VVS- och fastighetsprogrammet

VVS- och fastighetsprogrammet, VVS

Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Kommande Öppet hus
16 april, 2024 16:00
(+ Läs mer )
Antal elever
Antal elever: cirka 70 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 165,0
(medelvärde: 198,9)
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Kommande Öppet hus
16 april, 2024 16:00
(+ Läs mer )
Antal elever
Antal elever: cirka 70 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 165,0
(medelvärde: 198,9)
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

VVS- och fastighetsprogrammet på Praktiska Gymnasiet i Nyköping

På VVS- och fastighetsprogrammet kommer du att få lära dig montera, installera, isolera och serva kyl- och värmepumpar, ventilation och VVS. Praktiska Gymnasiet i Nyköping erbjuder dig en praktiskt inriktad utbildning där du får minst 15 veckors praktik under din studietid. Det här programmet passar framför allt dig som gillar att jobba praktiskt och är intresserad av att utbilda sig till VVS-montör, montör av industrirör eller kylmontör för fastighet och industri.

Det här får du lära dig på programmet

Under din tid på VVS- och fastighetsprogrammet får du bland annat en ökad teknisk kunskap och lär dig om installation, felsökning, reparation, drift och underhåll. Annat du kommer att lära dig är hur man förvaltar fastigheter, tekniska anläggningar och system. Du får en ökad miljömedvetenhet och kommer att kunna använda dina nya kunskaper om bland annat miljö och ekologi rent praktiskt.

Social förmåga är ett viktigt kunskapsområden för dig som vill jobba inom VVS och Fastighet, även din känsla för service. Många arbeten inom området innefattar en hel del kontakt entreprenörer, beställare och kunder och därför får du träna upp din sociala förmåga och servicekänsla.

Inriktning VVS

Om du väljer att läsa inriktningen VVS får du lära dig mer om installation, service och underhåll av bland annat system för värme och sanitet. Annat du får lära dig är exempelvis hur man bygger system med givna funktioner och enligt gällande installationsregler och bygglagstiftning.

Högskolebehörighet

Från hösten 2023 innehåller alla yrkesprogram de kurser som krävs för att få grundläggande högskolebehörighet. Du behöver alltså inte välja till några kurser om du vill plugga vidare på högskola eller universitet. Däremot kan du välja bort högskolebehörigheten, om du istället vill fokusera på dina yrkeskurser.

Är du intresserad och vill veta mer om VVS- och fastighetsprogrammet, VVS, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Nyköping

Behörighet

För behörighet till VVS- och fastighetsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

VVS- och fastighetsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3. Från och med hösten 2023 ingår grundläggande behörighet i alla yrkesprogram.

Ansökan

Ansök till VVS- och fastighetsprogrammet, VVS

Du söker programmet via antagningskansliet Antagningskansliet i Nyköping. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Barn, Utbildning och Kultur, 61183 NYKÖPING
Telefon: 0155-248180  
Mejladress: antagningskansliet@nykoping.se

Reportage

“Vi har väldigt bra kurser”

Praktiska gymnasiet Nyköping

Sebastian läser Barn- och fritidsprogrammet på Praktiska Gymnasiet och har fått lära sig allt möjligt inom barnhälsa, kommunikation och pedagogik. Med sina engagerade och hjälpsamma lärare känner sig Sebastian mycket nöjd med sitt gymnasieval.

Certifiering

VVS-college

VVS-college

VVS-college (tidigare Förstklassig skola) är en certifiering utfärdad av VVS-branschens yrkesnämnd. Certifieringen betyder att skolan har ett stärkt samarbete med företag i branschen.

Läs mer om VVS-college här!

Certifiering

VVS-college

VVS-college

VVS-college (tidigare Förstklassig skola) är en certifiering utfärdad av VVS-branschens yrkesnämnd. Certifieringen betyder att skolan har ett stärkt samarbete med företag i branschen.

Läs mer om VVS-college här!

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om VVS- och fastighetsprogrammet, VVS så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Praktiska gymnasiet Nyköping
Brukslagarvägen 5
611 31 Nyköping

Välkommen till Praktiska Gymnasiet Nyköping

Vi utbildar framtidens arbetskraft. Vårt mål är att du ska ha ett jobb direkt efter studenten, efter ditt livs bästa skoltid! Ett yrkesprogram är ett riktigt smart framtidsval! Alla våra program ger dig flera valmöjligheter efter studenten. Du kan börja...

Läs mer om Praktiska gymnasiet Nyköping och visa alla program.

Sponsrad