Försäljnings- och serviceprogrammet

Fryshusets Gymnasium
Programinformation
Stockholm
Försäljnings- och serviceprogrammet
(Läs mer) Öppet hus
2023-04-27

Film

 Försäljnings- och serviceprogrammet

Utbildningsinfo

Försäljnings- och serviceprogrammet på Fryshuset Gymnasium

Programmet vänder sig till dig sig som vill arbeta med försäljning, administration eller kommunikation. Din utbildning bygger på en kombination av teoretiska ämnen och praktik som du varvar med en personlig passion.

Säljande utbildning

Programmet ger dig de kunskaper du behöver för att arbeta som säljare, inköpare eller butiksledare. Du lär dig grunderna i försäljning, service, marknadsföring och ekonomi – saker som är användbara och mycket eftertraktade på arbetsmarknaden, vad du än vill syssla med i framtiden. Dessutom har vi bl.a. kurserna Evenemang, Personaladministration och Besöksnäringen på vårt Försäljnings- och serviceprogram.


Praktik

Vi har ett nära samarbete med flera välkända butikskedjor i Stockholm och vi lägger stor vikt vid din praktik. Efter tre år har du sammanlagt 16 veckors praktikerfarenhet. 

Erasmus+ 

Learning mobility of individuals

Sedan hösten 2021 har vi ett samarbete med Erasmus! I årskurs tre har elever från Försäljnings- och serviceprogrammet möjlighet att ansöka till vårt Erasmusprogram i Dublin för att genomföra sin 4 veckors praktik. 

Eleverna har under hela sin praktik en och samma praktikplats och bor med en värdfamilj som de blir tilldelade. Inför resan får eleverna lägga in önskemål om område inom försäljning och service. Vi har samarbete inom allt från butiker inom sport, mode, skönhet till event, mäklare och fastighet.

Ett utmärkt tillfälle att få arbeta internationellt och öva upp sin engelska och sociala färdigheter.

Plugga vidare

Du kan börja jobba direkt efter utbildningen, och det är en stor efterfrågan på kunniga i branschen, eller plugga vidare på Yrkeshögskolor inom exempelvis e-handel, inköp, kundservice, försäljning och affärsutveckling. Under utbildningen kan du även läsa in grundläggande högskolebehörighet.

Välj din passion:

NIU-Basket 
NIU-basket kan du läsa på våra nationella program för samhälle, natur, ekonomi samt försäljnings- och serviceprogrammet. Målet är att du ska kunna kombinera elitträning med dina studier och att du ska kunna spela basket på nationell eller internationell nivå när du lämnar skolan. NIU-basket innebär 4,5 timmar basket- och fysträning i veckan. Vi blandar individuell talangutveckling med lagspel och styrketräning. Utöver detta har du teoripass där du lär dig om anatomi, fysiologi, kost- och näringslära, träningsplanering samt idrottsskador. Träningen bedrivs i skolans egna sporthallar, Arenan och Gymmet. Utbildningen sker i ett samarbete med Fryshuset Basket – Sveriges i största basketförening. Det innebär att skolan är en del av den nationella basketsporten med etablerade kontakter över hela världen.

Basket
Basket sätter fart på både kroppen och huvudet. Oavsett om ditt mål är att spela basket på internationell elitnivå, starta upp ett företag inom sporten eller göra något helt annat efter gymnasiet så kommer du ha stor nytta av utbildningen. Basket kan kombineras med studier på naturvetenskapsprogrammet, samhällsvetenskapsprogrammet, ekonomiprogrammet samt försäljnings- och serviceprogrammet.

Bild och form

Bild och form är alternativet för dig som vill kombinera ditt intresse för försäljning och service med ett estetiskt ämne. Under tre år kommer du arbeta med en stor bredd av material och tekniker. Med hjälp av kunniga lärare utvecklar du grunderna för att uttrycka dig med en penna, en pensel eller en kamera i handen. Det krävs inga förkunskaper, så länge du har ett intresse för bild och form.

Dans
Dina lärare består av skickliga och engagerade danslärare med lång erfarenhet. Hos dem lär du dig grundteknikerna du behöver för att växa som dansare. Du kommer även att träffa människor utanför skolan som ger dig nya spännande idéer om vad dans kan innebära. Du utvecklar dina färdigheter i improvisationstekniker där du hittar din personlighet som dansare. Du växer och får det självförtroende du behöver för att möta din publik. Du får förverkliga dina idéer i dansproduktioner och kreativa samarbeten med andra elever och människor utanför skolan. Precis som i yrkeslivet.

