Visa gymnasium.se som: Mobil

VVS- och fastighetsprogrammet, VVS

Lindholmens tekniska gymnasium
Programinformation
Ort: Göteborg
Antal elever: 53 (år 1)
Utbildningstyp: VVS- och fastighetsprogrammet
Antagningspoäng:
(statistik från 2017)
Medelvärde: 204,1
Lägsta: 110

Utbildningsinfo

VVS och fastighetsprogrammet - en bred gymnasieutbildning

VVS- och fastighetsprogrammet är ett yrkesprogram som leder antingen direkt till arbete eller till vidare studier på yrkeshögskola och universitet. På den här utbildningen får du möjlighet att jobba inom ett brett fält av arbetsområden inom den tekniska sektorn. Du kan exempelvis komma att arbeta med VVS-installationer och service på byggen eller med fastighetsskötsel av färdigställda byggnader. VVS- arbetare behövs inom industriområdet, till exempel med att svetsa industrirör. Arbetsuppgiterna inom VVS- och fastighetsbranschen är mycket varierande och innebär ofta att man får jobba på ackord, så kallat frihet under ansvar. Efter VVS- och fastighetsprogrammet på Lindholmens tekniska gymnasium har du möjligheten att läsa vidare på yrkeshögskola och/eller högskola och universitet, om du väljer att läsa in högskoleberhörighet.

På Lindholmens Tekniska Gymnasium finns fyra inriktningar; Fastighet, Kyl- och värmepumpsteknik, Ventilationsteknik samt VVS-teknik.

Inom VVS- och fastighetsbranschen finns alltid ett behov av kunnig personal. Skolan samarbetar med Branschorganisationerna som gett Lindholmen förtroende att ge en kvalificerad utbildning där de utgångna eleverna blir företagens framtida, kvalificerade medarbetare.

Läser du VVS- och fastighetsprogrammet på Lindholmens gymnasium har du goda chanser till jobb och kan se fram emot en karriär där du får jobba kreativt med både händer och hjärna i en social roll.

Inriktningen VVS - för dig som vill bli VVS-montör

Idag råder brist på utbildade VVS-montörer, vilket innebär att du som väljer inriktningen VVS på VVS- och fastighetsprogrammet på Lindholmens tekniska gymnasium har mycket goda chanser till jobb efter gymnasiet.

På Inriktningen VVS läser du bland annat energiteknik, VVS-teknik och VVS-svets. Efter avslutad utbildning kan du jobba på ett VVS-företag med anläggningar för värme och sanitet (vatten och avlopp) i nybyggnader, om- och tillbyggnader eller reparationsarbeten (service).

VVS-branschen är mycket reglerad och det ingår därför också studier av regler och lagar i din VVS-utbildning på Lindholmen. De första två åren efter utbildningen får du gå som lärling och därefter gör du ett yrkesexamensprov som sedan kan leda dig vidare ut i yrkesliver och till ett fast jobb med full lön som VVS-montör.

Är du intresserad och vill veta mer om VVS- och fastighetsprogrammet, VVS, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Film

Linnea berättar mer om Lindholmens tekniska gymnasium i Göteborg, och om hur det är att plugga på VVS- och fastighetsprogrammet!

Behörighet

För att ha gymnasiebehörighet till ett yrkesprogram krävs godkända betyg i svenska eller svenska som andraspråk, engelska och matematik och i minst fem andra ämnen från grundskolan.

Ansökan

Ansök till VVS- och fastighetsprogrammet, VVS

Som boende i samma kommun som Lindholmens tekniska gymnasium söker du till programmet via Gymnasieantagningen Göteborgsregionen. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Box 5073 40222 Göteborg
Telefon: 031-335 51 61
E-post: gymnasieantagningen@grkom.se

Gymnasieexamen

Yrkesprogram.

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om VVS- och fastighetsprogrammet, VVS så kommer skolan att kontakta dig.

Lindholmens tekniska gymnasium

Lindholmens Tekniska Gymnasium

Välkommen till Lindholmens tekniska gymnasium!

Lindholmens tekniska gymnasium på Norra Älvstranden i Göteborg förbereder elever för ett yrkesliv samt för vidare studier på högskola och universitet. På Lindholmens tekniska gymnasium lägger man stor vikt vid elevers utveckling och ansvarstagande. Här vill man att du som...


Läs mer om Lindholmens tekniska gymnasium och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Lindholmens tekniska gymnasium

Diagonalen 6
417 56 Göteborg

 Visa telefonnummer
www.goteborg.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Recensioner
Utbildningsrecensioner
Det finns inga recensioner än.

Skolrecensioner
          (3,0)
Baseras på 13 recensioner
Visa alla recensioner
Ta kontakt med skolan

För att beställa information om VVS- och fastighetsprogrammet, VVS, fyll i följande uppgifter: