Visa gymnasium.se som: Mobil
Visar 1-40 av 40 träffar
  • = Gymnasieskolan har ett eller flera elevreportage
  • = Videopresentation finns
  • = Riksintag
Visar 1-40 av 40 träffar
 

Mer om Pedagogiskt arbete

På Barn- och fritidsprogrammets inriktningen Pedagogiskt arbete lär du dig om människors utveckling ur individuella förutsättningar och behov. Under utbildningen får du kunskaper hur du kan möta barn, ungdomar och människor med särskilda behov.

Barn- och fritidsprogrammet

Barn- och fritidsprogrammet riktar sig till dig som vill arbeta med barn, ungdomar och vuxna. Undervisningen fokuserar till stor del på etik, mänskliga rättigheter och demokratiska värderingar.

Inriktningen Pedagogiskt arbete

Om du väljer inriktningen Pedagogiskt arbete på Barn- och omsorgsprogrammet kommer du att få lära dig om hur människors utveckling sker. På inriktningen Pedagogiskt arbete får du testa på olika aktiviteter, både inomhus och utomhus. Detta kan handla om allt ifrån idrott till friluftsliv. Du kommer även att få kunskaper i psykologi, sociologi och pedagogik.

På Barn- och fritidsprogrammet med inriktningen Pedagogiskt arbete är det viktigt att du kan ta ansvar och att du har god samarbetsförmåga. Under utbildningen kommer du att få lära dig att vara i centrum.

Efter Barn- och fritidsprogrammets inriktning Pedagogiskt arbete

Eftersom Barn- och fritidsprogrammet är ett yrkesförberedande program har du möjlighet att söka arbete direkt efter gymnasiet. Arbeten som du kan söka är exempelvis:

  • Barnskötare
  • Elevassistent
  • Personlig assistent
  • Fritidsledare

Högskolebehörighet efter Barn- och fritidsprogrammet

Du kan även under utbildningen bli högskolebehörig genom att läsa till vissa program.

Läs hur du blir högskolebehörig på Barn- och fritidsprogrammet här.

Favoriter
Reportage
Sakariya har mycket på gång

När det var dags för Sakariya Hirsi att starta ett UF-företag på Didaktus Liljeholmen så valde han att inrikta sig på ett växande samhällsbehov. När andra som går på Ekonomiprogrammet lanserade olika produkter så startade han själv ett tjänsteföretag som hjälper nyanlända att integrera sig i samhället. 

Läs mer
Praktiken gjorde skoltiden rolig
Praktiska Gymnasiet Södertälje

Lisa Asplund har under sina tre år på Praktiska Gymnasiet Södertälje lyckats med att nå grundläggande högskolebehörighet, tagit sitt yrkesbevis som florist och dessutom fått ett jobb i en butik i centrala Södertälje.

- Jag känner att det var rätt utbildning, det är hur kul som helst! Jag får jobba fritt och göra det jag tycker om. Det är som att jobba med min hobby mer än ett ”vanligt” jobb.

Läs mer
På Tumba Gymnasium är det jätteb...

Andrina går Samhällsvetenskaps-programmet och Titti läser Ekonomiprogrammet på Tumba Gymnasium. De trivs båda jättebra på skolan och är nöjda med lärarna och undervisningen. I det här reportaget får du höra dem berätta om hur det är att vara elev på Tumba Gymnasium och varför de rekommenderar just dig att söka hit.

Läs mer
Erik och Jessica på Mora Gymnasium

Erik pluggar på El- och energiprogrammet och Jessica på Ekonomiprogrammet, båda på Mora Gymnasium. Läs intervjuerna med dem och lär dig mer om Mora Gymnasium och dess utbildningar!

Läs mer
Cykla och åk skidor under gymnas...

Läs om Jonathan och hur hans cykelintresse kombineras med gymnasiestudier på Vansbro Utbildningscenter. Du får också läsa om Moa som går på skolans Fjällturismutbildning och som drömmer om att jobba på olika skidanläggningar i framtiden runt om i världen.

Läs mer

Videoreportage
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information