Försäljnings- och serviceprogrammet

Försäljnings- och serviceprogrammet

Fryshusets Gymnasium, i Stockholm
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Kommande Öppet hus
25 april, 2024 17:30
(+ Läs mer )
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Kommande Öppet hus
25 april, 2024 17:30
(+ Läs mer )
Få mer information om programmet 👍

Film

Utbildningsinfo

 Försäljnings- och serviceprogrammet

Försäljnings- och serviceprogrammet på Fryshuset Gymnasium

Programmet vänder sig till dig sig som vill arbeta med försäljning och service.
Din utbildning bygger på en kombination av teoretiska ämnen och praktik som du varvar med en personlig passion.

Säljande utbildning

Programmet ger dig de kunskaper du behöver för att arbeta som säljare, inköpare eller butiksledare. Du lär dig grunderna i försäljning, service, marknadsföring och ekonomi – saker som är användbara och mycket eftertraktade på arbetsmarknaden, vad du än vill syssla med i framtiden.


Lärande praktik

Vi har ett nära samarbete med flera välkända butikskedjor i Stockholm och vi lägger stor vikt vid din praktik. Efter tre år har du sammanlagt 16 veckors praktikerfarenhet.

Plugga vidare

Du kan börja jobba direkt efter utbildningen, och det är en stor efterfrågan på kunniga i branschen, eller plugga vidare på Yrkeshögskolor inom exempelvis e-handel, inköp, kundservice, försäljning och affärsutveckling. Under utbildningen kan du även läsa in grundläggande högskolebehörighet.

Erasmus+ 

Learning mobility of individuals

Sedan hösten 2021 har vi ett samarbete med Erasmus! I årskurs tre har elever från Försäljnings- och serviceprogrammet möjlighet att ansöka till vårt Erasmusprogram i Dublin för att genomföra sin 3 veckors praktik. 

Eleverna har under hela sin praktik en och samma praktikplats och bor med en värdfamilj som de blir tilldelade. Inför resan får eleverna lägga in önskemål om område inom försäljning och service. Vi har samarbete inom allt från butiker inom sport, mode, skönhet till event, mäklare och fastighet.

Ett utmärkt tillfälle att få arbeta internationellt och öva upp sin engelska och sociala färdigheter.

Välj din passion:

NIU-Basket 
Målet med NIU-basket är att du ska kunna kombinera elitträning med dina studier och att du ska kunna spela basket på nationell eller internationell nivå när du lämnar skolan.
NIU-basket innebär 5,5 timmar basket- och fysträning i veckan. Vi blandar individuell talangutveckling med lagspel, styrketräning och teori. Du lär dig om anatomi, fysiologi, kost- och näringslära, tränings-planering samt idrottsskador.


Träningen bedrivs på skolan i Arenan och Gymmet. Utbildningen sker i ett samarbete med Fryshuset Basket – Sveriges största basketförening. Det innebär att skolan är en del av den nationella basketsporten med etablerade kontakter över hela världen.

Basket
Basket sätter fart på både kroppen och huvudet. Oavsett om ditt mål är att utvecklas som spelare, starta upp ett företag inom sporten eller göra något helt annat efter gymnasiet så kommer du ha stor nytta av utbildningen.Genom att utöva din passion på skoltid tror vi att din motivation för studierna kommer att öka. Börjar du morgonen med träning kommer det sannolikt att förbättra både ditt mående och dina skolresultat.

Bild och form
På bild & form studerar du en stor bredd av material och tekniker och arbetar både med traditionella och digitala verktyg. Du lär dig grunderna för att uttrycka dig med en penna, en pensel eller en kamera i handen.
Du utmanas att använda din kreativa förmåga i inspirerande övningar. Ditt konstnärskap utvecklas steg för steg. Du får nya idéer och du blir allt vassare på att uttrycka dem. Vi jobbar i kreativa processer, från idé till skiss och verkställande. Du får öva din problemlösande förmåga genom olika metoder och projekt.

Dans

Vill du kombinera din utbildning med dans? Om du väljer passion dans får du träna och utvecklas inom både streetdans samt modern och nutida dans. Du dansar två lektioner i veckan.

