Naturvetenskaplig spetsutbildning, Matematik

Hvitfeldtska gymnasiet
Programinformation
Göteborg
Naturvetenskapsprogrammet

Film

Om utbildningen

Spetsutbildning matematik på Hvitfeldtska gymnasiet i Göteborg

Spetsutbildning i matematik på Hvitfeldtska

Spetsutbildningen i matematik riktar sig till dig som tycker om och är duktig på matematik. Under utbildningens första två år läser du de vanliga matematikkurserna för att sedan i årskurs tre avancera med problemlösning.

Läs extra mycket matte i gymnasiet

Du går Naturvetenskapsprogrammet, men läser matematikämnena snabbare. Du blir klar med Matematik 1-4 efter årskurs 2. Du läser också en specialiseringskurs i problemlösning under de två första åren. Under ditt tredje år läser du Matematik 5 och två specialiseringskurser med fördjupning i ämnet. Här finns utamningar för alla som tycker om matematik.

Läs högskolekurser på gymnasiet

Här får du verktyg att utveckla din kreativa förmåga samtidigt som du fördjupar dina matematikkunskaper. Du kan också välja att läsa 7,5-15 högskolepoäng på Chalmers eller Göteborgs universitet.

Elever från Hvitfeldtska har tidigare nått framgångar i olika matematiktävlingar på gymnasienivå som Matematikolympiaden.

Fler naturvetenskapliga utbildningar

På Hvitfeldska gymnasiet erbjuds förutom Matematikspets flera andra naturvetenskapliga utbildningar. Läs Naturvetenskapsprogrammet med inriktning Naturvetenskap & samhälle eller Naturvetenskap

Är du intresserad och vill veta mer om Naturvetenskaplig spetsutbildning, Matematik, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Naturvetenskapsprogrammet behöver du godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, biologi, fysik, kemi samt minst sex andra ämnen.

Gymnasieexamen

Naturvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Naturvetenskaplig spetsutbildning, Matematik

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Göteborgsregionen. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 507340222 Göteborg
Telefon: 031-335 51 30
Mejladress: gymnasieantagningen@goteborgsregionen.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Naturvetenskaplig spetsutbildning, Matematik så kommer skolan att kontakta dig.

Hvitfeldtska gymnasiet

Hvitfeldtska gymnasiet – Formar framtiden sedan 1647

Hvitfeldtska gymnasiet är en kunskapsinriktad och internationell skola med spets och bredd som erbjuder högklassig gymnasieutbildning i ett internationellt perspektiv. Hvitfeldtska gymnasiet är Göteborgs största och äldsta gymnasieskola. Här satsar man särskilt på profileringar inom naturvetenskap, matematik, handel, ekonomi, språk...


Läs mer om Hvitfeldtska gymnasiet och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Hvitfeldtska gymnasiet

Rektorsgatan 2
411 33 Göteborg

 Visa telefonnummer
www.goteborg.se

Recensioner

Snittbetyg: 4

Baseras på 21 recensioner.

UnfilteredTruth

Vad är målet med en naturvetenskaplig gymnasial utbildning? Att komma in på en bra högskola. Annars skulle det väl inte heta ”högskoleförberedande”? Ljug inte för mig- du valde inte natur för att du tycker att det är roligt att bli utbränd med allt skolarbete. Du valde det på grund av karriärsmöjligheterna, och detta program ger dig precis det d...

Visa hela
Nils

Första månaderna ifrågasätter man om man hör hemma eftersom många lärare antar att alla redan läst matematik på gymnasienivå, ibland som om man redan läst ma5 kursen. När man går i masp-klassen, antar inte bara mattelärare att du kan extra mycket, utan även alla andra lärare speciellt dem som har naturvetenskapliga ämnen. Det nämns konstant "ni ...

Visa hela
Missnöjd elev

blev av med all skolmotivation när jag börja mattespets. Klasskamrater är knappast villiga att hjälpa varandra då alla strävar efter att ligga på topp. Väldigt få tjejer. Vissa lärare anpassar undervisningen främst för dom som vill fördjupa sig så de som inte kan sakerna sedan innan hamnar bakom och får klara kurser endast på eget initiativ

Recensioner
Utbildningsrecensioner
(4,0)
Baseras på 21 recensioner.
Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Naturvetenskaplig spetsutbildning, Matematik från Hvitfeldtska gymnasiet, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Hvitfeldtska gymnasiet
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå på prova-på-dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information