Ekonomiprogrammet, Ekonomi

Fryshusets Gymnasium
Programinformation
Stockholm
Ekonomiprogrammet
(Läs mer) Öppet hus
2023-04-27

Film

Ekonomi

Utbildningsinfo

Ekonomiprogrammet med inriktning Ekonomi på Fryshuset Gymnasium i Hammarby Sjöstad

Om du intresserar dig för företagande och ekonomins roll i samhället är Ekonomiprogrammet en bra början. Här får du den kunskap och förståelse som krävs för att läsa vidare på högskolan samt praktiska erfarenheter för att driva ett eget företag.

Obs! Nya passioner för hösten 2022

är Musik samt Bild & Form!

Samhällsekonomi och företagsekonomi

Vill du lära dig om vilken roll företagen har i samhällsutvecklingen på lokal, regional, nationell och global nivå är Ekonomiprogrammet på Fryshusets gymnasium ett bra val. Här får du redskap att utveckla ett vetenskapligt förhållningssätt och grundläggande kunskaper i att söka, sortera, analysera och värdera information och att jobba utifrån samhällsekonomiska, företagsekonomiska och juridiska frågeställningar.

Se sambanden

Du studerar hur ekonomi, samhälle, politik och juridik hänger ihop och påverkar
varandra. Det lär dig förstå de villkor som styr företagandet och hur nya idéer, företag och branscher växer fram. Det har du nytta av, vilket av dessa områden du än vill jobba inom i framtiden.

Tänk vetenskapligt

Du lär dig att söka, analysera och värdera information utifrån en vetenskaplig grund. Det innebär att du tänker kritiskt, sätter fakta i sitt sammanhang och söker förklaringar inom relevant forskning. Det gör att du lär dig hur samhället, ekonomin och företagande samspelar med varandra.

Bli en företagare

Alla tre år på programmet präglas av entreprenörskap i olika former. I årskurs 3 startar du ett riktigt företag inom ramen för Ung Företagsamhet. Till din hjälp har du Rotary rådgivare som ger dig allt stöd du behöver för att lyckas som en ung entreprenör.


Välj din passion!

NIU-Basket 
NIU-basket kan du läsa på våra nationella program för samhälle, natur, ekonomi samt handel- och administration. Målet är att du ska kunna kombinera elitträning med dina studier och att du ska kunna spela basket på nationell eller internationell nivå när du lämnar skolan. NIU-basket innebär 4,5 timmar basket- och fysträning i veckan. Vi blandar individuell talangutveckling med lagspel och styrketräning. Utöver detta har du teoripass där du lär dig om anatomi, fysiologi, kost- och näringslära, träningsplanering samt idrottsskador. Träningen bedrivs i skolans egna sporthallar, Arenan och Gymmet. Utbildningen sker i ett samarbete med Fryshuset Basket – Sveriges i största basketförening. Det innebär att skolan är en del av den nationella basketsporten med etablerade kontakter över hela världen.

Basket

Basket sätter fart på både kroppen och huvudet. Oavsett om ditt mål är att spela basket på internationell elitnivå, starta upp ett företag inom sporten eller göra något helt annat efter gymnasiet så kommer du ha stor nytta av utbildningen. Basket kan kombineras med studier på naturvetenskapsprogrammet, samhällsvetenskapsprogrammet, ekonomiprogrammet samt försäljnings- och serviceprogrammet.

Bild och form - Nyhet!

Bild och form är alternativet för dig som vill kombinera ditt intresse för ekonomi med ett estetiskt ämne. Under tre år kommer du arbeta med en stor bredd av material och tekniker. Med hjälp av kunniga lärare utvecklar du grunderna för att uttrycka dig med en penna, en pensel eller en kamera i handen. Det krävs inga förkunskaper, så länge du har ett intresse för bild och form.

Dans

Dina lärare består av skickliga och engagerade danslärare med lång erfarenhet. Hos dem lär du dig grundteknikerna du behöver för att växa som dansare. Du kommer även att träffa människor utanför skolan som ger dig nya spännande idéer om vad dans kan innebära. Du utvecklar dina färdigheter i improvisationstekniker där du hittar din personlighet som dansare. Du växer och får det självförtroende du behöver för att möta din publik. Du får förverkliga dina idéer i dansproduktioner och kreativa samarbeten med andra elever och människor utanför skolan. Precis som i yrkeslivet.

Ekonomi

Under passionstiden finns utökad tid för ekonomiska ämnen och på ett passionerat sätt jobba både praktisk och teoretisk med tex ekonomiska case och andra uppgifter inom ämnesområdet.

Musik - Nyhet!

Musik är alternativet för dig som vill kombinera ditt intresse för ekonomi med ett estetiskt ämne. Under tre år kommer du via olika kurser i musik utveckla dina musikaliska förmågor, exempelvis inom instrument och sång. Det krävs inga förkunskaper, så länge du har ett intresse för musik.

