Samhällsvetenskapsprogrammet

Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap

Tibble Gymnasium campus Täby, i Täby (+1 orter)
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 500 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 262,5
(medelvärde: 282,6)
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 500 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 262,5
(medelvärde: 282,6)
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap

SAMHÄLLSVETENSKAP

På Samhällsvetenskapsprogrammet får du kunskap och förståelse för samhället vi lever i. Här möter du engagerade lärare och en undervisning som utmanar, stimulerar och öppnar nya perspektiv på samhället och världen. Vi fördjupar oss i ämnen som politik, historia, psykologi och geografi och ger dig verktyg för att analysera och tolka samhällsfrågor på både lokal och global nivå.

Under din studietid uppmuntras du att tänka kritiskt, utmana idéer och delta i meningsfulla diskussioner tillsammans med dina klasskamrater. Vi tar oss också ut i samhället på studiebesök och bjuder in gäster och föreläsare för att möta de stora samhällsfrågorna. Genom nära kontakter med universitet och högskola får du lära dig effektiva studieteknik och ett akademiskt förhållningssätt som gör dig väl förberedd för vidare studier.

I dagens globaliserade värld lägger vi fokus på att utveckla dina språkkunskaper. Under två år kommer du läsa moderna språk med möjlighet att ta internationella språkdiplom i både spanska och tyska. Dessutom kan alla elever söka till ett utbyte med vår partnerskola i Barcelona.

Samhällsvetenskapsprogrammet på Tibble Campus Täby erbjuder dig en spännande resa där du får utforska samhällets komplexa strukturer, problem och möjligheter samtidigt som du får de kunskaper du behöver för att kunna påverka och göra skillnad.

Inriktning Samhällsvetenskap

Här fördjupar du dig inom ämnen som samhällsvetenskap, historia och internationella relationer. Undervisningen utgår från begreppen demokrati, kommunikation, etik, genus och miljö ur både ett svenskt och internationellt perspektiv. Vi har ofta intressanta och aktuella gäster som delar med sig av sina kunskaper och erfarenheter. Våra arbets- och examinationsformer med diskussioner, debatter, seminarier, rollspel och vetenskapliga fördjupningar liknar dem som du kommer att möta när du läser vidare efter gymnasiet vilket gör dig väl förberedd för högre studier.

Är du intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

Välj mellan 2 startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Stockholm

Höst

  • Klassrum
  • Täby

Behörighet

För behörighet till Samhällsvetenskapsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Samhällsvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Tibble Gymnasium campus Täby
Attundavägen 1
183 22 Täby

Tibble Gymnasium Campus Täby – Kunskap genom engagemang och kompetens

På Tibble Campus Täby möts elever och lärare med olika intressen och skapar en blandning som ingen annan skola har. Det går över 1 700 elever på skolan som ärbelägen i hjärtat av Täby, och storleken gör att du träffar många...

Läs mer om Tibble Gymnasium campus Täby och visa alla program.

Sponsrad