Försäljning och service

Under passionstiden finns utökad tid till att arbeta praktiskt med både försäljning och service. Tiden blandas både med praktiska uppdrag, men med teoretisk förankring i de kurser du läser. Under passionstiden gör du bla studiebesök, arbetar med case och även praktik i skolans elevfik.

Musik

Musik är alternativet för dig som vill kombinera ditt intresse för försäljning och service med ett estetiskt ämne. Under tre år kommer du via olika kurser i musik utveckla dina musikaliska förmågor, exempelvis inom instrument och sång. Det krävs inga förkunskaper, så länge du har ett intresse för musik.

Skate
Skate är en livsstil. Det är också träning, ungdomskultur och affärer. Brädan kan ta dig med på många vägar i livet, det kommer du att bli medveten om ifall du väljer skate som passion. Ekonomi och Handel På ekonomiprogrammet samt Försäljnings- och serviceprogrammet går entreprenörskapet som en röd tråd genom dina tre år. De flesta skejtare är entreprenörer ut i fingerspetsarna. Är du intresserad av skate kan du kombinera det med dina studier. Och vem vet – kanske blir det skate du kommer att ägna ditt framtida entreprenörskap åt.

Är du intresserad och vill veta mer om Försäljnings- och serviceprogrammet, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Fortsatta studier

Försäljnings- och serviceprogrammet ger inte automatiskt högskolebehörighet, men du kan under din studietid läsa in grundläggande högskolebehörighet.

Behörighet

För behörighet till Försäljnings- och serviceprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Ansökan

Ansök till Försäljnings- och serviceprogrammet

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Få ansökningskoden Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Gymnasieexamen

Försäljnings- och serviceprogrammet är ett yrkesprogram och ger en yrkesexamen.

Reportage

"Alla får chansen att vara sig själva"

Emma Graufelds går inriktningen Dans på Fryshusets Gymnasiums Estetiska program. 

- Jag kände att en kunde komma dit som sig själv, och passa in genom att sticka ut, vilket jag inte upplevt någon annanstans, säger Emma.

I det här reportaget får du även läsa vad Vincent, som läser entreprenörskap, och Astrid, som pluggar natur, har att säga om Fryshusets Gymnasium.Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Försäljnings- och serviceprogrammet så kommer skolan att kontakta dig.

Fryshusets Gymnasium

Något mer än en skola

Vår skola och hela Fryshuset har en gemensam vision: Att göra det möjligt för unga att genom sina passioner förändra världen. Den visionen löper som en röd tråd genom hela vår verksamhet och märks i allt vi gör. Vi tror...


Läs mer om Fryshusets Gymnasium och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Fryshusets Gymnasium

Mårtensdalsgatan 2-8
120 06 Stockholm

 Visa telefonnummer
gymnasiet.fryshuset.se

Recensioner

Snittbetyg: 4

Baseras på 4 recensioner.

Gäri

Eleverna på frysen är trevliga och snälla. Lärarna är duktiga och hjälpsamma och man får många chanser att få hjälpen man behöver. Shoutout forreal!

elev

Handelsprogrammet är en enkel linje med mycket praktiskt arbete ute i arbetsvärlden. Schemat jag som etta har är ett skönt schema där du börjar runt 10 varje dag och slutar som senast tjugo i fyra. Lärarna i handelsprogrammet är sköna och ungdomliga som förstår varje individ och bedömer din kunskap och inte vem du är och hur du beter dig, som...

Visa hela
SiDi AKA Lightskin aka långben

En fyra för att man har mycket valmöjligheter. Lärarna är väldigt positiva och lär ut mycket och kan mycket. De ger bra undervisning.

Recensioner
Utbildningsrecensioner
(4,0)
Baseras på 4 recensioner.
Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Försäljnings- och serviceprogrammet från Fryshusets Gymnasium, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Fryshuset gymnasium
Jag har en fråga
Info om öppet hus
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Reportage
"Alla får chansen att vara sig s...
Fryshusets Gymnasium

Emma Graufelds går inriktningen Dans på Fryshusets Gymnasiums Estetiska program. 

- Jag kände att en kunde komma dit som sig själv, och passa in genom att sticka ut, vilket jag inte upplevt någon annanstans, säger Emma.

I det här reportaget får du även läsa vad Vincent, som läser entreprenörskap, och Astrid, som pluggar natur, har att säga om Fryshusets Gymnasium.

Läs mer