Under ledning av erfarna danslärare övar du grundteknik, lär dig nya sätt att dansa på och repeterar in danskoreografier. Huvudfokus ligger på träningsprocessen där du utvecklar både din dansteknik samt ditt uttryck i dansen. Du får även möjlighet att tillsammans med din dansgrupp framföra danskoreografi inför publik.

Försäljning och service

Under passionstiden finns utökad tid till att arbeta praktiskt med både försäljning och service. Tiden blandas både med praktiska uppdrag, men med teoretisk förankring i de kurser du läser. Under passionstiden gör du bla studiebesök, arbetar med case och även praktik i skolans elevfik.

Musik
Under ledning av erfarna lärare får du tillsammans andra elever på våra nationella program för natur, ekonomi samt försäljning och service studera musik inom ramen för utbildningen.
Om du väljer passion musik får du grundläggande kunskaper i att spela instrument och att sjunga, ensemblespel samt att skriva musik. Det ingår också en del musikteoretiska inslag där du får möjlighet att utveckla din förståelse för hur musiken hänger ihop.

Med din musikgrupp får du chans att spela inför publik och att tillsammans spela in den musik som ni skapar.

Skate

Vi vill bevara skateboardåkning i sin mest naturliga form, vilket innebär att varje
elev ansvarar för sin egen åkning och utveckling. Och ifall någon kör fast hjälps vi alla åt att hitta motivation och inspiration. Inga krav på skicklighet eller förkunskap finns för att välja passion skate. Det enda som krävs är din egen övertygelse – att skateboardåkning är det bästa du vet. Om det sedan är street, pool, vert eller platt mark du brinner mest för spelar ingen roll. Det är bara att köra.

Vi läser två idrottskurser speciellt anpassade till skateboard. Genom dessa kommer du att lära känna både skateboardkulturens rikedom och utmaningar samt forska i din egen identitet som skateboardåkare. Samtidigt får du betyg i 200p Idrott och hälsa-specialisering.

Är du intresserad och vill veta mer om Försäljnings- och serviceprogrammet, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Stockholm

Fortsatta studier

Försäljnings- och serviceprogrammet ger inte automatiskt högskolebehörighet, men du kan under din studietid läsa in grundläggande högskolebehörighet.

Behörighet

För behörighet till Försäljnings- och serviceprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Ansökan

Ansök till Försäljnings- och serviceprogrammet

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Få ansökningskoden Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Gymnasieexamen

Försäljnings- och serviceprogrammet är ett yrkesprogram och ger en yrkesexamen.

Reportage

"Alla får chansen att vara sig själva"

Fryshusets Gymnasium

Emma Graufelds går inriktningen Dans på Fryshusets Gymnasiums Estetiska program. 

- Jag kände att en kunde komma dit som sig själv, och passa in genom att sticka ut, vilket jag inte upplevt någon annanstans, säger Emma.

I det här reportaget får du även läsa vad Vincent, som läser entreprenörskap, och Astrid, som pluggar natur, har att säga om Fryshusets Gymnasium.

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Försäljnings- och serviceprogrammet så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Recensioner

Snittbetyg: 4

Baseras på 4 recensioner
Skriv en recension
5/5
Gäri
25 apr 2022
Mysig skola med trevliga människor

Eleverna på frysen är trevliga och snälla. Lärarna är duktiga och hjälpsamma och man får många chanser att få hjälpen man behöver. Shoutout forreal!

3/5
elev
17 feb 2017
Hur det är att gå i frysen?

Handelsprogrammet är en enkel linje med mycket praktiskt arbete ute i arbetsvärlden. Schemat jag som etta har är ett skönt schema där du börjar runt 10 varje dag och slutar so...

Visa hela
4/5
SiDi AKA Lightskin aka långben
17 feb 2017
Fryshusets "bästaste" skola

En fyra för att man har mycket valmöjligheter. Lärarna är väldigt positiva och lär ut mycket och kan mycket. De ger bra undervisning.

Fryshusets Gymnasium
Mårtensdalsgatan 2-8
120 06 Stockholm

Något mer än en skola

Vår skola och hela Fryshuset har en gemensam vision: Att göra det möjligt för unga att genom sina passioner förändra världen. Den visionen löper som en röd tråd genom hela vår verksamhet och märks i allt vi gör. Vi tror...

Läs mer om Fryshusets Gymnasium och visa alla program.

Sponsrad