Gör vår undersökning om gymnasievalet för chansen att vinna 1 000 kr på Filmstaden! ✨📽️

Ekonomiprogrammet

Ekonomiprogrammet, Ekonomi

Fryshusets Gymnasium, i Stockholm
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Kommande Öppet hus
28 november, 2024 17:30
(+ Läs mer )
Kommande Öppet hus
15 januari, 2025 17:30
(+ Läs mer )
Kommande Öppet hus
18 januari, 2025 10:00
(+ Läs mer )
Kommande Gymnasiemässa
19 november, 2024
(+ Läs mer )
Kommande Öppet hus
24 april, 2025 17:30
(+ Läs mer )
Ladda ner poängplan
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Kommande Öppet hus
28 november, 2024 17:30
(+ Läs mer )
Kommande Öppet hus
15 januari, 2025 17:30
(+ Läs mer )
Kommande Öppet hus
18 januari, 2025 10:00
(+ Läs mer )
Kommande Gymnasiemässa
19 november, 2024
(+ Läs mer )
Kommande Öppet hus
24 april, 2025 17:30
(+ Läs mer )
Ladda ner poängplan
Få mer information om programmet 👍

Utbildningsinfo

Ekonomi

Ekonomiprogrammet med inriktning Ekonomi på Fryshuset Gymnasium i Hammarby Sjöstad

Om du intresserar dig för företagande och ekonomins roll i samhället är ekonomi-
programmet en bra början. Här får du den kunskap och förståelse som krävs för att läsa vidare på högskolan samt praktiska erfarenheter för att driva ett eget företag.

Samhällsekonomi och företagsekonomi

Vill du lära dig om vilken roll företagen har i samhällsutvecklingen på lokal, regional, nationell och global nivå är Ekonomiprogrammet på Fryshusets gymnasium ett bra val. Här får du redskap att utveckla ett vetenskapligt förhållningssätt och grundläggande kunskaper i att söka, sortera, analysera och värdera information och att jobba utifrån samhällsekonomiska, företagsekonomiska och juridiska frågeställningar.

Se sambanden


Du studerar hur ekonomi, samhälle, politik och juridik hänger ihop och påverkar varandra. Det lär dig förstå de villkor som styr företagandet och hur nya idéer, företag och branscher växer fram. Det har du nytta av, vilket av dessa områden du än vill jobba inom i framtiden.

Tänk vetenskapligt

Du lär dig att söka, analysera och värdera information utifrån en vetenskaplig grund. Det innebär att du tänker kritiskt, sätter fakta i sitt sammanhang och söker förklaringar inom relevant forskning. Det gör att du lär dig hur samhället, ekonomin och företagande samspelar med varandra.

Bli en företagare

Alla tre år på programmet präglas av entreprenörskap i olika former. I årskurs 3 startar du ett riktigt företag inom ramen för Ung Företagsamhet. Till din hjälp har du ett samarbete med PWC (företag inom ekonomi), men även andra verksamheter på Fryshuset, som ger dig stöd för att lyckas som ung entreprenör.


Välj din passion!

NIU-Basket 
NIU-basket kan du läsa på våra nationella program för samhälle, natur, ekonomi samt försäljning- och service. Målet är att du ska kunna kombinera elitträning med dina studier och att du ska kunna spela basket på nationell eller internationell nivå när du lämnar skolan. NIU-basket innebär 5,5 timmar basket- och fysträning i veckan. Vi blandar individuell talangutveckling med lagspel och styrketräning. Utöver detta har du teoripass där du lär dig om anatomi, fysiologi, kost- och näringslära, träningsplanering samt idrottsskador. Träningen bedrivs i skolans egna sporthallar, Arenan och Gymmet. Utbildningen sker i ett samarbete med Fryshuset Basket – Sveriges i största basketförening. Det innebär att skolan är en del av den nationella basketsporten med etablerade kontakter över hela världen.

Basket

Basket sätter fart på både kroppen och huvudet. Oavsett om ditt mål är att spela basket på internationell elitnivå, starta upp ett företag inom sporten eller göra något helt annat efter gymnasiet så kommer du ha stor nytta av utbildningen. Basket kan kombineras med studier på naturvetenskapsprogrammet, samhällsvetenskapsprogrammet, ekonomiprogrammet samt försäljnings- och serviceprogrammet.

Bild och form 

Bild och form är alternativet för dig som vill kombinera ditt intresse för ekonomi med ett estetiskt ämne. Under tre år kommer du arbeta med en stor bredd av material och tekniker. Med hjälp av kunniga lärare utvecklar du grunderna för att uttrycka dig med en penna, en pensel eller en kamera i handen. Det krävs inga förkunskaper, så länge du har ett intresse för bild och form.

