Introduktionsprogrammet

Introduktionsprogram

Öknaskolan, i Nyköping
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Få mer information om programmet 👍

Film

Om utbildningen

Bildmontage av elever som meckar, kör grävmaskin och svetsar

Yrkesintroduktion IMYNB

Under termin ett fram till sportlovet i termin fyra spenderar du dina dagar på skolan. Här får du möjlighet att träna inför kommande praktikperioder och på så sätt kommer du att vara väl förberedd på uppgiften. Utbildningsdelen på skolan genomförs till största delen genom praktiskt tillämpning; se, lyssna, öva och utföra.

Resterande tid, nästan tre hela terminer är du som elev ute på praktik. Vi som skola hjälper till att ordna praktikplatser på lantbruksföretag, men även andra verksamheter kan bli aktuella utifrån dina egna önskemål.  Vi genomför regelbundna praktikbesök där vi följer upp och stämmer av.

Programinriktat val IMVNB

När du läser IMVNB följer du din klass som går naturbruksprogrammet, och du läser samtliga kurser som tillhör inriktningen. Viljan och ambitionen samt intresset är egenskaper vi värdesätter högt! I programmet ingår 15 veckor APL.

Antagning IMYNB

Intresseanmälan finns på vår hemsida. Antagningen sker efter bedömning av dina förutsättningar att kunna klara utbildningen. Du och din/dina vårdnadshavare kommer att kallas till intervju. Sedan fattar vår rektor beslutet om antagningen efter individuella samtal. Antagning görs i mån av plats.

Antagning IMVNB

Ansökan görs via gymnasiewebben.

Är du intresserad och vill veta mer om Introduktionsprogram, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Nyköping

Gymnasieexamen

Målet med IMYNB är att bli förberedd på arbetslivet och att du är anställningsbar inom lantbruk efter avslutad utbildning. Under dina tre år har du kanske inte en fullständig gymnasieexamen, men du får både ett gymnasieintyg och praktikomdömen för allt praktiskt arbete du utfört!

Målet med IMVNB är att du ska förberedas för arbete inom Hästhållning, Trädgård, Djurvård, Naturturism eller Lantbruk och samtidigt bli behörig till naturbruksprogrammet för att i slutändan få en yrkesexamen. Möjlighet att komplettera de grundskoleämnen som du saknar behörighet i finns också.

Ansökan

Ansök till Introduktionsprogram

Du söker programmet via antagningskansliet Antagningskansliet i Nyköping. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Få ansökningskoden Postadress: Barn, Utbildning och Kultur, 61183 NYKÖPING
Telefon: 0155-248180  
Mejladress: antagningskansliet@nykoping.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Introduktionsprogram så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Öknaskolan
Sörmlands Naturbruk Öknaskolan
611 99 TYSTBERGA

Naturbruksprogrammet på Öknaskolan - Jobb efter gymnasiet och högskoleförberedande på samma gång!

Öknaskolan har ett fåtal platser kvar - Det är inte för sent att söka till oss! Programmet är perfekt för dig som har ett brinnande intresse för djur och natur. Hos oss kombinerar vi teori och praktik på ett omväxlande...

Läs mer om Öknaskolan och visa alla program.

Sponsrad