Samhällsvetenskapsprogrammet

Samhällsvetenskapsprogrammet, Juridik

Tibble Gymnasium campus Täby, i Täby (+1 orter)
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Kommande Öppet hus
23 november, 2023
(+ Läs mer )
Antal elever
Antal elever: cirka 500 (.)
Antagningspoäng (2022)
Antagningspoäng: 255,0
(medelvärde: 281,6)
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Kommande Öppet hus
23 november, 2023
(+ Läs mer )
Antal elever
Antal elever: cirka 500 (.)
Antagningspoäng (2022)
Antagningspoäng: 255,0
(medelvärde: 281,6)
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

JURIDIK

På Samhällsvetenskapsprogrammet får du kunskap och förståelse för samhället vi lever i. Här möter du engagerade lärare och en undervisning som utmanar, stimulerar och öppnar nya perspektiv på samhället och världen. Vi fördjupar oss i ämnen som politik, historia, psykologi och geografi och ger dig verktyg för att analysera och tolka samhällsfrågor på både lokal och global nivå.

Under din studietid uppmuntras du att tänka kritiskt, utmana idéer och delta i meningsfulla diskussioner tillsammans med dina klasskamrater. Vi tar oss också ut i samhället på studiebesök och bjuder in gäster och föreläsare för att möta de stora samhällsfrågorna. Genom nära kontakter med universitet och högskola får du lära dig effektiva studieteknik och ett akademiskt förhållningssätt som gör dig väl förberedd för vidare studier.

I dagens globaliserade värld lägger vi fokus på att utveckla dina språkkunskaper. Under två år kommer du läsa moderna språk med möjlighet att ta internationella språkdiplom i både spanska och tyska. Dessutom kan alla elever söka till ett utbyte med vår partnerskola i Barcelona.

Samhällsvetenskapsprogrammet på Tibble Campus Täby erbjuder dig en spännande resa där du får utforska samhällets komplexa strukturer, problem och möjligheter samtidigt som du får de kunskaper du behöver för att kunna påverka och göra skillnad.

Inriktning Juridik

Den här fördjupning vänder sig till dig som är intresserad av juridik och samhällsfrågor och har siktet inställt på högre studier i dessa ämnen. Du läser kurser i juridik och kriminologi och fördjupar dig i juridiska frågeställningar i ämnen som samhällsvetenskap, psykologi och filosofi. För ytterligare kunskap kan du som individuellt val till exempel välja kurserna privatjuridik, ledarskap och organisation eller sociologi om människors interaktion med samhället.

Är du intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Juridik, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

Välj mellan 2 startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Stockholm

Höst

  • Klassrum
  • Täby

Behörighet

För behörighet till Samhällsvetenskapsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Samhällsvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Samhällsvetenskapsprogrammet, Juridik

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Juridik så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Tibble Gymnasium campus Täby
Attundavägen 1
183 22 Täby

Tibble Gymnasium Campus Täby – Kunskap genom engagemang och kompetens

På Tibble Campus Täby möts elever och lärare med olika intressen och skapar en blandning som ingen annan skola har. Det går över 1 700 elever på skolan som ärbelägen i hjärtat av Täby, och storleken gör att du träffar många...

Läs mer om Tibble Gymnasium campus Täby och visa alla program.

Sponsrad