Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap

Tibble Gymnasium campus Täby
Programinformation
Stockholm, Täby
Antal elever: cirka 510 (.)
Samhällsvetenskapsprogrammet
  • Antagningspoäng: 255,0
    (medelvärde: 281,6) * statistik från 2022
Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap

Om utbildningen

BETEENDEVETENSKAP

Beteendevetenskap vänder sig till dig som är intresserad av människan och hennes beteende.

I dagens samhälle blir kunskaper inom psykologi och beteendevetenskaper allt viktigare och på beteendeinriktningen får du möta engagerade och erfarna lärare samt psykologer, forskare och representanter för olika trossamfund som föreläser inom sina specialområden. Inriktningen har också ett nära utbyte med universitet och högskola. Till exempel har våra elever möjlighet att ta högskolepoäng i ett samarbete med Filosofiska institutionen vid Stockholms universitet.

Du kommer att få arbeta med film- och kulturanalyser, delta i etiska diskussioner och få möjlighet att förstå etnicitetens betydelse och möjligheter. Efter dina tre år på inriktning Beteendevetenskap är du väl förberedd för livet och för fortsatta studier vid universitet och högskola.

Ny programfördjupning - Digitala Beteenden

Vill du förstå beteendemönster som sker på nätet? Har du någon gång funderat över hur olika normer uppstår i vårt digitala medielandskap? Då är fördjupningen Digitala beteenden för dig!

Hösten 2022 startar vi en ny valbar fördjupning inom Samhällsprogrammet beteendevetenskap: ”Digitala Beteenden”. Du som väljer fördjupningen läser traditionella beteendekurser i kombination med fördjupningskurserna ”Visuell kommunikation” och ”Medieproduktion 1”. Valet är öppet för dig som valt att studera samhällsvetenskapsprogrammet inriktning beteendevetenskap på Tibble och valet görs inför årskurs 2.

Inom fördjupningskurserna kommer du bland annat att arbeta med digitala verktyg och plattformar inom Adobesviten som t.ex. Photoshop för att skapa kommunikativt material som bilder och film. Kurserna ges i skolans moderna mediasalar och fotostudior av lärare med lång yrkeserfarenhet inom reklam och webbdesign. Vi undersöker bildspråk som förekommer i sociala och traditionella medier samt hur dessa påverkar mänskliga beteenden. I kurserna lyfter vi hur olika faktorer som t.ex. könsnormer, konspirationsteorier, och kroppsideal påverkar dagens medielandskap och hur detta kan leda till konsekvenser som psykisk ohälsa i samhället.

Fördjupningen ger en bred behörighet för fortsatta studier på universitet och högskola.

Är du intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Samhällsvetenskapsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Samhällsvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap så kommer skolan att kontakta dig.

Tibble Gymnasium campus Täby

Tibble Gymnasium Campus Täby – Kunskap genom engagemang och kompetens

På Tibble Campus Täby möts elever och lärare med olika intressen och skapar en blandning som ingen annan skola har. Det går över 1700 elever på skolan som är belägen i hjärtat av Täby, och storleken gör att du träffar...


Läs mer om Tibble Gymnasium campus Täby och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Tibble Gymnasium campus Täby

Attundavägen 1
183 22 Täby

 Visa telefonnummer
www.tibble.nu


Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap från Tibble Gymnasium campus Täby, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Tibble Gymnasium campus Täby
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information