Visa gymnasium.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt gymnasieval? Vi samlar artiklar och information om coronviruset och skolan. Läs mer här!

Ekonomiprogrammet, Ekonomi

Tibble Gymnasium campus Täby
Programinformation
Täby
Antal elever: cirka 570 (.)
Ekonomiprogrammet
  • Antagningspoäng: 282,5
    (medelvärde: 301,1) * statistik från 2019/20
Ekonomiprogrammet, Ekonomi

Om utbildningen

EKONOMI

Du som väljer inriktning Ekonomi är intresserad av hur samhället styrs och fungerar, samt vilken roll företagen har i samhällsutvecklingen. Vi motiverar dig att hitta dina drivkrafter, och ger dig träning i att jobba i team och som självständig problemlösare.

Du som väljer inriktningen ekonomi gör ditt inriktningsval i årskurs 2. Du har då fått en känsla för de olika delarna av ekonomiämnet och väljer mellan inriktningarna Finans eller Företagande.

Programfördjupning Finans

Du som gillar siffror och ser fram emot att arbeta med IT som verktyg för både kommunikation och beräkning skall välja fördjupningen Finans. Du läser kurser i finansiering och redovisning, samt arbetar genomgående med den teknik företagsekonomer förväntas behärska. Vårt mål är att du efter avslutade studier skall behärska uppgifterna på en ekonomiavdelning såsom skapandet av ekonomiska kalkyler, löpande bokföring och upprättande och analys av årsbokslut.

Programfördjupning Företagande

Fördjupning Företagande passar dig som tycker det är roligt med reklam. Du är intresserad av marknadskommunikation, försäljning och ledarskap. Vi knyter ihop de praktiska kunskaperna kring försäljning av varor och tjänster med de teoretiska resonemangen. Du får möjlighet att kombinera det grafiska och visuella uttrycket med grundläggande marknadsförings-strategier - hur bygger man starka varumärken?

Programfördjupning Internationell Ekonomi

Fördjupningen Internationell ekonomi (väljs direkt i åk 9) väljer du som tänker plugga ekonomi på högskolan, gärna med en eller flera terminer utomlands.

Du ser världen som din framtida arbetsplats och drivs av ett intresse för andra länders företagande och utveckling. Du som söker är redo att anta utmaningen att representera Tibble i internationella sammanhang. Här får du höja blicken och betrakta företagandets alla delar ur ett internationellt perspektiv.

Förra årets treor åkte till Hongkong och Guangzhou och gjorde studiebesök på Hongkong Harbor, Scania och i värdelevernas hem. Kurserna internationell handel och marknadsföring lämpar sig bra för studier i Kina och när du lämnar Tibble har du god kunskap om att göra affärer med andra länder.

Är du intresserad och vill veta mer om Ekonomiprogrammet, Ekonomi, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Ekonomiprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Ekonomiprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Ekonomiprogrammet, Ekonomi

Som boende i samma kommun som Tibble Gymnasium campus Täby söker du till programmet via Gymnasieantagningen Stockholms län. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Box 4404, 102 68 STOCKHOLM
Telefon: 08-58 00 80 00
E-post: gyantagningen@storsthlm.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Ekonomiprogrammet, Ekonomi så kommer skolan att kontakta dig.

Tibble Gymnasium campus Täby

Tibble gymnasium

Tibble Gymnasium Campus Täby – Kunskap genom engagemang och kompetens

På Tibble Gymnasium går ca 1600 elever. Storleken gör att du som elev träffar nya människor och får uppleva spännande möten. Samtidigt är skolan inte för stor, alla blir sedda. På Tibble arbetar hela trettio förstelärare. Förstelärarna arbetar för högkvalitativ...


Läs mer om Tibble Gymnasium campus Täby och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Tibble Gymnasium campus Täby

Attundavägen 1
183 22 Täby

 Visa telefonnummer
www.tibble.nu

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Ekonomiprogrammet, Ekonomi från Tibble Gymnasium campus Täby, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Tibble Gymnasium campus Täby
Påminn mig om öppet hus
Jag vill besöka skolan som elev för en dag
Jag har en fråga
Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Du kanske också är intresserad av: