Gymnasium i Täby

Gymnasium i Täby - plugga nära Stockholm

Täby ligger norr om Stockholm och är känt för sin galoppbana och Täby centrum. Föreningslivet är stort i Täby och rymmer många idrottsklubbar. För dig som ska välja gymnasieprogram och gymnasium i Täby, finns det många att välja mellan!
Visar 1-20 av 56 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar program i sökresultatet.
Visar 1-20 av 56 träffar
1
2
3

Gymnasium i Täby

Läs mer om gymnasium i Täby

Täby är Sveriges 18:e största tätort med cirka 60 000 invånare. Täby är en av de platserna i Sverige med flest fornminnen. Här finns 37 runristningar som tar oss långt tillbaka i tiden vilket intresserar både unga som gamla. Det finns alltid något att göra i Täby. Det är nära och enkelt att idrotta eller motionera. Täby är väldigt aktivt i idrott och föreningsliv och dessutom är det alltid nära till natur, vatten och grönområden. Det finns närmare 600 aktiva föreningar i Täby. Många är idrottsföreningar men vi hittar även kulturföreningarna och pensionärsorganisationer.

Gymnasium i Täby

I Täby finns idag cirka 10 olika gymnasieskolor, både kommunala och fristående. Täby erbjuder ett brett utbud av teoretiska, yrkesinriktade och specialutformade program i Täbys gymnasieskolor. Gymnasieskolan har ett väl utvecklat samarbete med både näringsliv, högskolor och universitet. Täby erbjuder det mesta för att tillgodose se till att gymnasieväljarna har de flesta gymnasieprogrammen att välja mellan. Just för att ge ungdomarna i Täby möjlighet att få sin gymnasieutbildning i hemkommunen.

IT och internationella kontakter

Täbys gymnasieskolor satsar hårt på IT och internationalisering. Modern teknik och datortäthet gör att IT är ett vanligt redskap i utbildningen och vid internationella kontakter. Täbys gymnasieskolor har även många internationella projekt och lärarkontakter med många länder.

Täby centrum – ett av Sveriges största köpcentrum

I Täby finns också Täby centrum, det är ett av Sveriges största köpcentrum. Här hittar du 160 butiker och restauranger. Det finns även biograf, bank, post och husläkarmottagning i Täby centrum.

Jämför dina favoriter
Reportage
Natalia läste Försäljning och se...

Natalia tog studenten 2021 från Praktiska Gymnasiet Täby.

Läs mer
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information