Visa gymnasium.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt gymnasieval? Svara på vår korta undersökning och hjälp oss att hjälpa dig! ⭐

  • = Riksintag
Visar 1-20 av 56 träffar

Mer om Pedagogiskt arbete

På Barn- och fritidsprogrammets inriktningen Pedagogiskt arbete lär du dig om människors utveckling ur individuella förutsättningar och behov. Under utbildningen får du kunskaper hur du kan möta barn, ungdomar och människor med särskilda behov.

Barn- och fritidsprogrammet

Barn- och fritidsprogrammet riktar sig till dig som vill arbeta med barn, ungdomar och vuxna. Undervisningen fokuserar till stor del på etik, mänskliga rättigheter och demokratiska värderingar.

Inriktningen Pedagogiskt arbete

Om du väljer inriktningen Pedagogiskt arbete på Barn- och omsorgsprogrammet kommer du att få lära dig om hur människors utveckling sker. På inriktningen Pedagogiskt arbete får du testa på olika aktiviteter, både inomhus och utomhus. Detta kan handla om allt ifrån idrott till friluftsliv. Du kommer även att få kunskaper i psykologi, sociologi och pedagogik.

På Barn- och fritidsprogrammet med inriktningen Pedagogiskt arbete är det viktigt att du kan ta ansvar och att du har god samarbetsförmåga. Under utbildningen kommer du att få lära dig att vara i centrum.

Efter Barn- och fritidsprogrammets inriktning Pedagogiskt arbete

Eftersom Barn- och fritidsprogrammet är ett yrkesförberedande program har du möjlighet att söka arbete direkt efter gymnasiet. Arbeten som du kan söka är exempelvis:

  • Barnskötare
  • Elevassistent
  • Personlig assistent
  • Fritidsledare

Högskolebehörighet efter Barn- och fritidsprogrammet

Du kan även under utbildningen bli högskolebehörig genom att läsa till vissa program.

Läs hur du blir högskolebehörig på Barn- och fritidsprogrammet här.

Favoriter
Reportage
Ellen pluggar florist på Praktis...

Ellen är 17 år och studerar inriktningen mot Florist på Praktiska Gymnasiet Skövde. Läs mer om varför hon valde sin utbildning, Praktiska gymnasiet och hur hon har det på skolan!

Läs mer
"Du får lära dig nya saker hela ...

Lisa läser Industritekniska programmet med inriktning Svetsteknik på Framtidsgymnasiet i Nyköping. Här kan du läsa mer om hennes upplevelser av skolan. 

Läs mer här
Maja studerar på Barn- och friti...

Läs reportaget om Maja som studerar på Barn- och fritidsprogrammet på Praktiska Gymnasiet Märsta.

Läs mer
Tre elever berättar om Sågbäcksg...

I det här reportaget träffar du Emeli som berättar hur det är att läsa Hotell- och turismprogrammet på Sågbäcksgymnasiet. Du får också träffa Felipe som drömmer om att bli kock i framtiden och Lina som satsar på en framtid som målare.

Läs mer
Angelica läser programmet Barn o...
Praktiska gymnasiet Kalmar

Angelica Karlsson Villafrangca är 18 år och läser programmet Barn och Fritid på Praktiska Gymnasiet Kalmar. Hon har valt inriktningen pedagogiskt arbete.

Läs mer

Videoreportage
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information