Gör vår undersökning om gymnasievalet för chansen att vinna 1 000 kr på Filmstaden! ✨📽️

Fordons- och transportprogrammet

Fordons- och transportprogrammet, Personbil

Undervisningsform
Lärlingsutbildning
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 30 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 85,0
(medelvärde: 174,2)
Ladda ner poängplan
Undervisningsform
Lärlingsutbildning
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 30 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 85,0
(medelvärde: 174,2)
Ladda ner poängplan

Film

Om utbildningen

Realgymasiet Göteborg

Plugga fordons- och transportprogrammet med ProMeiser fordon

Fordon- och transportprogrammet

Är du en av de saknade? Fordonsbranschen skriker efter servicetekniker. I skrivande stund skulle 6 000 individer kunna prova ut arbetskläderna och börja jobba imorgon. En orsak till varför det ser ut så är den växande mängden elfordon på våra vägar, där nya och höga krav ställs på den som ska jobba med dem. Utvecklingen inom fordonsbranschen går mycket snabbt nu, och det är i hög utsträckning teknikintensiva yrkesroller som väntar runt hörnet.

Om inriktningen

ProMeister Fordon är en unik fordonsutbildning framtagen i nära samarbete med näringslivet. ProMeister är en del i MEKO, här ingår Mekonomen, MECA, OKQ8 och Speedy m.fl. och en stor del av utbildningen sker i ProMeisters toppmoderna verkstäder. Du har också APL på produktionsverkstäder hos våra samarbetspartners. Detta är en utbildning i framkant där du blir eftertraktad i en framtidsbransch direkt efter examen. Det här är ingången till en fantastisk bransch i ständig utveckling.

Jobbgaranti

ProMeister erbjuder 6 månaders provanställning efter godkänd och avslutad gymnasieexamen.

Jobbgarantin är ett initiativ för att möta bristen av 4 500 mekaniker och tekniker i branschen och öka antalet anställningsbara medarbetare. MEKO bedömer att de kommer att behöva 500 mekaniker inom några år. Det totala rekryteringsbehovet i motorbranschen uppskattas till 6 900 personer 2023-2025. Provanställningen gäller hos någon av MEKOs verkstadskedjor som exempelvis Mekonomen, OKQ8 och MECA.

Körkortsbidrag!

Eleven erbjuds bidrag till körkortsbehörighet B-Personbil och lätt lastbil. Upphandling sker lokalt mellan körskola och skola. Bidraget kan variera i utbud mellan orterna beroende på vad körskolorna erbjuder, i enlighet med den budget som är anslutet till bidraget.

Målbild för körkortbidraget:

  • Riskettan

  • Risktvåan

  • Teorimaterial

  • Körlektioner

Är du intresserad och vill veta mer om Fordons- och transportprogrammet, Personbil, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Lärlingsutbildning
  • Göteborg

Behörighet

För behörighet till Fordons- och transportprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Fordons- och transportprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Fordons- och transportprogrammet, Personbil

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Göteborgsregionen. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 507340222 Göteborg
Telefon: 031-335 51 30
Mejladress: gymnasieantagningen@goteborgsregionen.se

Reportage

Webbnyhet - Satsa på ett framtidsyrke – bli bilmekaniker

Realgymnasiet Göteborg

Marcus Bolmenstam läser tredje året på Promeister Fordon vid Realgymnasiet Stockholm och var en av de som förvandlade den klassiska bilen med hjälp av modern teknik – ett mässinslag som väckte stor uppmärksamhet hos såväl besökare som media.

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Fordons- och transportprogrammet, Personbil så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Realgymnasiet Göteborg
Pusterviksgatan 9
413 01 Göteborg

Välkommen till Realgymnasiet i Göteborg!

Vår skola har funnits sedan 2008 och idag går det drygt 330 elever på skolan som ligger centralt i Göteborg, ett stenkast från Järntorget. Vi finns för dig som vill utbilda dig inom ditt personliga intresse och ha möjlighet att...

Läs mer om Realgymnasiet Göteborg och visa alla program.

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 1 recensioner
Recensioner publiceras enligt vår recensionspolicy.
Skriv en recension
5/5
Jamal Assaad
19 feb 2024

Skolan är väldigt mysigt att vara i, även om man inte har lektion så är det väldigt skönt att bara sitta och snacka med kompisar. Alla lärare är väldigt snälla också, de hjälper...

Visa hela
Sponsrad