Visa gymnasium.se som: Mobil

Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap

Fryshusets Gymnasium
Programinformation
Stockholm
Naturvetenskapsprogrammet

Film

Lär dig mer om Naturvetenskapsprogrammet - Basket på Fryshusets gymnasium

   

Utbildningsinfo

Naturvetenskap blandat med din största passion!

fgnatur

Fryshusets naturvetenskapsprogram är en bred utbildning för dig som vill lära dig mer om hur naturen och människan fungerar och siktar på att läsa vidare på högskola eller universitet. Du får också möjlighet att fördjupa dina studier med en vald passion.

En bred utbildning

Programmet fokuserar på naturvetenskap,
matematik och teknik, men även språk och samhällsorienterande ämnen. Det öppnar upp många vägar i livet. Du kan läsa vidare till läkare, barnmorska, kemist, veterinär, arkeolog, marinbiolog, trädgårdsarkitekt och minst hundra andra yrken.

Kombinera teori och praktik

För att förstå naturen kan man inte bara läsa böcker. Man måste också ge sig ut i den, studera vad som händer och gå hem och göra experiment i laboratoriet. Först när teori och praktik varvas förstår du hur allt hänger ihop, och det är då naturvetenskapen blir verkligt spännande.

Fördjupa dina kunskaper

Du kommer att arbeta i projekt som spänner från evolutionen till vad som händer i kroppen vid fysisk aktivitet. Du får också möjlighet att fördjupa dig inom ett område som du är särskilt intresserad av. Väljer du grön entreprenör eller skrivare som passion har du mycket användbar kunskap med dig när du lämnar skolan.

På Fryshusets Gymnasium kombinerar du naturvetenskap med din passion!

Dansa, programmera spel, åka skateboard, spela basket, odla grönsaker, skriva en bok? På naturprogrammet på Fryshusets Gymnasium kan du kombinera dina gymnasiestudier med många olika passionsämnen. Läs mer om vilka nedan.


NIU-basket

basketNIU-basket kan du läsa på våra nationella program för samhälle, natur, ekonomi samt handel- och administration. Målet är att du ska kunna kombinera elitträning med dina studier och att du ska kunna spela basket på nationell eller internationell nivå när du lämnar skolan. NIU-basket innebär 4,5 timmar basket- och fysträning i veckan. Vi blandar individuell talangutveckling med lagspel och styrketräning. Utöver detta har du teoripass där du lär dig om anatomi, fysiologi, kost- och näringslära, träningsplanering samt idrottsskador. Träningen bedrivs i skolans egna sporthallar, Arenan och Gymmet. Utbildningen sker i ett samarbete med Fryshuset Basket – Sveriges i största basketförening. Det innebär att skolan är en del av den nationella basketsporten med etablerade kontakter över hela världen.

Basket
Basket sätter fart på både kroppen och huvudet. Oavsett om ditt mål är att spela basket på internationell elitnivå, starta upp ett företag inom sporten eller göra något helt annat efter gymnasiet så kommer du ha stor nytta av utbildningen. Basket kan kombineras med studier på naturvetenskapsprogrammet, samhällsvetenskapsprogrammet, ekonomiprogrammet samt handels och administrationsprogrammet.

Dans

Dina lärare består av skickliga och engagerade danslärare med lång erfarenhet. Hos dem lär du dig grundteknikerna du behöver för att växa som dansare. Du kommer även att träffa människor utanför skolan som ger dig nya spännande idéer om vad dans kan innebära. Du utvecklar dina färdigheter i improvisationstekniker där du hittar din personlighet som dansare. Du växer och får det självförtroende du behöver för att möta din publik. Du får förverkliga dina idéer i dansproduktioner och kreativa samarbeten med andra elever och människor utanför skolan. Precis som i yrkeslivet.

Skate

Skate är en livsstil. Det är också träning, ungdomskultur och affärer. Brädan kan ta dig med på många vägar i livet, det kommer du att bli medveten om ifall du väljer skate som passion. Välj träningslära med skatefördjupning. Med skaten som redskap får du lära dig hur din kropp påverkas av träning. Du får även insikt i kostens betydelse för att prestationsförmågan ska utvecklas.

Grön Entreprenör

Tycker du att folk borde äta mer frukt och grönsaker? Är du intresserad av affärer och företagande? Älskar du att sticka fingrarna i jorden och få smuts under naglarna? Då ska du välja passionen Grön entreprenör. Grön entreprenör passar dig som läser natur och vill lära dig mer om hur man driver företag. Tillsammans driver ni projekt och lär av varandra – både i klassrummet och ute på fältet. Du och dina kompisar kommer att lära er grunderna inom företagsekonomi, marknadsföring och kommunikation i sociala medier. Ni får även möjlighet att undersöka marknaden för att börja sälja det ni odlar i trädgården och växthuset. Under utbildningen studerar du även frågor kring miljö och hållbarhet. Du träffar framgångsrika företagare som får både sina egna affärer och samhället att växa. Tillsammans hittar ni på nya idéer som gör världen grönare!

