Visa gymnasium.se som: Mobil

Naturvetenskaplig spetsutbildning, Naturvetenskap & Franska

Hvitfeldtska gymnasiet
Programinformation
Göteborg
Naturvetenskapsprogrammet

Om utbildningen

Spetsutbildning i franska och naturvetenskap på Hvitfeldtska

Naturvetenskap och franska på Hvitfeldtska

Vill du bli riktigt bra på franska samtidigt som du får en naturvetenskaplig och högskoleförberedande gymnasieutbildning är Spetsutbildning – Franska sektionen programmet för dig! Syftet med utbildningen är att du som elev ska uppnå funktionell tvåspråkighet, motsvarande nivå B2 eller C1 inom den europeiska referensramen för språk.

Franska lärare

Lärarna på den naturvetenskapliga franska spetsutbildningen har franska som modersmål, medan en svensk lärare undervisar delar av grammatiken. Enklare moment av andra kurser än franskan kan också ske på franska.

För att bli antagen till Franska sektionen på Hvitfeldtska gymnasiet krävs att du läst språket i minst 3 år på grundskolan.

Resor till Frankrike

Som elev på Franska sektionen får du göra två resor till Frankrike. I årskurs ett reser ni till Strasbourg i nordöstra Frankrike och bor under en dryg vecka i en fransk familj. I årskurs två eller tre gör ni en resa till Paris. Klassen bor då på vandrarhem och läser delar av en kurs på plats i Paris.

Andra naturvetenskapliga utbildningar på Hvitfeldtska

På Hvitfeldska gymnasiet erbjuds flera olika naturvetenskapliga utbildningar. Du kan läsa Naturvetenskapsprogrammet med inriktning Naturvetenskap och samhälle eller Naturvetenskap. Skolan erbjuder också tre naturvetenskapliga spetsutbildningar: Franska sektionen, Matematikspets och Tyska sektionen. I spetsutbildningarna läser du spetsämnet mer intensivt och under utbildningens tredje år kan du läsa 7,5 – 15 högskolepoäng på Chalmers och/eller Göteborgs universitet.

Är du intresserad och vill veta mer om Naturvetenskaplig spetsutbildning, Naturvetenskap & Franska, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Film

Lär känna Hvitfeldtska gymnasiet i Göteborg, skolan som hjälper dig att uppnå dina akademiska ambitioner. 

Behörighet

För behörighet till Naturvetenskapsprogrammet behöver du godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, biologi, fysik, kemi samt minst sex andra ämnen.

Gymnasieexamen

Naturvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Naturvetenskaplig spetsutbildning, Naturvetenskap & Franska

Som boende i samma kommun som Hvitfeldtska gymnasiet söker du till programmet via Gymnasieantagningen Göteborgsregionen. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Box 507340222 Göteborg
Telefon: 031-335 51 30
E-post: gymnasieantagningen@goteborgsregionen.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Naturvetenskaplig spetsutbildning, Naturvetenskap & Franska så kommer skolan att kontakta dig.

Hvitfeldtska gymnasiet

Hvitfeldtska gymnasiet Göteborg

Hvitfeldtska gymnasiet – Tradition och förnyelse –sedan 1647!

Hvitfeldtska gymnasiet är Göteborgs största och äldsta gymnasieskola. Här satsar man särskilt på profileringar inom naturvetenskap, matematik, handel, ekonomi, språk och musik. På Hvitfeldtska ger International Baccalaureate, IB, med sitt diplomprogram tillsammans med en fransk och tysk sektion skolan en...


Läs mer om Hvitfeldtska gymnasiet och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Hvitfeldtska gymnasiet

Rektorsgatan 2
411 33 Göteborg

 Visa telefonnummer
www.goteborg.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att beställa information om Naturvetenskaplig spetsutbildning, Naturvetenskap & Franska, fyll i följande uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Hvitfeldtska gymnasiet
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå på prova-på-dag
Jag har en fråga
Recensioner

Det finns inga recensioner än.