Visa gymnasium.se som: Mobil

Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap

Fryshusets Gymnasium
Programinformation
Stockholm
Naturvetenskapsprogrammet
(Läs mer) Öppet hus
2023-01-21
2023-04-27

Film

Utbildningsinfo

Naturvetenskap blandat med din största passion!

Fryshusets naturvetenskapsprogram är en bred utbildning för dig som vill lära dig mer om hur naturen och människan fungerar och siktar på att läsa vidare på högskola eller universitet. Du får också möjlighet att fördjupa dina studier med en vald passion.

En bred utbildning
Programmet fokuserar på naturvetenskap, matematik och teknik, men även språk och samhällsorienterande ämnen. Det öppnar upp många vägar i livet. Du kan läsa vidare till läkare, barnmorska, kemist, veterinär, arkeolog, ingenjör, marinbiolog, trädgårdsarkitekt och minst hundra andra yrken.

Kombinera teori och praktik
För att förstå naturen kan man inte bara läsa böcker. Man måste också ge sig ut i den, studera vad som händer genom experiment och undersökningar. Först när teori och praktik varvas förstår du hur allt hänger ihop, och det är då naturvetenskapen blir verkligt spännande.

Fördjupa dina kunskaper
Under tre år får du successivt utveckla analytiska förmågor, formulera argument och komma fram till väl underbyggda slutsatser. Allt utifrån vetenskaplig teori och metod.

På Fryshusets Gymnasium kombinerar du naturvetenskap med din passion!

Dansa, programmera spel, åka skateboard, spela basket? På naturprogrammet på Fryshusets Gymnasium kan du kombinera dina gymnasiestudier med många olika passionsämnen. Läs mer om vilka nedan.

Global 

Om du är intresserad av allt från hur krig och konflikter kan förebyggas till hur internationella relationer påverkar din vardag är Global Passion rätt val för dig.

Natur Global passar dig som vill lära dig mer om hur vi tillsammans kan skapa ett hållbart samhälle. Passionen behandlar samspelet mellan människan och hennes omgivning och synliggör vilka effekter dina egna handlingar har på vår framtid, både lokalt och globalt.

Kurserna som du läser berör alla delar av det naturvetenskapliga
fältet. Biologi, teknik, matematik, fysik och kemi. Det gör att du får en bred utbildning väl förankrad i den senaste forskningen på området.

En stor del av arbetet är projektbaserat och tar plats både i klassrummet och ute på fältet. Tillsammans hittar ni på nya idéer som gör världen grönare. Du får också träffa framgångsrika företagare som får både sina egna affärer och samhället att växa.


NIU-basket

basketNIU-basket kan du läsa på våra nationella program för samhälle, natur, ekonomi samt handel- och administration. Målet är att du ska kunna kombinera elitträning med dina studier och att du ska kunna spela basket på nationell eller internationell nivå när du lämnar skolan. NIU-basket innebär 4,5 timmar basket- och fysträning i veckan. Vi blandar individuell talangutveckling med lagspel och styrketräning. Utöver detta har du teoripass där du lär dig om anatomi, fysiologi, kost- och näringslära, träningsplanering samt idrottsskador. Träningen bedrivs i skolans egna sporthallar, Arenan och Gymmet. Utbildningen sker i ett samarbete med Fryshuset Basket – Sveriges i största basketförening. Det innebär att skolan är en del av den nationella basketsporten med etablerade kontakter över hela världen.

Basket
Basket sätter fart på både kroppen och huvudet. Oavsett om ditt mål är att spela basket på internationell elitnivå, starta upp ett företag inom sporten eller göra något helt annat efter gymnasiet så kommer du ha stor nytta av utbildningen. Basket kan kombineras med studier på naturvetenskapsprogrammet, samhällsvetenskapsprogrammet, ekonomiprogrammet samt handels och administrationsprogrammet.

Bild och form

Bild och form är alternativet för dig som vill kombinera ditt intresse för naturvetenskap med ett estetiskt ämne. Under tre år kommer du arbeta med en stor bredd av material och tekniker. Med hjälp av kunniga lärare utvecklar du grunderna för att uttrycka dig med en penna, en pensel eller en kamera i handen. Det krävs inga förkunskaper, så länge du har ett intresse för bild och form.

Dans

Dina lärare består av skickliga och engagerade danslärare med lång erfarenhet. Hos dem lär du dig grundteknikerna du behöver för att växa som dansare. Du kommer även att träffa människor utanför skolan som ger dig nya spännande idéer om vad dans kan innebära. Du utvecklar dina färdigheter i improvisationstekniker där du hittar din personlighet som dansare. Du växer och får det självförtroende du behöver för att möta din publik. Du får förverkliga dina idéer i dansproduktioner och kreativa samarbeten med andra elever och människor utanför skolan. Precis som i yrkeslivet.

