Visa gymnasium.se som: Mobil

Naturbruksprogrammet, Trädgård

Öknaskolan
Programinformation
Nyköping
Antal elever: cirka 190 (.)
Naturbruksprogrammet
  • Antagningspoäng: 82,5
    (medelvärde: 200,5) * statistik från 2020

Film

Hör vad skolans elever säger om sitt gymnasieval till Öknaskolan och hur de tänker om sin framtid - hur tänker du?

Om utbildningen

Naturbruksprogrammet, Trädgård på Öknaskolan

Naturbruksprogrammet med inriktning Trädgård på Öknaskolan

Är du kreativ, intresserad av modern teknik och har en känsla för estetik och hantverk? På Öknaskolan i Sörmland kan du som är intresserad av växter, utomhusmiljöer och blommor läsa Naturbruksprogrammet med inriktningen Trädgård. Som elev på trädgårdsutbildningen får du vara med och påverka den gröna miljön. I trädgårdsarbete ingår att designa, anlägga och underhålla den gröna miljön.

Utbilda dig inom trädgård på Öknaskolan

På Öknaskolan varvar man praktiskt lärande med teori, vilket gör
gymnasieutbildningen kreativ och omväxlande. Efter att ha läst trädgårdsutbildningen på Öknaskolans Naturbruksprogram, har du stora chanser till jobb inom trädgårdsbranschen. Du kan bland annat jobba för anläggningsföretag, stora gods och gårdar eller som egenföretagare inom trädgård och utomhusmiljöer.

Det blir alltmer populärt att jobba med trädgårdsmiljöer och utveckla dem i så väl offentliga miljöer som hos privatpersoner. Både företag och enskilda är idag villiga att satsa på trädgårdsdesign, anläggning, och skötsel av trädgårdar, parker och gatumiljöer. Man använder även gröna miljöer som redskap inom skola, rehabilitering och vården, vilket ytterligare ökar behovet av kompetent personal.

Arbeta vid Nynäs slott och i ett modernt växthus

Eleverna på Öknaskolans trädgårdsutbildning får arbeta och öva på sina färdigheter i park- och trädgårdsanläggningarna vid Öknaskolan och Nynäs slott. Man har tillgång till ett modernt växthus där man odlar inomhusväxter, grönsaker, frukt och bär.

Är du intresserad och vill veta mer om Naturbruksprogrammet, Trädgård, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Naturbruksprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Naturbruksprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Naturbruksprogrammet, Trädgård

Du söker programmet via antagningskansliet Antagningskansliet i Nyköping. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Få ansökningskoden Postadress: Barn, Utbildning och Kultur, 61183 NYKÖPING
Telefon: 0155-248180  
Mejladress: antagningskansliet@nykoping.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Naturbruksprogrammet, Trädgård så kommer skolan att kontakta dig.

Öknaskolan

DITT VAL - DIN FRAMTID! 
Öknaskolan är gymnasiet för dig som gillar djur, natur och teknik!

Programmet är perfekt för dig som har ett brinnande intresse för djur och natur. På Naturbruksprogrammet kombinerar man teori och praktik på ett omväxlande och inspirerande sätt. Naturbruksprogrammet är ett yrkesprogram vilket innebär att du efter examen ska ha de...


Läs mer om Öknaskolan och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Öknaskolan

Sörmlands Naturbruk Öknaskolan
611 99 TYSTBERGA

 Visa telefonnummer
www.oknaskolan.se

Recensioner

Snittbetyg: 1

Baseras på 1 recensioner.

Nej
Jag fann att denna utbildning var väldigt dålig, ledningen var nästan värre och mycket av tiden var det lögner från ledningen och tomma löften om att saker skulle fixas vilket det aldrig gjorde. Jag skulle inte rekommendera denna skola och specifikt inte efter att man nu inte får ha varken elev hund eller elev häst där längre.
Emma Söderberg, kommunikatör Kommentar:
Hej! Vad tråkigt att du upplever din utbildning så. Med Region Sörmland som uppdragsgivare får skolan en struktur och transparens inte bara gällande utbildningens genomförande, utan även skolledningens agerande och beslutsfattande. Elever erbjuds möjlighet att ha häst inackorderad i stall som ligger nära skolan om man väljer att ta med egen ...
Visa hela
Recensioner
Utbildningsrecensioner
(1,0)
Baseras på 1 recensioner.
Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Naturbruksprogrammet, Trädgård från Öknaskolan, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Boka ett digitalt möte med Öknaskolan
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information