Gör vår undersökning om gymnasievalet för chansen att vinna 1 000 kr på Filmstaden! ✨📽️

Basketgymnasium

Basketgymnasium - Spela basket på gymnasiet!. Drömmer du om en karriär som basketspelare i framtiden? Vill du spela basket under lektionstid när du pluggar på gymnasiet? Då är basketgymnasium rätt för dig.
Filtrera efter
Program
Inriktning
Plats
Undervisningsform
Visa alla filter
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar program i sökresultatet.
Visar 1-20 av 27 träffar
1
2
Annonser

Populära inriktningar

Populära platser

Reportage inom

Se vår nya film och välkommen att bli en del av oss du också 🙂

Häng med oss och spana in våra gymnasieprogram på Jämtlands Gymnasium. Vi besöker alla våra 18 program plus RIG och NIU där ni får en inblick i vår vardag.

Jämtlands Gymnasium presenterar Vård- och omsorgsprogrammet!

Basketgymnasium

Om du är ute efter ett basketgymnasium så har du säkerligen redan en viss insyn i vad det betyder att gå på ett idrottsgymnasium, men det kan ändå vara bra att samla in så mycket information som möjligt inför ditt viktiga gymnasieval. Bra frågor att ställa dig är vilka basketklubbar som gymnasiet samarbetar med? Vilka baskethallar och anläggningar tränar skolan i? Samt vilka tränare är anknyta till basketgymnasiet idag? Du bör också ta reda på hur många poäng specialidrott som du kan läsa under din gymnasietid och vad det innebär för dig i praktiken.

De flesta basketgymnaierna har erfarna och välmeriterade instruktörer vilket kommer ge dig en unik chans att utvecklas snabbare. Om du studerar på ett basketgymnasium får du inte bara möjlighet till extra basket- och fysträning utan du får också bättre kunskap om kost, idrottspsykologi, idrottsskador, ledarskap, mental träning, anatomi och fysiologi. Samlat får du möjlighet att skaffa dig de kunskaper  som får dig att utvecklas snabbare än övriga basketspelare i landet.

Målsättningen för ett basketgymnasium är att du ska utvecklas till en allsidig basketspelare samtidigt som du får en bred kvalificerad utbildning.

Talanger

Alla basketgymnasium fyller en mycket viktigt funktion i arbetet med uppföljning av talanger och utveckling av framtida elitspelare. Därför försöker landslagscoacher att kontinuerligt besöka och kontakta gymnasierna. Det ger dig en bra insyn i vad  landslagscoacherna letar efter hos framtida landslagsspelare samt tidig kontakt med toppen i svensk basket. Det är en otrolig möjlighet att just du får visa upp vad du sitter på för talanger och förmågor inför toppen av svensk basket. 

RIG och NIU

Flertalet skolor erbjuder basketprogram  men idrottsutbildningarna kan skilja sig från varandra. Det finns två olika typer av idrottsutbildningar: Nationellt godkända idrottsutbildningar (NIU) och riksidrottsgymnasium (RIG). Söker du in till ett riksidrottsgymnasium kommer basketeleverna från alla delar landet vilket betyder att intaget till riksidrottsgymnasierna är rikstäckande. Det ger dig möjlighet att söka ett RIG basketgymnasium oavsett var i Sverige du bor. Nationellt godkända idrottsutbildningar är lokalt fokuserade, vilket betyder att om du inte bor i samma ort som basketgymnasiet kan du inte garanteras förstahandsmottagning. 

Är du intresserad av att plugga på ett basketgymnasium kan det vara gynnsamt att lämna intresseanmälan till de skolor som du är intresserad av. Skolan kommer kontakta dig och  svara på dina frågor och funderingar. Lycka till med din framtida basketkarriär och ditt gymnasieval.