Ekonomiprogrammet

Ekonomiprogrammet, Ekonomi

Tibble Gymnasium campus Täby, i Täby (+1 orter)
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Kommande Öppet hus
23 januari, 2024
(+ Läs mer )
Antal elever
Antal elever: cirka 700 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 280,0
(medelvärde: 301,7)
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Kommande Öppet hus
23 januari, 2024
(+ Läs mer )
Antal elever
Antal elever: cirka 700 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 280,0
(medelvärde: 301,7)
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Ekonomiprogrammet, Ekonomi

Ekonomiprogrammet är en utbildning som ger dig kunskaper du har nytta av för resten av livet, vad du än bestämmer dig för att göra. Det finns ett stort utbud av olika inriktningar och fördjupningar där vi hela tiden refererar till verkligheten för att öka motivationen och göra att utbildningen känns meningsfull.

På samtliga inriktningar och fördjupningar kombineras teori med praktik och du får ta del av våra samarbeten med Rotary, Täby Företagarförening och våra sedan länge upparbetade kontakter inom näringsliv och domstolsväsende. Våra legitimerade ekonomilärare har alla erfarenhet av att själva ha arbetat i näringslivet, något som vi ser som en kvalitetsmarkör.

Det senaste året har Tibble Campus Täbys ekonomielever utmärkt sig både inom tävlingar för Ungt Företagande samt Skol SM i juridik, och vi fortsätter att ständigt utveckla innehållet i våra kurser. Våra drivna och engagerade lärare sätter sin prägel på kurserna och skapar drivna och engagerade elever!

Inriktningen Ekonomi ger dig en bred bas att stå på. Här läser du företagsekonomi och grundläggande juridik och inför årskurs 3 väljer du mellan de två fördjupningarna Marknad & kommunikation eller Ekonomistyrning. Vi motiverar dig till att hitta dina drivkrafter och ger dig träning i att både jobba i team och att bli självständig problemlösare. I årskurs 3 startar du eget företag, prövar dina vingar och lär dig allt om entreprenörskap.

Är du intresserad och vill veta mer om Ekonomiprogrammet, Ekonomi, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

Välj mellan 2 startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Stockholm

Höst

  • Klassrum
  • Täby

Programfördjupningar på inriktningen Ekonomi

Programfördjupning Ekonomistyrning

Den här fördjupningen väljer du i årskurs 2 som tycker att matematik är intressant och utmanande. Dina matematikkurser tar upp ekonomiska tillämpningar och du får ökad förståelse för hur dessa ämnen hänger ihop. Dessutom får du lära dig hur aktiemarknaden fungerar och vad som driver på företagsekonomin. Du står väl rustad för framtida studier med både meritpoäng och relevanta kunskaper.

Programfördjupning Marknad & Kommunikation 

Fördjupning Marknad och Kommunikation väljer du som vill veta mer om entreprenörskapets villkor och betydelse för svensk ekonomi. Du är intresserad av hur marknadsföring går till och hur man kan arbeta visuellt för att stärka ett företags uttryck. Du gillar att arbeta i team och vill lära dig mer om ledarskap inom företag. Vi erbjuder dig möjligheten att upptäcka dina kreativa sidor och att utveckla ditt eget ledarskap.

Behörighet

För behörighet till Ekonomiprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Ekonomiprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Ekonomiprogrammet, Ekonomi

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Ekonomiprogrammet, Ekonomi så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Tibble Gymnasium campus Täby
Attundavägen 1
183 22 Täby

Tibble Gymnasium Campus Täby – Kunskap genom engagemang och kompetens

På Tibble Campus Täby möts elever och lärare med olika intressen och skapar en blandning som ingen annan skola har. Det går över 1 700 elever på skolan som ärbelägen i hjärtat av Täby, och storleken gör att du träffar många...

Läs mer om Tibble Gymnasium campus Täby och visa alla program.

Sponsrad