Dans

Dina lärare består av skickliga och engagerade danslärare med lång erfarenhet. Hos dem lär du dig grundteknikerna du behöver för att växa som dansare. Du kommer även att träffa människor utanför skolan som ger dig nya spännande idéer om vad dans kan innebära. Du utvecklar dina färdigheter i improvisationstekniker där du hittar din personlighet som dansare. Du växer och får det självförtroende du behöver för att möta din publik. Du får förverkliga dina idéer i dansproduktioner och kreativa samarbeten med andra elever och människor utanför skolan. Precis som i yrkeslivet.

Ekonomi

Under passionstiden finns utökad tid för ekonomiska ämnen och på ett passionerat sätt jobba både praktisk och teoretisk med tex ekonomiska case och andra uppgifter inom ämnesområdet.

Musik 

Musik är alternativet för dig som vill kombinera ditt intresse för ekonomi med ett estetiskt ämne. Under tre år kommer du via olika kurser i musik utveckla dina musikaliska förmågor, exempelvis inom instrument och sång. Det krävs inga förkunskaper, så länge du har ett intresse för musik.

Skate

Skate är en livsstil. Det är också träning, ungdomskultur och affärer. Brädan kan ta dig med på många vägar i livet, det kommer du att bli medveten om ifall du väljer skate som passion. Välj träningslära med skatefördjupning. Med skaten som redskap får du lära dig hur din kropp påverkas av träning. Du får även insikt i kostens betydelse för att prestationsförmågan ska utvecklas.

Är du intresserad och vill veta mer om Ekonomiprogrammet, Ekonomi, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Stockholm

Fortsatta studier

Efter Fryshusets gymnasiums Ekonomiprogram, inriktning Ekonomi har du tillräckliga kunskaper för att studera vidare på högskola eller universitet inom framförallt ekonomi, juridik och andra samhällsvetenskapliga områden.

Behörighet

För behörighet till Ekonomiprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Ansökan

Ansök till Ekonomiprogrammet, Ekonomi

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Få ansökningskoden Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Gymnasieexamen

Ekonomiprogrammet ger en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Reportage

"Alla får chansen att vara sig själva"

Fryshusets Gymnasium

Emma Graufelds går inriktningen Dans på Fryshusets Gymnasiums Estetiska program. 

- Jag kände att en kunde komma dit som sig själv, och passa in genom att sticka ut, vilket jag inte upplevt någon annanstans, säger Emma.

I det här reportaget får du även läsa vad Vincent, som läser entreprenörskap, och Astrid, som pluggar natur, har att säga om Fryshusets Gymnasium.

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Ekonomiprogrammet, Ekonomi så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämpas.

Recensioner

Snittbetyg: 3

Baseras på 8 recensioner
Recensioner publiceras enligt vår recensionspolicy.
Skriv en recension
5/5
Elev, Fryshuset Ekonomi NIU
17 mar 2021
Varför man borde välja fryshuset som gymnasie

Jag går i 2a ring i fryshuset och pluggat linjen ekonomi och har passion NIU basket. Fryshuset var till en början inte den skolan jag var mest sugen att gå i men var nog det bäs...

Visa hela
1/5
anonym
01 feb 2021
Börja inte

Skolan har ej koll på vilka kurser eleverna ska gå i och märker halvägs in i terminen att dom gått på en kurs dom egentligen inte ska gå på. Sen så märker dom ett halvår senare ...

Per Nyström, Programrektor på Fryshuset Gymnasium
15 feb 2021
Tråkigt att du känner att vi inte hjälp dig med dina frågor kring ditt individuella val...
Visa hela
1/5
Före-detta Elev
20 dec 2020
Svårt att se något positivt i denna skola

Jag kan väl börja med studieron som framgår mest då man studerar på en skola. Studieron var hemsk och det var nästan aldrig arbetsro, inte ens på proven. Studieron var så pass d...

Per Nyström, Programrektor på Fryshuset Gymnasium
18 jan 2021
Det är tråkigt att du känner så utifrån din tid på vår skola. Tyvärr håller vi på skola...
Visa hela
Fryshusets Gymnasium
Mårtensdalsgatan 2-8
120 06 Stockholm

Något mer än en skola

Vår skola och hela Fryshuset har en gemensam vision: Att göra det möjligt för unga att genom sina passioner förändra världen. Den visionen löper som en röd tråd genom hela vår verksamhet och märks i allt vi gör. Vi tror...

Läs mer om Fryshusets Gymnasium och visa alla program.

Sponsrad