila hinder, en tjej med svart tröja med hästar i bakgrunden, och en häst galopperande på en äng.

När du vill utvecklas både individuellt och professionellt!

Välj mellan utgång Hästskötare eller Naturvetenskap.

Under årens lopp får du lära dig grunderna i häst- och stallskötsel samtidigt som du får en gedigen kunskap om hästar. Ridning och körning finns med under alla tre åren och ger dig en god kompetens om grundutbildning av hästar. Att lära sig rida och köra kräver många timmar med din partner, hästen. Nyckeln är en bra sits, balans, känsla och timing. När kommunikationen fungerar har du skapat ett språk som gör att du som ryttare och hästen smälter samman och blir ett samspelt ekipage. En bred helhetsbild

Under årens lopp kommer grunderna i hästhantering, ridning och körning att byggas på och vi dyker djupare och varvar de teoretiska och de praktiska bitarna med löshoppning, tömkörning och tappskokompetens. Självklart kommer du även utveckla dina kunskaper inom såväl hoppning som dressyr. Du har även möjlighet att ta prov för hästskötarexamen!

Stor bredd av utbildade hästar

Då skolans hästar är väl grundutbildade med en god ridbarhet kan de ge dig som elev bra kunskap inom dressyr, hoppning och körning. Vi ser gärna våra elever ute på tävlingsbanorna med våra hästar om förutsättningar och intresse finns. Förkunskaper inom ridning och hästhållning är inte ett krav, men ökar dina förutsättningar att klara utbildningen.

Många möjligheter

Målet är att du skall ta en yrkesexamen till hästskötare. Du får under dina tre år en god grundutbildning inom hästhållning som gör att du skall kunna arbeta självständigt inom branschen. Samtidigt kan du skaffa dig särskild behörighet för att läsa vidare till hippolog, ridlärare eller hästutbildare. Vill du istället fortsätta utbilda dig till agronom eller veterinär, kan du välja naturvetenskaplig fördjupning. Förutom den breda kunskapen som skolan erbjuder kommer du även att spendera 15 veckor på praktikplatser. Detta ger dig inte bara yrkeslivserfarenhet utan även värdefulla kontakter till ditt framtida yrkesliv. Skolan har ett brett kontaktnät av APL-platser som bland annat omfattar både trav-, dressyr- och hoppstall. Möjlighet till praktik utomlands finns också, endast din egna drivkraft sätter gränserna!

Är du intresserad och vill veta mer om Naturbruksprogrammet, Hästhållning, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Nyköping

Behörighet

För behörighet till Naturbruksprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Naturbruksprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3. Från och med hösten 2023 ingår grundläggande behörighet i alla yrkesprogram.

Ansökan

Ansök till Naturbruksprogrammet, Hästhållning

Du söker programmet via antagningskansliet Antagningskansliet i Nyköping. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Få ansökningskoden Postadress: Barn, Utbildning och Kultur, 61183 NYKÖPING
Telefon: 0155-248180  
Mejladress: antagningskansliet@nykoping.se

Fortsatta studier

Grundläggande högskolebehörighet ingår!

Fr.o.m. HT 2023 ingår Svenska 2, Svenska 3 och Engelska 6 i de
gymnasiegemensamma kurserna. De är valfria att läsa. Därför kan du efter avslutad examen antingen ha 2500 eller 2800 poäng.

Naturvetenskaplig fördjupning med särskilda behörigheter finns som val på alla inriktningar.

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Naturbruksprogrammet, Hästhållning så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Öknaskolan
Sörmlands Naturbruk Öknaskolan
611 99 TYSTBERGA

Naturbruksprogrammet på Öknaskolan - Jobb efter gymnasiet och högskoleförberedande på samma gång!

Öknaskolan har ett fåtal platser kvar - Det är inte för sent att söka till oss! Programmet är perfekt för dig som har ett brinnande intresse för djur och natur. Hos oss kombinerar vi teori och praktik på ett omväxlande...

Läs mer om Öknaskolan och visa alla program.

Recensioner

Snittbetyg: 4,5

Baseras på 4 recensioner
Skriv en recension
4/5
:)
07 nov 2021

Bra skola gällande utbildningen och miljö. Maten är det absolut bästa! Som många andra skriver så blir man som en familj, särkilt om man har bott på internatet. Väldigt tråk...

Visa hela
5/5
HH18 + elev
07 okt 2020

Underbar skola för den som söker en bra utbildning men som även vill skaffa vänner och kontakter.

Emma Söderberg, kommunikatör
13 nov 2020
Tack för ditt fina betyg, HH18! Hälsningar Emma
5/5
Anonym, HH18
12 sep 2020
Obeskrivligt trevlig skola

Underbar skola, mat, miljö & utbildning! Elevhemmet känns vissa gånger mer som hemma än det riktiga hemmet. Fått vänner & kunskaper för livet, började precis mitt sista år på sk...

Emma Söderberg, kommunikatör
16 sep 2020
Åh vad roligt att du känner så! Internatet (och skolan) ger verkligen minnen för livet.
Visa hela
Sponsrad