Visa gymnasium.se som: Mobil

Hotell- och turismprogrammet, Hotell & konferens

Praktiska gymnasiet Nykvarn
Programinformation
Nykvarn
Antal elever: 1 (år 1)
Hotell- och turismprogrammet
Hotell- och turismprogrammet, Hotell & konferens

Utbildningsinfo

Hotell- och turismprogrammet

Drivs du av resor, upplevelser och att möta nya människor? Då ska du ta en närmare titt på Hotell- och turismprogrammet. Här får du läsa ett program som tar dig in i en bransch där arbetet är varierande, mötena med människor är många och din arbetsplats kan vara lite varstans på jorden. På Praktiska gymnasiet Nykvarn lär du dig om bemötande, kommunikation, försäljning, marknadsföring och entreprenörskap. Alla dessa områden är viktiga att bemästra när du vill arbeta inom hotell och turismbranschen. I och med att branschen har en internationell prägel är det viktigt att träna på dina språkkunskaper. 

Inriktning Hotell och konferens

Viktiga kunskaper inom hotell- och konferensverksamhet är bland annat att du vet hur man bemöter gäster på ett bra sätt, att du är organiserad och gillar att planera såväl möten som evenemang. Lyckligt nog kan du lära dig allt detta på inriktningen Hotell och konferens. Efter att du tagit examen från Praktiska gymnasiet Nykvarn kan du arbeta med exempelvis bokning, i reception eller med våningsservice.

Film

Många företag längtar efter någon som du. Någon som vill ha jobb direkt efter gymnasiet. Det råder stor brist på arbetskraft i många praktiska yrken, inte bara i Sverige, utan även i resten av världen. Det är här vi kommer in i bilden.

Behörighet

För behörighet till Hotell- och turismprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Ansökan

Ansök till Hotell- och turismprogrammet, Hotell & konferens

Som boende i samma kommun som Praktiska gymnasiet Nykvarn söker du till programmet via Gymnasieantagningen Stockholms län. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Box 4404, 102 68 STOCKHOLM
Telefon: 08-58 00 80 00
E-post: gyantagningen@ksl.se

Gymnasieexamen

Inriktning en Hotell & konferens på Hotell- och turismprogrammet ger dig en yrkesförberedande gymnasieutbildning.

Reportage

Blond tjej som ler

Ellen pluggar florist på Praktiska Gymnasiet

Läs mer Praktiska Gymnasiet

Ellen är 17 år och studerar inriktningen mot Florist på Praktiska Gymnasiet Skövde. Läs mer om varför hon valde sin utbildning, Praktiska gymnasiet och hur hon har det på skolan!


Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Hotell- och turismprogrammet, Hotell & konferens så kommer skolan att kontakta dig.

Praktiska gymnasiet Nykvarn

Praktiska gymnasiet Nykvarn

Välkommen till Praktiska Gymnasiet Nykvarn!

Här finns 10 program, de flesta yrkesinriktade och med en stor del praktik. Det finns också möjlighet att få högskolebehörighet. Vi erbjuder även introduktionsprogram.  De praktiska programmen är upplagda så att eleverna är halva studietiden i skolan och halva tiden på...


Läs mer om Praktiska gymnasiet Nykvarn och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Praktiska gymnasiet Nykvarn

Norra bruksgatan 2
155 33 Nykvarn

 Visa telefonnummer
praktiska.se


Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att beställa information om Hotell- och turismprogrammet, Hotell & konferens, fyll i följande uppgifter:

Reportage
Ellen pluggar florist på Praktis...

Ellen är 17 år och studerar inriktningen mot Florist på Praktiska Gymnasiet Skövde. Läs mer om varför hon valde sin utbildning, Praktiska gymnasiet och hur hon har det på skolan!

Läs mer