Visa gymnasium.se som: Mobil
Visar 1-45 av 45 träffar
  • = Gymnasieskolan har ett eller flera elevreportage
  • = Videopresentation finns
  • = Riksintag
Visar 1-45 av 45 träffar
 

Mer om Pedagogiskt arbete

På Barn- och fritidsprogrammets inriktningen Pedagogiskt arbete lär du dig om människors utveckling ur individuella förutsättningar och behov. Under utbildningen får du kunskaper hur du kan möta barn, ungdomar och människor med särskilda behov.

Barn- och fritidsprogrammet

Barn- och fritidsprogrammet riktar sig till dig som vill arbeta med barn, ungdomar och vuxna. Undervisningen fokuserar till stor del på etik, mänskliga rättigheter och demokratiska värderingar.

Inriktningen Pedagogiskt arbete

Om du väljer inriktningen Pedagogiskt arbete på Barn- och omsorgsprogrammet kommer du att få lära dig om hur människors utveckling sker. På inriktningen Pedagogiskt arbete får du testa på olika aktiviteter, både inomhus och utomhus. Detta kan handla om allt ifrån idrott till friluftsliv. Du kommer även att få kunskaper i psykologi, sociologi och pedagogik.

På Barn- och fritidsprogrammet med inriktningen Pedagogiskt arbete är det viktigt att du kan ta ansvar och att du har god samarbetsförmåga. Under utbildningen kommer du att få lära dig att vara i centrum.

Efter Barn- och fritidsprogrammets inriktning Pedagogiskt arbete

Eftersom Barn- och fritidsprogrammet är ett yrkesförberedande program har du möjlighet att söka arbete direkt efter gymnasiet. Arbeten som du kan söka är exempelvis:

  • Barnskötare
  • Elevassistent
  • Personlig assistent
  • Fritidsledare

Högskolebehörighet efter Barn- och fritidsprogrammet

Du kan även under utbildningen bli högskolebehörig genom att läsa till vissa program.

Läs hur du blir högskolebehörig på Barn- och fritidsprogrammet här.

Favoriter
Reportage
Cykla och åk skidor under gymnas...

Läs om Jonathan och hur hans cykelintresse kombineras med gymnasiestudier på Vansbro Utbildningscenter. Du får också läsa om Moa som går på skolans Fjällturismutbildning och som drömmer om att jobba på olika skidanläggningar i framtiden runt om i världen.

Läs mer
Erik och Jessica på Mora Gymnasium

Erik pluggar på El- och energiprogrammet och Jessica på Ekonomiprogrammet, båda på Mora Gymnasium. Läs intervjuerna med dem och lär dig mer om Mora Gymnasium och dess utbildningar!

Läs mer
Tre elever berättar om Sågbäcksg...

I det här reportaget träffar du Emeli som berättar hur det är att läsa Hotell- och turismprogrammet på Sågbäcksgymnasiet. Du får också träffa Felipe som drömmer om att bli kock i framtiden och Lina som satsar på en framtid som målare.

Läs mer
Lucas och Maryam är elever på Di...

Hur är det att vara elev på Didaktus Jakobsberg? Här berättar eleverna Lucas och Maryam om sin tid på skolan och hur de ser på framtiden.

Läs mer
Sakariya har mycket på gång

När det var dags för Sakariya Hirsi att starta ett UF-företag på Didaktus Liljeholmen så valde han att inrikta sig på ett växande samhällsbehov. När andra som går på Ekonomiprogrammet lanserade olika produkter så startade han själv ett tjänsteföretag som hjälper nyanlända att integrera sig i samhället. 

Läs mer
Videoreportage
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information