VVS- och fastighetsprogrammet, VVS

Lindholmens tekniska gymnasium
Programinformation
Göteborg
Antal elever: cirka 140 (.)
VVS- och fastighetsprogrammet
  • Antagningspoäng: 95,0
    (medelvärde: 188,2) * statistik från 2022

Film

Om utbildningen

VVS och fastighetsprogrammet - en bred gymnasieutbildning

VVS- och fastighetsprogrammet är ett yrkesprogram som leder antingen direkt till arbete eller till vidare studier på yrkeshögskola och universitet. På den här utbildningen får du möjlighet att jobba inom ett brett fält av arbetsområden inom den tekniska sektorn. Du kan exempelvis komma att arbeta med VVS-installationer och service på byggen eller med fastighetsskötsel av färdigställda byggnader. VVS- arbetare behövs inom industriområdet, till exempel med att svetsa industrirör. Arbetsuppgifterna inom VVS- och fastighetsbranschen är mycket varierande och innebär ofta att man får jobba på ackord, så kallat frihet under ansvar. Efter VVS- och fastighetsprogrammet på Lindholmens tekniska gymnasium har du möjligheten att läsa vidare på yrkeshögskola och/eller högskola och universitet, om du väljer att läsa in högskolebehörighet.

På Lindholmens tekniska gymnasium finns fyra inriktningar; Fastighet, Kyl- och värmepumpsteknik, Ventilationsteknik samt VVS-teknik.

Inom VVS- och fastighetsbranschen finns alltid ett behov av kunnig personal. Skolan samarbetar med Branschorganisationerna som gett Lindholmen förtroende att ge en kvalificerad utbildning där de utgångna eleverna blir företagens framtida, kvalificerade medarbetare.

Läser du VVS- och fastighetsprogrammet på Lindholmens tekniska gymnasium har du goda chanser till jobb och kan se fram emot en karriär där du får jobba kreativt med både händer och hjärna i en social roll.

Inriktningen VVS - för dig som vill bli VVS-montör

Idag råder brist på utbildade VVS-montörer, vilket innebär att du som väljer inriktningen VVS på VVS- och fastighetsprogrammet på Lindholmens tekniska gymnasium har mycket goda chanser till jobb efter gymnasiet.

På Inriktningen VVS läser du bland annat energiteknik, VVS-teknik och VVS-svets. Efter avslutad utbildning kan du jobba på ett VVS-företag med anläggningar för värme och sanitet (vatten och avlopp) i nybyggnader, om- och tillbyggnader eller reparationsarbeten (service).

VVS-branschen är mycket reglerad och det ingår därför också studier av regler och lagar i din VVS-utbildning på Lindholmen. De första två åren efter utbildningen får du gå som lärling och därefter gör du ett yrkesexamensprov som sedan kan leda dig vidare ut i yrkeslivet och till ett fast jobb med full lön som VVS-montör.

Är du intresserad och vill veta mer om VVS- och fastighetsprogrammet, VVS, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till VVS- och fastighetsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

VVS- och fastighetsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3. Från och med hösten 2023 ingår grundläggande behörighet i alla yrkesprogram.

Ansökan

Ansök till VVS- och fastighetsprogrammet, VVS

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Göteborgsregionen. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 507340222 Göteborg
Telefon: 031-335 51 30
Mejladress: gymnasieantagningen@goteborgsregionen.se

Certifiering

VVS-college

VVS-college

VVS-college (tidigare Förstklassig skola) är en certifiering utfärdad av VVS-branschens yrkesnämnd. Certifieringen betyder att skolan har ett stärkt samarbete med företag i branschen.

Läs mer om VVS-college här!

Certifiering

VVS-college

VVS-college

VVS-college (tidigare Förstklassig skola) är en certifiering utfärdad av VVS-branschens yrkesnämnd. Certifieringen betyder att skolan har ett stärkt samarbete med företag i branschen.

Läs mer om VVS-college här!

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om VVS- och fastighetsprogrammet, VVS så kommer skolan att kontakta dig.

Lindholmens tekniska gymnasium

Välkommen till Lindholmens tekniska gymnasium!

Välkommen till en inspirerande skolmiljö som väcker ditt intresse för teknik och innovation! Lindholmens tekniska gymnasium är en nybyggd skola med modern maskinpark och fantastiska lokaler. Här möter du engagerade och inspirerande lärare som arbetar hårt för att just du...


Läs mer om Lindholmens tekniska gymnasium och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Lindholmens tekniska gymnasium

Utvecklingsgatan 1
417 56 Göteborg

 Visa telefonnummer
goteborg.se

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om VVS- och fastighetsprogrammet, VVS från Lindholmens tekniska gymnasium, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Lindholmens tekniska gymnasium
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information