Ekonomiprogrammet

Ekonomiprogrammet, Ekonomi

Hvitfeldtska gymnasiet, i Göteborg
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Kommande Öppet hus
25 november, 2023 10:00
(+ Läs mer )
Kommande Öppet hus
20 januari, 2024 11:00
(+ Läs mer )
Antal elever
Antal elever: cirka 410 (.)
Antagningspoäng (2022)
Antagningspoäng: 240,0
(medelvärde: 303,8)
Ladda ner poängplan
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Kommande Öppet hus
25 november, 2023 10:00
(+ Läs mer )
Kommande Öppet hus
20 januari, 2024 11:00
(+ Läs mer )
Antal elever
Antal elever: cirka 410 (.)
Antagningspoäng (2022)
Antagningspoäng: 240,0
(medelvärde: 303,8)
Ladda ner poängplan
Få mer information om programmet 👍

Utbildningsinfo

Ekonomiprogrammet, Ekonomi

Ekonomiprogrammet, Ekonomi

Göteborgs Köpmannaförbunds stipendium

Göteborgs Köpmannaförbunds Sten-Olof Palm stipendium har tilldelats Celina Vallenthin.

Stipendiet ger henne en fyra månaders traineeutbildning på Svenska Handelskammaren i Tyskland och är på 60 000 kronor. Stipendiet utdelades av Kenneth Odéus och Ulla Nilsson från Göteborgs Köpmannaförbundet.

Programmets syfte

Ekonomiprogrammet vänder sig till dig som vill ha en bred teoretisk utbildning som ger dig behörighet till högskolestudier efter gymnasiet. Samtidigt erbjuder vi möjligheter till praktiska kunskaper i olika former av företagande inom handel och näringsliv.

Programmets innehåll

På Hvitfeldtska erbjuder vi inriktningarna ekonomi och juridik.

Inriktning Ekonomi

Inriktningen ekonomi ger dig fördjupade kunskaper inom företagsekonomi, redovisning, kalkylering, marknadsföring, ledarskap och organisation. Inför årskurs 2 kan du välja en av följande tre utgångar inom ekonomiinriktningen

Affär

Utbildningen inom affär organiseras i projektform, där du får träna dig i att arbeta självständigt samtidigt som du tränar din samarbetsförmåga och utvecklar din personliga ledarstil. Dessutom ingår 12 veckors APL (arbetsplatsförlagt lärande) i årskurs 3. Det ger dig en ovärderlig chans att få kontakter med olika företag och möjlighet att fördjupa de kunskaper du får i skolan. Hvitfeldtska samarbetar med bransch-organisationen Svensk Handel och med ledande företag inom handel och näringsliv i Göteborg.

Idag finns det även möjlighet att du kan få din APL i år tre förlagd till något annat europeiskt land. Detta är något vi hoppas kunna erbjuda även i framtiden. Vi samarbetar idag med företag i Spanien, Tyskland, Frankrike, Norge och Malta.

Marknadsföring

I utgången marknadsföring fördjupar du dig inom marknadsföring och ledarskap och organisation genom att läsa teori och senare tillämpa teorin i praktiska arbeten. Du får kunskaper om reklam samt lära dig göra företagsekonomiska bedömningar av resultat.

Redovisning

Här läser du kurserna redovisning, företagsekonomi specialisering samt affärsjuridik. Utgången ger dig kunskaper som gör att du kan börja arbeta på ett företags ekonomiavdelning, men det kräver att du tycker om att jobba med siffror och har tålamod att lösa större arbetsuppgifter.

UF - Ung Företagsamhet

Utbildningen organiseras ofta i projektform t.ex. Ung Företagsamhet, där du får träna dig att arbeta självständigt samtidigt som du tränar din samarbetsförmåga och utvecklar din personliga ledarstil. Läs mer om aktuella händelser inom Ung Företagsamhet på Hvitfeldtska.

Språk

Du kan läsa följande språk på Hvitfeldtska:
Franska, Italienska, Japanska, Spanska, Tyska och Modersmål.
Inom språken samverkar vi med Schillerska, Polhem och Burgården.
Du kan i år 2 söka till franska eller tyska sektionen.