Skrivare

Spelar orden vi använder någon roll och kan de påverka hur andra människor tänker? Om du tror på ordets makt och gärna använder ord för att uttrycka vad du känner och tycker, så kan skrivare vara rätt passion för dig. Inom passionen skrivare arbetar du med kreativt skrivande, till exempel dikter, noveller, krönikor och manus. Du arbetar med hur dina texter med hjälp av digitala verktyg på ett kreativt och träffsäkert sätt når mottagaren. Allt under ledning av erfarna och yrkesverksamma lärare. Du får öva på att själv och tillsammans med andra driva kreativa projekt från idé till färdig produkt. Resultatet kan bli en tryckt diktsamling, en affisch eller en kollektivroman. På vägen får du träffa författare som håller i workshops, göra studiebesök och inspireras av olika estetiska uttryck. Du lär dig hantverket successivt och vässar ditt skrivande och formgivande genom roliga och utvecklande övningar. Du läser och analyserar även andras texter för att lära och inspireras. När du lämnar skolan kan du konsten att skriva en text och ge den en grafisk form som fångar läsaren och väcker viljan att ta del av din berättelse.

Speldesign

Vill du lära dig att utveckla dataspel? Oavsett om du vill designa dem eller programmera dem från grunden, så kommer du att utvecklas inom passionen speldesign – ett område i gränslandet mellan konstnärligt skapande och teknik. Du lär dig grundläggande färdigheter i de senaste programvarorna. Du skapar spelgrafik med 3D-modellering och 3D-animationer samt ritar och utvecklar kreativa och interaktiva spel. En stor del av arbetet kommer att ägnas åt att praktiskt bygga egna spel i spelmotorn Unity. Där kan du skapa spel för användning på bland annat mobiltelefoner, PC, X-box och PS4. Till ditt stöd har du duktiga och inspirerande lärare. Du har även chans att träffa representanter från spelindustrin. Utbildningen ger dig grundläggande färdigheter inom de program och tekniker som används i spelbranschen idag.

 

Är du intresserad och vill veta mer om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Naturvetenskapsprogrammet behöver du godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, biologi, fysik, kemi samt minst sex andra ämnen.

Ansökan

Ansök till Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap

Som boende i samma kommun som Fryshusets Gymnasium söker du till programmet via Gymnasieantagningen Stockholms län. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Få ansökningskoden Postadress: Box 4404, 102 68 STOCKHOLM
Telefon: 08-58 00 80 00
E-post: gyantagningen@ksl.se

Gymnasieexamen

Högskoleförberedande gymnasieprogram.

Reportage

"Alla får chansen att vara sig själva"

"Alla får chansen att vara sig själva"

Läs mer Fryshusets Gymnasium

Emma Graufelds går inriktningen Dans på Fryshusets Gymnasiums Estetiska program. 

- Jag kände att en kunde komma dit som sig själv, och passa in genom att sticka ut, vilket jag inte upplevt någon annanstans, säger Emma.

I det här reportaget får du även läsa vad Vincent, som läser entreprenörskap, och Astrid, som pluggar natur, har att säga om Fryshusets Gymnasium.


Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap så kommer skolan att kontakta dig.

Fryshusets Gymnasium

Fryshusets Gymnasium

Fryshuset Gymnasium – gymnasieskolan med passion för kunskap!

Välkommen till Fryshuset Gymnasium – skolan för dig som vill utvecklas efter dina egna behov och förutsättningar och inte minst ett liv som du trivs med! Fryshuset är för dig som vill utvecklas efter dina egna behov och förutsättningar och...


Läs mer om Fryshusets Gymnasium och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Fryshusets Gymnasium

Mårtensdalsgatan 2-8
120 06 Stockholm

 Visa telefonnummer
gymnasiet.fryshuset.se

Recensioner

Snittbetyg: 4,3

Baseras på 3 recensioner.

Ali garib
(4)
De är tufft men man får det stöd man behöver med alla olika ämnen
alveol
(5)
Naturprogrammet är en liten del av skolan, med bara tre klasser (åk1, 2 ,3), vilket gör att man lär känna varandra och hitta vänner lätt. Lärarna har också bra kontakt med eleverna och man kan prata med dem om vadsomhelst och få bra hjälp med det man behöver. Nackdelen är att de kan vara lite för snälla med närvaro, så en del elever kommer lite...
Visa hela
Homayon Ansari
(4)
Fryshuset eller mer specifikt naturprogrammet som jag går på skulle jag nog säga var inget fel gymnasieval som gjordes. Personligen har jag gynnats väldigt mycket av att gå på fryshusets naturvetenskapliga program. Där lärarna varit engagerade och bra därutöver har fryshuset ett intressant upplägg i det avseende att man kan välja passioner där m...
Visa hela
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap från Fryshusets Gymnasium, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Fryshuset gymnasium
Jag har en fråga
Recensioner
Utbildningsrecensioner
(4,3)
Baseras på 3 recensioner.
Reportage
"Alla får chansen att vara sig s...
Fryshusets Gymnasium

Emma Graufelds går inriktningen Dans på Fryshusets Gymnasiums Estetiska program. 

- Jag kände att en kunde komma dit som sig själv, och passa in genom att sticka ut, vilket jag inte upplevt någon annanstans, säger Emma.

I det här reportaget får du även läsa vad Vincent, som läser entreprenörskap, och Astrid, som pluggar natur, har att säga om Fryshusets Gymnasium.

Läs mer