Visa gymnasium.se som: Mobil

Handels- och administrationsprogrammet, Administrativ service

Hvitfeldtska gymnasiet
Programinformation
Göteborg
Handels- och administrationsprogrammet

Film

Lär känna Hvitfeldtska gymnasiet i Göteborg, skolan som hjälper dig att uppnå dina akademiska ambitioner. 

   

Om utbildningen

Handel och administration på Hvitfeldtska

Administrativ service på Hvitfeldtska gymnasiet

Handels- och administrationsprogrammet är ett yrkesprogram på Hvitfeldtska gymnasiet som förbereder för arbete med människor och service. Utbildningen passar också dig som vill jobba med databaserad informationsverksamhet.

Arbeta med administration, kommunikation och service

På Hvitfeldtska gymnasiet erbjuds inriktningarna Handel & service samt Administrativ service. Du väljer inriktning inför år två.

På inriktningen Administrativ service får du kompetens att hantera olika programvaror och att använda IT som verktyg för administrativt arbete. Din kommunikativa förmåga utvecklas muntligt och skriftligt och du lär dig arbeta på ett service- och projektinriktat sätt.

Starta eget företag och lär dig marknadsföring

På Handels- och administrationsprogrammet får du en bred teoretisk och praktisk grundutbildning för jobb inom näringsliv och offentlig förvaltning eller studier på yrkeshögskola. Här får du kunskaper inom:

  • marknadsföring
  • entreprenörskap
  • ekonomi
  • informationshantering
  • försäljning

Jobba med UF-företag och gör praktik

Under utbildningens tredje år på Handels- och administrationsprogrammet arbetar eleverna med egna företag genom Ung Företagsamhet (UF). Du kan göra ditt gymnasiearbete i anslutning till detta företag. Tack vare praktiken (det arbetsplatsförlagda lärandet) på Handels- och administrationsprogrammet får du praktisk erfarenhet av arbete i näringslivet. Du är ute på APL under totalt 15 veckor av din gymnasieutbildning.

Är du intresserad och vill veta mer om Handels- och administrationsprogrammet, Administrativ service, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Handels- och administrationsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Handels- och administrationsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Handels- och administrationsprogrammet, Administrativ service

Som boende i samma kommun som Hvitfeldtska gymnasiet söker du till programmet via Gymnasieantagningen Göteborgsregionen. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Box 507340222 Göteborg
Telefon: 031-335 51 30
E-post: gymnasieantagningen@goteborgsregionen.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Handels- och administrationsprogrammet, Administrativ service så kommer skolan att kontakta dig.

Hvitfeldtska gymnasiet

Hvitfeldtska gymnasiet Göteborg

Hvitfeldtska gymnasiet – Tradition och förnyelse –sedan 1647!

Hvitfeldtska gymnasiet är Göteborgs största och äldsta gymnasieskola. Här satsar man särskilt på profileringar inom naturvetenskap, matematik, handel, ekonomi, språk och musik. På Hvitfeldtska ger International Baccalaureate, IB, med sitt diplomprogram tillsammans med en fransk och tysk sektion skolan en...


Läs mer om Hvitfeldtska gymnasiet och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Hvitfeldtska gymnasiet

Rektorsgatan 2
411 33 Göteborg

 Visa telefonnummer
www.goteborg.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Handels- och administrationsprogrammet, Administrativ service från Hvitfeldtska gymnasiet, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Hvitfeldtska gymnasiet
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå på prova-på-dag
Jag har en fråga
Recensioner

Det finns inga recensioner än.