Gymnasiearbete

Du ska under år 3 genomföra ett större, självständigt Gymnasiearbete, vilket innebär att du fördjupar dina kunskaper inom ett kunskapsområde inom programmet.

Individuella valet, 200 p

Det individuella valet disponeras av eleven fördelat på två år.
Man kan läsa språk eller välja på en mängd kurser ur vår kurskatalog.

Kontakt:

Rektor
Jan Andersson
jan.andersson@educ.goteborg.se

Studie och yrkesvägledare
Jennie Brink Mattsson
jennie.brink@educ.goteborg.se

Är du intresserad och vill veta mer om Ekonomiprogrammet, Ekonomi, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Göteborg

Utgången Affär

En affärsinriktad utgång inom Ekonomiprogrammet

Hvitfeldtskas Ekonomiinriktning med utgången Affär är organiserad i projektform. Här får du en modern offensiv utbildning med internationell inriktning. Syftet med utgången Affär är att du som elev ska få en bred teoretisk grundutbildning som ger dig högskolebehörighet och praktiska kunskaper för företagande i olika former och arbete inom handel och näringsliv.

Samarbete med Svensk Handel

Utbildningen innehåller alla obligatoriska kurser på Ekonomiprogrammet med undervisningen riktad mot handeln som bransch. Man gör såväl praktiska övningar som studiebesök och praktik inom handel. Skolan samarbetar med branschorganisationen Svensk Handel och med ledande företag inom handel och näringsliv i Göteborg. Tillsammans med dessa företag utformas utbildningen för att ge dig bästa möjliga förberedelse för yrkeslivet.

En viktig del av utbildningen utgörs av entreprenörskap och du får lära dig att starta och driva ett eget företag. Många av Hvitfeldtskas UF-företag har nått stor framgång i tävlingar på regional och nationell nivå.

Praktik inom Affär

I Hvitfeldtskas Ekonomiprogram med utgången Affär ingår praktik i form av arbetsplatsförlagt lärande (APL). Genom din praktik på ett företag får du en ovärderlig chans att knyta kontakter med olika företag och att omsätta dina teoretiska kunskaper från skolan i praktik och handling. Skolan deltar i ett EU-projekt med internationell APL, vilket innebär att det kan finnas möjligheter att praktisera utomlands i länder som England, Spanien, Tyskland, Frankrike eller Malta. När du gör ditt gymnasiearbete i årskurs tre fördjupar du dina kunskaper inom ett område, exempelvis på ditt APL-företag.

Film

Behörighet

För behörighet till Ekonomiprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Ansökan

Ansök till Ekonomiprogrammet, Ekonomi

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Göteborgsregionen. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 507340222 Göteborg
Telefon: 031-335 51 30
Mejladress: gymnasieantagningen@goteborgsregionen.se

Gymnasieexamen

Högskoleförberedande gymnasieprogram.

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Ekonomiprogrammet, Ekonomi så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Recensioner

Snittbetyg: 4,5

Baseras på 2 recensioner
Skriv en recension
5/5
Hvitfeldtare
24 okt 2022
Kunde inte varit nöjdare!

Mitt livs bästa val! Undervisningen är professionell d e rätt höga krav men trots att d ibland blir mkt gör det en även motiverad. Vissa lärare är helt fantastiska & jag e tacks...

Visa hela
4/5
Nej tacj
21 jul 2019

Skolan är bra i helhet och skulle varmt rekommendera den för yngre generationer. Jag går ekonomi affär och är i helhet väldigt nöjd med lärarna. Jag upplever dock att vissa lära...

Visa hela
Hvitfeldtska gymnasiet
Rektorsgatan 2
411 33 Göteborg

Hvitfeldtska gymnasiet – Formar framtiden sedan 1647

Hvitfeldtska gymnasiet är en kunskapsinriktad och internationell skola med spets och bredd som erbjuder högklassig gymnasieutbildning i ett internationellt perspektiv. Hvitfeldtska gymnasiet är Göteborgs största och äldsta gymnasieskola. Här satsar man särskilt på profileringar inom naturvetenskap, matematik, handel, ekonomi, språk...

Läs mer om Hvitfeldtska gymnasiet och visa alla program.

Sponsrad