Visa gymnasium.se som: Mobil

Bygg- och anläggningsprogrammet, Måleri

Praktiska gymnasiet Nykvarn
Programinformation
Södertälje
Antal elever: 3 (år 1)
Bygg- och anläggningsprogrammet
  • Antagningspoäng: 185
    (Lägsta: 185) * statistik från 2017
Bygg- och anläggningsprogrammet, Måleri

Utbildningsinfo

Vill du bli målare? Välj Bygg- och anläggningsprogrammet i Nykvarn!

Läs på Bygg- och anläggningsprogrammet i Nykvarn och kom ut i arbetslivet som utbildad Målare efteråt! Bygg- och anläggningsprogrammet i Märsta ger dig de kunskaper du behöver för att kunna ta jobb i byggbranschen efter studenten. Du får dessutom kunskaper i miljö och säkerhet på arbetsplatsen samt kontroll av produktkvalitet.

Du som söker till Praktiska Gymnasiet i Nykvarn är en händig och kreativ person som trivs med praktiskt arbete. I Bygg- och anläggningsprogrammet lär du dig allt från planering till praktiskt genomförande.

Välj inriktning Måleri

Inriktning Måleri är det självklara valet för dig som vill jobba som målare efter gymnasiet. Inom målaryrket räcker det inte att bara ha ett intresse för måleri, du ska också gilla människor och vara serviceinriktad eftersom du kommer ha mycket kontakt med både kunder och andra hantverkare i ditt jobb som målare.

Vid Praktiska Gymnasiet Nykvarn lär du dig de tekniker du behöver för att kunna måla nya och gamla ytor. Annat du får lära dig är bland annat att tapetsera, sprutmåla och måla dekorationsmönster. Måleri 1 och Måleriprocessen är exempel på kurser som ingår i Bygg- och anläggningsprogrammet med inriktning Måleri.

Möjlighet till högskolebehörighet

Alla program som erbjuds på Praktiska Gymnasiet i Nykvarn ger dig möjlighet att bli högskolebehörig, så också Bygg- och anläggningsprogrammet - Måleri. Högskolebehörighet går dessutom att nå inom de ordinarie 2500 poängen genom att läsa specifika kurser i det individuella valet.

Film

Många företag längtar efter någon som du. Någon som vill ha jobb direkt efter gymnasiet. Det råder stor brist på arbetskraft i många praktiska yrken, inte bara i Sverige, utan även i resten av världen. Det är här vi kommer in i bilden.

Behörighet

För behörighet till Bygg- och anläggningsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Ansökan

Ansök till Bygg- och anläggningsprogrammet, Måleri

Som boende i samma kommun som Praktiska gymnasiet Nykvarn söker du till programmet via Gymnasieantagningen Stockholms län. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Box 4404, 102 68 STOCKHOLM
Telefon: 08-58 00 80 00
E-post: gyantagningen@ksl.se

Gymnasieexamen

Inriktning Måleri på Bygg- och anläggningsprogrammet ger dig en yrkesförberedande gymnasieutbildning

Reportage

Blond tjej som ler

Ellen pluggar florist på Praktiska Gymnasiet

Läs mer Praktiska Gymnasiet

Ellen är 17 år och studerar inriktningen mot Florist på Praktiska Gymnasiet Skövde. Läs mer om varför hon valde sin utbildning, Praktiska gymnasiet och hur hon har det på skolan!


Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Bygg- och anläggningsprogrammet, Måleri så kommer skolan att kontakta dig.

Praktiska gymnasiet Nykvarn

Praktiska gymnasiet Nykvarn

Välkommen till Praktiska Gymnasiet Nykvarn!

Här finns 10 program, de flesta yrkesinriktade och med en stor del praktik. Det finns också möjlighet att få högskolebehörighet. Vi erbjuder även introduktionsprogram.  De praktiska programmen är upplagda så att eleverna är halva studietiden i skolan och halva tiden på...


Läs mer om Praktiska gymnasiet Nykvarn och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Praktiska gymnasiet Nykvarn

Norra bruksgatan 2
155 33 Nykvarn

 Visa telefonnummer
praktiska.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att beställa information om Bygg- och anläggningsprogrammet, Måleri, fyll i följande uppgifter:

Reportage
Ellen pluggar florist på Praktis...

Ellen är 17 år och studerar inriktningen mot Florist på Praktiska Gymnasiet Skövde. Läs mer om varför hon valde sin utbildning, Praktiska gymnasiet och hur hon har det på skolan!

Läs mer