Visa gymnasium.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt gymnasieval? Vi samlar artiklar och information om coronviruset och skolan. Läs mer här!

YFU utbytesår Afrika, Asien & Oceanien

YFU Youth For Understanding
Programinformation
Australien, Japan, Kina, Nya Zeeland, Sydafrika, Thailand
Utbytesår / High School
UFY afrika asien oceanien

YFU utbytesår Afrika, Asien & Oceanien

Upptäck Afrika, Asien och Oceanien

Med YFU kan du verkligen upptäcka hela världen, vi har över 30 möjliga destinationer. I Afrika så finns Sydafrika, Asien erbjuder Japan, Kina och Thailand, medan Australien/Nya Zeeland finns med från Oceanien. Alla tre kontinenterna erbjuder ett fantastiskt annorlunda och spännande kulturutbyte. Ta chansen och gör ett utbytesår som kommer ge dig många nya erfarenheter och kanske ett språk som ger dig en unik fördel när du om några år ska påbörja ditt arbetsliv.

Japan

Skolåret i Japan börjar i april och utresa sker därför i mars 2020. Därför är det viktigt för dig som intresserad av att åka till Japan att söka så snart som möjligt för att garantera din plats på vårt program. Sista ansökningsdag för att åka på utbytesår i Japan 2020 är 20 oktober 2019! Du kommer att bo hos en värdfamilj och gå i den lokala skolan under året. När du anländer kommer du att delta i ett fyra dagars ankomstläger där ni även studerar lite japanska. Ungefär var fjärde månad under året anordnas träffar för studenterna så att YFU kan följa upp och ser hur det går för er. Innan programmet slut ordnas ett hemreseläger för studenterna. Under året finns det möjlighet att delta i lite olika resor och utflykter som YFU organiserar men som studenterna bekostar själva.

Det är inte ett krav att du har studerat japanska när du ansöker men har du inte studerat innan förväntas du börja studera japanska när du blivit antagen så att du har baskunskaper när du anländer till Japan. Studierna behöver inte ske i skolan utan kan ske på din fritid. Om du vill veta mer om hur det är att vara utbytesstudent i Japan kan du ställa frågor direkt till en av våra volontärer som redan har varit på utbyte i Japan.

Kina

Utresa till Kina sker i mitten av augusti och hemresa under sommaren 2020. När du reser till Kina kommer du anlända till Beijing eller Shanghai, där kommer du att delta i en två veckor lång intensiv språkkurs. Under denna kurs bor du dels på internatskola men under vissa helger i en värdfamilj. I bland bor man hos en familj hela tiden. Efter ungefär halva programtiden samlas sedan utbytesstudenterna till ett läger där det också ingår en rundresa. Innan programmets slut så anordnar vi även ett hemreseläger. YFU arrangerar även valfria resor till Beijing, Shanghai och Yunnan under året. Språkkravet är att du behöver ha studerat mandarin i 160 timmar innan du åker eller ha motsvarande kunskap i språket. Det är inget krav att du studerat detta på gymnasiet utan det går bra med språkstudier från andra skolor. Du förväntas börja studera mandarin när du bli antagen om du inte gjort det innan. Din förkunskap plus intensivkursen i Kina ska leda till att du har de baskunskaper i språket som den kinesiska skolan kräver.

Thailand

Utresa till Thailand sker i slutet av juni och hemresa i slutet på april året därpå. Du kommer att gå i den lokala skolan och bo hos dina värdföräldrar under året. När du anländer till Thailand kommer du att bli upphämtad på flygplatsen av en volontär eller anställd på YFU Thailand. Därefter kommer du att delta i ett ankomstläger som pågår under fyra till fem dagar, där kommer du att börja lära dig thailändska och få lära dig om kulturen och livet i landet. Efter ungefär halva din tid i landet så kommer du åter samlas med de andra utbytesstudenterna för ett läger och i anslutning till hemresan samlas ni återigen. Under mars-april ordnar YFU ett antal valfria resor tillsammans med de andra utbytesstudenterna, kostnaden för dessa står studenten för själv.

Sydafrika

Utresa till Sydafrika sker i juli och hemresa i slutet av juni året därpå. Under året bor du hos dina värdföräldrar och går i den lokala skolan. När du anländer kommer du att bli upphämtad av YFU Sydafrikas volontärer som kommer att ta dig vidare till din värdfamilj. Efter omkring sex veckor kommer du att delta i ett 4-5 dagars ankomstläger. Efter ungefär halva din tid samlas utbytesstudenterna igen för ett läger under en helg och likadant någon tid innan hemresan. Under året ordnas två valfria resor för utbytesstudenterna, Summer Tour och Cultural Exchange. Detta är en kostnad utöver programavgiften för de som väljer att delta. De flesta studenter placeras i familjer som pratar engelska eller afrikaans och har engelska som andraspråk.

Stipendier

YFU erbjuder stipendier! Varje år finns ett antal stipendier att söka för motiverade och kvalificerade ungdomar. Om du vill upptäcka en ny kultur, lära känna en nya människor och utvecklas som person, då vill inte YFU att den ekonomiska situationen ska vara ett hinder. Gå till YFU's hemsida för att se vilka stipendier de erbjuder just nu och hur du ansöker.

Läs YFU's broschyr här

Är du intresserad och vill veta mer om YFU utbytesår Afrika, Asien & Oceanien, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Ta kontakt med YFU

För att beställa en gratis broschyr från YFU - Youth For Understanding, fyll i följande uppgifter:

YFU Youth For Understanding

YFU - Youth For Understanding

Åk som utbytesstudent med YFU!

YFU bidrar till att skapa en positiv global förändring genom att låta unga människor uppleva ett studieår utomlands. Att bredda sina perspektiv och lära känna andra kulturer på djupet tror vi får människor att inse att vi alla är en...


Läs mer om YFU Youth For Understanding och visa alla program.

Kontaktuppgifter till YFU Youth For Understanding

YFU Youth For Understanding

Vikingagatan 45
113 42 Stockholm

 Visa telefonnummer
www.yfu.se

Priser

.

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med YFU

För att beställa en gratis broschyr från YFU - Youth For Understanding, fyll i följande uppgifter:

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Du kanske också är intresserad av: