Visa gymnasium.se som: Mobil

Ekonomiprogrammet, Ekonomi

Hvitfeldtska gymnasiet
Programinformation
Göteborg
Antal elever: cirka 410 (.)
Ekonomiprogrammet
  • Antagningspoäng: 275,0
    (medelvärde: 295,0) * statistik från 2020
Ekonomiprogrammet, Ekonomi

Utbildningsinfo

Första och andra året gemensamt på Ekonomiprogrammet

På Hvitfeldtska gymnasiet i Göteborg erbjuds två inriktningar på Ekonomiprogrammet: Ekonomi och Juridik. Det första och andra året läser alla ekonomer tillsammans. Alla läser bland annat Privatjuridik, Företagsekonomi 1 och 2, Affärsjuridik och Entreprenörskap och företagande. Inför år tre väljer man en av fyra utgångar, alltså en mer specifik inriktning.

Inriktningen Ekonomi på Hvitfeldtska

På inriktningen Ekonomi får du kunskaper inom företagsekonomiska områden som redovisning, kalkylering, marknadsföring samt ledarskap och organisation. Du får också lära dig hur man startar och driver företag. Under utbildningens tredje och sista år läser du religion, svenska, matte, psykologi, idrott och hälsa och samhällskunskap som gemensamma kurser. Utöver det läser du kurser beroende på vilken utgång du väljer.

Fyra utgångar inom Ekonomi

Inriktningen Ekonomi har fyra utgångar. Under ditt tredje år väljer du antingen  Marknadsföring, Företagande, Redovisning eller Affär.
Väljer du utgången Marknadsföring eller Företagande får du kunskaper i marknadsföring, reklam och företagsekonomi. Genom att välja utgången Företagande får du driva eget fiktivt företag och cirkulerar mellan avdelningarna inköp, försäljning, personal, ekonomi och projekt. Vill du läsa redovisning och affärsjuridik väljer du profilen Redovisning. Här förbereds du för att jobba inom ett företags ekonomiavdelning. Profilen passar dig som gillar siffror och har tålamod att lösa större arbetsuppgifter.

Är du intresserad och vill veta mer om Ekonomiprogrammet, Ekonomi, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Utgången Affär

Ekonomi på Hvitfeldtska

En affärsinriktad utgång inom Ekonomiprogrammet

Hvitfeldtskas Ekonomiinriktning med utgången Affär är organiserad i projektform. Här får du en modern offensiv utbildning med internationell inriktning. Syftet med utgången Affär är att du som elev ska få en bred teoretisk grundutbildning som ger dig högskolebehörighet och praktiska kunskaper för företagande i olika former och arbete inom handel och näringsliv.

Samarbete med Svensk Handel

Utbildningen innehåller alla obligatoriska kurser på Ekonomiprogrammet med undervisningen riktad mot handeln som bransch. Man gör såväl praktiska övningar som studiebesök och praktik inom handel. Skolan samarbetar med branschorganisationen Svensk Handel och med ledande företag inom handel och näringsliv i Göteborg. Tillsammans med dessa företag utformas utbildningen för att ge dig bästa möjliga förberedelse för yrkeslivet.

En viktig del av utbildningen utgörs av entreprenörskap och du får lära dig att starta och driva ett eget företag. Många av Hvitfeldtskas UF-företag har nått stor framgång i tävlingar på regional och nationell nivå.

Praktik inom Affär

I Hvitfeldtskas Ekonomiprogram med utgången Affär ingår praktik i form av arbetsplatsförlagt lärande (APL). Genom din praktik på ett företag får du en ovärderlig chans att knyta kontakter med olika företag och att omsätta dina teoretiska kunskaper från skolan i praktik och handling. Skolan deltar i ett EU-projekt med internationell APL, vilket innebär att det kan finnas möjligheter att praktisera utomlands i länder som England, Spanien, Tyskland, Frankrike eller Malta. När du gör ditt gymnasiearbete i årskurs tre fördjupar du dina kunskaper inom ett område, exempelvis på ditt APL-företag.

Film

Lär känna Hvitfeldtska gymnasiet i Göteborg, skolan som hjälper dig att uppnå dina akademiska ambitioner. 

Behörighet

För behörighet till Ekonomiprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Ansökan

Ansök till Ekonomiprogrammet, Ekonomi

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Göteborgsregionen. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 507340222 Göteborg
Telefon: 031-335 51 30
Mejladress: gymnasieantagningen@goteborgsregionen.se

Gymnasieexamen

Högskoleförberedande gymnasieprogram.

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Ekonomiprogrammet, Ekonomi så kommer skolan att kontakta dig.

Hvitfeldtska gymnasiet

Hvitfeldtska gymnasiet – Formar framtiden sedan 1647

Hvitfeldtska gymnasiet är en kunskapsinriktad och internationell skola med spets och bredd som erbjuder högklassig gymnasieutbildning i ett internationellt perspektiv. Hvitfeldtska gymnasiet är Göteborgs största och äldsta gymnasieskola. Här satsar man särskilt på profileringar inom naturvetenskap, matematik, handel, ekonomi, språk...


Läs mer om Hvitfeldtska gymnasiet och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Hvitfeldtska gymnasiet

Rektorsgatan 2
411 33 Göteborg

 Visa telefonnummer
www.goteborg.se

Recensioner

Snittbetyg: 4

Baseras på 1 recensioner.

Nej tacj
Skolan är bra i helhet och skulle varmt rekommendera den för yngre generationer. Jag går ekonomi affär och är i helhet väldigt nöjd med lärarna. Jag upplever dock att vissa lärare är lite väl hårda och favoriserar elever. Har du gjort ett misstag hänger det efter hela vägen till slutbetyg vilket absolut inte är okej. Det finns alltid bra och dål...
Visa hela
Recensioner
Utbildningsrecensioner
(4,0)
Baseras på 1 recensioner.
Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Ekonomiprogrammet, Ekonomi från Hvitfeldtska gymnasiet, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Hvitfeldtska gymnasiet
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå på prova-på-dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information