Visa gymnasium.se som: Mobil

Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap

Tibble Gymnasium campus Täby
Programinformation
Täby
Antal elever: 155 (år 1)
Samhällsvetenskapsprogrammet
  • Antagningspoäng: 240
    (medelvärde: 270,9) * statistik från 2017
(Läs mer) Öppet hus
2020-01-28
Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap

Om utbildningen

SAMHÄLLSVETENSKAP

På inriktning Samhällsvetenskap fördjupar du dig inom ämnen som Samhällsvetenskap, Historia och Internationella relationer. Du arbetar utifrån begreppen demokrati, kommunikation, etik, genus och miljö ur både ett svenskt och internationellt perspektiv.

Här på Tibble arbetar vi utifrån mottot samhället i klassrummet och klassrummet i samhället. Vi har ofta intressanta och aktuella gäster som delar med sig av sina kunskaper och erfarenheter. Vi fördjupar oss i verkligheten genom studiebesök och Tibble har sedan länge ett nära samarbete med universitet och högskolor. Våra arbets- och examinationsformer är desamma som de du kommer att möta vid högre studier, vilket innebär att du kommer att vara väl förberedd när du går vidare från gymnasiet. Goda exempel på detta är diskussioner, debatter, seminarier, rollspel och olika typer av vetenskapliga fördjupningar.

Alla lärare du möter på samhällsvetenskap på Tibble är kunniga och engagerade, med specialkunskaper inom områden som internationella relationer, modern historia och kommunikation.

Programfördjupning Juridik

Juridik på Samhällsvetenskapsprogrammet vänder sig till dig som är intresserad av juridik och samhällsfrågor och som har siktet inställt på högre studier i dessa ämnen. Du läser kurser i juridik och kriminologi och fördjupar dig också i juridiska frågeställningar i ämnen som samhällsvetenskap, psykologi och filosofi.

På Tibbles juridikprofil uppnår du full meritpoäng med 200p Språk (förutsatt att du fortsätter med sitt moderna språk och läser steg 3 och 4) samt Engelska 7.

Juridisk fördjupning

För att fördjupa dig ytterligare i de juridiska ämnena kan du som individuellt val till exempel välja kurserna Privatjuridik, Ledarskap och organisation eller Sociologi om människors interaktion med samhället. Du kan givetvis välja andra kurser om du vill forma din utbildning på ett annat sätt.

Är du intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Samhällsvetenskapsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Samhällsvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap

Som boende i samma kommun som Tibble Gymnasium campus Täby söker du till programmet via Gymnasieantagningen Stockholms län. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Box 4404, 102 68 STOCKHOLM
Telefon: 08-58 00 80 00
E-post: gyantagningen@ksl.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap så kommer skolan att kontakta dig.

Tibble Gymnasium campus Täby

Tibble gymnasium

Tibble Gymnasium Campus Täby – Kunskap genom engagemang och kompetens

På Tibble Gymnasium går ca 1600 elever. Storleken gör att du som elev träffar nya människor och får uppleva spännande möten. Samtidigt är skolan inte för stor, alla blir sedda. På Tibble arbetar hela trettio förstelärare. Förstelärarna arbetar för högkvalitativ...


Läs mer om Tibble Gymnasium campus Täby och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Tibble Gymnasium campus Täby

Attundavägen 1
183 22 Täby

 Visa telefonnummer
www.tibble.nu

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att beställa information om Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap, fyll i följande uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Tibble Gymnasium campus Täby
Påminn mig om öppet hus
Jag vill besöka skolan som elev för en dag
Jag har en fråga
Recensioner

Det finns inga recensioner än.