Skate

Skate är en livsstil. Det är också träning, ungdomskultur och affärer. Brädan kan ta dig med på många vägar i livet, det kommer du att bli medveten om ifall du väljer skate som passion. Välj träningslära med skatefördjupning. Med skaten som redskap får du lära dig hur din kropp påverkas av träning. Du får även insikt i kostens betydelse för att prestationsförmågan ska utvecklas.

Är du intresserad och vill veta mer om Ekonomiprogrammet, Ekonomi, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Fortsatta studier

Efter Fryshusets gymnasiums Ekonomiprogram, inriktning Ekonomi har du tillräckliga kunskaper för att studera vidare på högskola eller universitet inom framförallt ekonomi, juridik och andra samhällsvetenskapliga områden.

Behörighet

För behörighet till Ekonomiprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Ansökan

Ansök till Ekonomiprogrammet, Ekonomi

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Få ansökningskoden Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Gymnasieexamen

Ekonomiprogrammet ger en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Reportage

"Alla får chansen att vara sig själva"

Emma Graufelds går inriktningen Dans på Fryshusets Gymnasiums Estetiska program. 

- Jag kände att en kunde komma dit som sig själv, och passa in genom att sticka ut, vilket jag inte upplevt någon annanstans, säger Emma.

I det här reportaget får du även läsa vad Vincent, som läser entreprenörskap, och Astrid, som pluggar natur, har att säga om Fryshusets Gymnasium.Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Ekonomiprogrammet, Ekonomi så kommer skolan att kontakta dig.

Fryshusets Gymnasium

Något mer än en skola

Vår skola och hela Fryshuset har en gemensam vision: Att göra det möjligt för unga att genom sina passioner förändra världen. Den visionen löper som en röd tråd genom hela vår verksamhet och märks i allt vi gör. Vi tror...


Läs mer om Fryshusets Gymnasium och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Fryshusets Gymnasium

Mårtensdalsgatan 2-8
120 06 Stockholm

 Visa telefonnummer
gymnasiet.fryshuset.se

Recensioner

Snittbetyg: 3

Baseras på 8 recensioner.

Elev, Fryshuset Ekonomi NIU

Jag går i 2a ring i fryshuset och pluggat linjen ekonomi och har passion NIU basket. Fryshuset var till en början inte den skolan jag var mest sugen att gå i men var nog det bästa valet, jag tycker att eleverna är härliga och att det är många personer från olika ställen i både Sverige och övriga världen vilket jag tycker är väldigt härligt. Jag ...

Visa hela
anonym

Skolan har ej koll på vilka kurser eleverna ska gå i och märker halvägs in i terminen att dom gått på en kurs dom egentligen inte ska gå på. Sen så märker dom ett halvår senare att dom saknar poäng (en kurs) när det är försent. Det finns absolut ingenting att göra på rasterna Skolan ger ej ut koftor som det står att dom ska göra på deras hemsi...

Per Nyström, Programrektor på Fryshuset Gymnasium Kommentar:
Tråkigt att du känner att vi inte hjälp dig med dina frågor kring ditt individuella val. Både mentor och studie- och yrkesvägledare har stenkoll på detta. Just ditt fall måste vara ett undantag, vilket jag bara kan beklaga och be om ursäkt för. Dina synpunkter kring rasterna känner vi i skolledningen inte igen. Skolan har ordnat både ett elevfi...
Visa hela
Före-detta Elev

Jag kan väl börja med studieron som framgår mest då man studerar på en skola. Studieron var hemsk och det var nästan aldrig arbetsro, inte ens på proven. Studieron var så pass dålig att en nästintill tredjedel av klassen kastade pennor, sudd osv. runt i klassrummet. Lärarna behövde konstant (och jag menar konstant) säga åt och skrika åt eleverna...

Per Nyström, Programrektor på Fryshuset Gymnasium Kommentar:
Det är tråkigt att du känner så utifrån din tid på vår skola. Tyvärr håller vi på skolan inte med om din beskrivning av arbetsron och studiesituationen. Det är klart att det kanske inte är ”bibliotekstyst” i klassrummet hela tiden. Det är gruppdiskussioner och andra aktiviteter i klassrummet som bryter tystnaden, vilket jag tycker det ska vara. ...
Visa hela
Recensioner
Utbildningsrecensioner
(3,0)
Baseras på 8 recensioner.
Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Ekonomiprogrammet, Ekonomi från Fryshusets Gymnasium, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Fryshuset gymnasium
Jag har en fråga
Info om öppet hus
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Reportage
"Alla får chansen att vara sig s...
Fryshusets Gymnasium

Emma Graufelds går inriktningen Dans på Fryshusets Gymnasiums Estetiska program. 

- Jag kände att en kunde komma dit som sig själv, och passa in genom att sticka ut, vilket jag inte upplevt någon annanstans, säger Emma.

I det här reportaget får du även läsa vad Vincent, som läser entreprenörskap, och Astrid, som pluggar natur, har att säga om Fryshusets Gymnasium.

Läs mer