Ekonomiprogrammet

Ekonomiprogrammet, Finans

Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Kommande Öppet hus
23 november, 2023
(+ Läs mer )
Antal elever
Antal elever: cirka 700 (.)
Antagningspoäng (2022)
Antagningspoäng: 280,0
(medelvärde: 298,8)
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Kommande Öppet hus
23 november, 2023
(+ Läs mer )
Antal elever
Antal elever: cirka 700 (.)
Antagningspoäng (2022)
Antagningspoäng: 280,0
(medelvärde: 298,8)
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Ekonomiprogrammet är en utbildning som ger dig kunskaper du har nytta av för resten av livet, vad du än bestämmer dig för att göra. Det finns ett stort utbud av olika inriktningar och fördjupningar där vi hela tiden refererar till verkligheten för att öka motivationen och göra att utbildningen känns meningsfull.

På samtliga inriktningar och fördjupningar kombineras teori med praktik och du får ta del av våra samarbeten med Rotary, Täby Företagarförening och våra sedan länge upparbetade kontakter inom näringsliv och domstolsväsende. Våra legitimerade ekonomilärare har alla erfarenhet av att själva ha arbetat i näringslivet, något som vi ser som en kvalitetsmarkör.

Det senaste året har Tibble Campus Täbys ekonomielever utmärkt sig både inom tävlingar för Ungt Företagande samt Skol SM i juridik, och vi fortsätter att ständigt utveckla innehållet i våra kurser. Våra drivna och engagerade lärare sätter sin prägel på kurserna och skapar drivna och engagerade elever!

Inriktningen Finans passar dig som funderar på en framtid inom finansbranschen. Du tycker matematik är intressant och utmanande, för här läser du lika mycket matematik som på Naturvetenskapsprogrammet. Som elev på finansfördjupningen får du ta del av Tibble Campus Täbys samarbete med Handelshögskolan och träffa personer som arbetar i finansbranschen, både på plats och genom studiebesök. Dessutom får du lära dig hur aktiemarknaden fungerar och vad som driver på företagsekonomin.

Är du intresserad och vill veta mer om Ekonomiprogrammet, Finans, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

Välj mellan 2 startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Täby

Höst

  • Klassrum
  • Täby

Behörighet

För behörighet till Ekonomiprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Ekonomiprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Ekonomiprogrammet, Finans

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Ekonomiprogrammet, Finans så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Tibble Gymnasium campus Täby
Attundavägen 1
183 22 Täby

Tibble Gymnasium Campus Täby – Kunskap genom engagemang och kompetens

På Tibble Campus Täby möts elever och lärare med olika intressen och skapar en blandning som ingen annan skola har. Det går över 1 700 elever på skolan som ärbelägen i hjärtat av Täby, och storleken gör att du träffar många...

Läs mer om Tibble Gymnasium campus Täby och visa alla program.

Sponsrad