Musik

Musik är alternativet för dig som vill kombinera ditt intresse för naturvetenskap med ett estetiskt ämne. Under tre år kommer du via olika kurser i musik utveckla dina musikaliska förmågor, exempelvis inom instrument och sång. Det krävs inga förkunskaper, så länge du har ett intresse för musik.

Skate

Skate är en livsstil. Det är också träning, ungdomskultur och affärer. Brädan kan ta dig med på många vägar i livet, det kommer du att bli medveten om ifall du väljer skate som passion. Välj träningslära med skatefördjupning. Med skaten som redskap får du lära dig hur din kropp påverkas av träning. Du får även insikt i kostens betydelse för att prestationsförmågan ska utvecklas.

Speldesign

Vill du lära dig att utveckla dataspel? Oavsett om du vill designa dem eller programmera dem från grunden, så kommer du att utvecklas inom passionen speldesign – ett område i gränslandet mellan konstnärligt skapande och teknik. Du lär dig grundläggande färdigheter i de senaste programvarorna. Du skapar spelgrafik med 3D-modellering och 3D-animationer samt ritar och utvecklar kreativa och interaktiva spel. En stor del av arbetet kommer att ägnas åt att praktiskt bygga egna spel i spelmotorn Unity. Där kan du skapa spel för användning på bland annat mobiltelefoner, PC, X-box och PS4. Till ditt stöd har du duktiga och inspirerande lärare. Du har även chans att träffa representanter från spelindustrin. Utbildningen ger dig grundläggande färdigheter inom de program och tekniker som används i spelbranschen idag.

 

Är du intresserad och vill veta mer om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Naturvetenskapsprogrammet behöver du godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, biologi, fysik, kemi samt minst sex andra ämnen.

Ansökan

Ansök till Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Få ansökningskoden Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Gymnasieexamen

Högskoleförberedande gymnasieprogram.

Reportage

"Alla får chansen att vara sig själva"

Emma Graufelds går inriktningen Dans på Fryshusets Gymnasiums Estetiska program. 

- Jag kände att en kunde komma dit som sig själv, och passa in genom att sticka ut, vilket jag inte upplevt någon annanstans, säger Emma.

I det här reportaget får du även läsa vad Vincent, som läser entreprenörskap, och Astrid, som pluggar natur, har att säga om Fryshusets Gymnasium.Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap så kommer skolan att kontakta dig.

Fryshusets Gymnasium

Något mer än en skola

Vår skola och hela Fryshuset har en gemensam vision: Att göra det möjligt för unga att genom sina passioner förändra världen. Den visionen löper som en röd tråd genom hela vår verksamhet och märks i allt vi gör. Vi tror...


Läs mer om Fryshusets Gymnasium och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Fryshusets Gymnasium

Mårtensdalsgatan 2-8
120 06 Stockholm

 Visa telefonnummer
gymnasiet.fryshuset.se

Recensioner

Snittbetyg: 4,3

Baseras på 3 recensioner.

Ali garib
De är tufft men man får det stöd man behöver med alla olika ämnen
alveol
Naturprogrammet är en liten del av skolan, med bara tre klasser (åk1, 2 ,3), vilket gör att man lär känna varandra och hitta vänner lätt. Lärarna har också bra kontakt med eleverna och man kan prata med dem om vadsomhelst och få bra hjälp med det man behöver. Nackdelen är att de kan vara lite för snälla med närvaro, så en del elever kommer lite...
Visa hela
Homayon Ansari
Fryshuset eller mer specifikt naturprogrammet som jag går på skulle jag nog säga var inget fel gymnasieval som gjordes. Personligen har jag gynnats väldigt mycket av att gå på fryshusets naturvetenskapliga program. Där lärarna varit engagerade och bra därutöver har fryshuset ett intressant upplägg i det avseende att man kan välja passioner där m...
Visa hela
Recensioner
Utbildningsrecensioner
(4,3)
Baseras på 3 recensioner.
Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap från Fryshusets Gymnasium, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Fryshuset gymnasium
Jag har en fråga
Info om öppet hus
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Reportage
"Alla får chansen att vara sig s...
Fryshusets Gymnasium

Emma Graufelds går inriktningen Dans på Fryshusets Gymnasiums Estetiska program. 

- Jag kände att en kunde komma dit som sig själv, och passa in genom att sticka ut, vilket jag inte upplevt någon annanstans, säger Emma.

I det här reportaget får du även läsa vad Vincent, som läser entreprenörskap, och Astrid, som pluggar natur, har att säga om Fryshusets Gymnasium.

Läs mer