Visa gymnasium.se som: Mobil

Naturbruksprogrammet, Djur: Djurvård

Realgymnasiet Göteborg
Programinformation
Göteborg
Antal elever: 84 (år 1)
Naturbruksprogrammet
 • Antagningspoäng: 231,9
  (Lägsta: 132,5) * statistik från 2017

Prova-på-dag

Prova-på Djurvård

Prova-på Djurvård

Datum: Onsdag 22 maj 2019

Tid: 14.30–16.30

Samling: Samling vid Volleybollplanen i Azaleadalen, Slottskogen

Aktivitet: Träffa andra elever som har samma intresse som du. Kom och prova på att vara elev hos oss på den utbildningen du är intresserad av. Vi ska cykla mountainbike, testa djurvårdsyrket genom att ta hand om djuren i Slottsskogen och testa olika hundsporter samt aktiveringslekar med hundar på plats. Tänk på att ta med kläder efter väder, vi är utomhus!

Anmäl dig med ett sms till det här numret: 0766-27 43 76

Naturbruksprogrammet, Djur: Djurvård

Utbildningsinfo

Plugga Djurvård på Naturbruksprogrammet på Realgymnasiet i Göteborg

Lär dig möta djur och djurägare professionellt! Är djur ditt största intresse? Som djurvårdare möter du både djur och människor i djurparker, zoohandel och på djursjukhus. Vi samarbetar nära med flera av Sveriges största aktörer inom djurvård, till exempel Evidensia djursjukvård, VeTa-bolaget, Arken zoo, Svenska kennelklubben, Kolmårdens djurpark, Borås djurpark, Furuviks djurpark, Skansen, Slottsskogens djurpark, Skånes djurpark och Havets hus.

Möjliga certifikat

 • Zoohandelscertifikat
 • Läkemedelshantering, grund
 • Utbildningsintyg, pälsvård
 • Första hjälpen
 • Förarbevis terränghjuling

Första året

Ditt första år får du grundläggande förståelse för hur djur fungerar. Du lär dig om exempelvis beteenden, anatomi, naturliga livsmiljöer och djurskydd.

Att kunna läsa av och hantera djur, och arbeta med att förbättra dess miljö, är en viktig bas i ditt kommande yrke oavsett om din framtida arbetsplats är ett djursjukhus, en djurpark eller zoohandel. Därför blandas den teoretiska undervisningen med mycket praktiskt med arbete inom djurhantering och djurskötsel.

Under introveckan fokuserar du extra mycket på introduktion till skötsel av sällskapsdjur.

Andra året

Under ditt andra år breddar du din kompetens när det gäller djurhållning och djur izoohandeln. Du utforskar djurbranschen på djupet och fortsätter att knyta kontakter med branschen genom praktik, specialvecka och olika uppgifter.

Sista året

Under ditt sista år utvecklar dina kunskaper inom kommunikation och ledarskap och du arbetar med vilda djur och djurparker. Du lär dig bland annat om parkernas arbete med bevarande av hotade arter, olika slags forskning och utbildning.

Du läser även djurvård inom djurens hälso- och sjukvård och får fördjupad kunskap om hur du sköter och hanterar sjuka och skadade djur.

Efter dina tre år är du väl förberedd för en framtid som djurvårdare, antingen direkt efter examen eller efter högre studier.

Högskolebehörighet

För att du ska kunna söka vidare till högskola och universitet erbjuder vi på Realgymnasiet alla elever möjligheten att läsa grundläggande högskolebehörighet inom ordinarie 2500 poäng. Vi har också byggt ihop ett antal olika kurspaket som du kan läsa om du vill uppnå en särskild behörighet.

Vill du ha särskild behörighet?

Då ska du välja den naturvetenskapliga specialiseringen inom våra naturbruksutbildningar. Som elev på någon av våra utbildningar Djurvård, Häst, Hund och Natur och äventyr kan du satsa på högre studier genom att välja naturvetenskaplig specialisering. En del av profilämnena byts då ut mot naturvetenskapliga kurser. När du sedan tar examen har du särskild naturvetenskaplig högskolebehörighet för att söka in på universitet och högskola.

Plugga som lärling

För dig som vill fördjupa dig extra inom ditt intresse finns möjlighet att läsa en del av utbildningen som Lärling. Skillnaden är att du läser mer av utbildningen ute på en arbetsplats från år 2 eller 3.

Vad händer efter examen?

Efter gymnasiet

Du kan jobba som djurvårdare inom till exempel:

 • Djurpark
 • Zoohandel
 • Djursjukvård
 • Djurforskning

Efter vidare studier

Du kan jobba vidare som till exempel:

 • Veterinär
 • Djursjukskötare
 • Djurskyddsinspektör
 • Zoolog

Behörighet

För behörighet till Naturbruksprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Ansökan

Ansök till Naturbruksprogrammet, Djur: Djurvård

Som boende i samma kommun som Realgymnasiet Göteborg söker du till programmet via Gymnasieantagningen Göteborgsregionen. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Box 5073 40222 Göteborg
Telefon: 031-335 51 61
E-post: gymnasieantagningen@grkom.se

Gymnasieexamen

Efter genomförd gymnasieutbildning får du en yrkesexamen. Om du vill ha grundläggande högskolebehörighet måste du välja att läsa de kurser som behövs för detta.

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Naturbruksprogrammet, Djur: Djurvård så kommer skolan att kontakta dig.

Realgymnasiet Göteborg

Realgymnasiet Göteborg

Vår skola har funnits sedan 2008 och idag går det drygt 200 elever skolan. Hos oss kan du läsa utbildningar inom: Djurvård Häst Hund Natur & äventyr Hotell och turism.  Som elev på Realgymnasiet gör du praktik på en arbetsplats...


Läs mer om Realgymnasiet Göteborg och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Realgymnasiet Göteborg

Pusterviksgatan 9
413 01 Göteborg

 Visa telefonnummer
realgymnasiet.se

Recensioner

:)
(5)
Läser djurvård årskurs 2. Bra skola och bra linje. Eftersom skolan är så pass liten får man bra kontakt med lärare, mentor och andra klasser. Linjen är rolig, man får arbeta mycket med djur. Perfekt om man i framtiden vill jobba med något djur-relaterat
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att beställa information om Naturbruksprogrammet, Djur: Djurvård, fyll i följande uppgifter: