Visa gymnasium.se som: Mobil

El- och energiprogrammet, Elteknik

Praktiska gymnasiet Nykvarn
Programinformation
Nykvarn
Antal elever: 7 (år 1)
El- och energiprogrammet
  • Antagningspoäng: 117,5
    (medelvärde: 187,5) * statistik från 2017
(Läs mer) Öppet hus
2020-01-15
El- och energiprogrammet, Elteknik

Om utbildningen

Vill du bli elektriker? Läs El- och energiprogrammet i Nykvarn!

På El- och energiprogrammet på Praktiska Gymnasiet Falun får du läsa ämnen som Energiteknik, Elektromekanik, Datorteknik och Mekatronik. För dig som har ett brinnande intresse av teknik, elektronik och matematik är det här ett bra val. Här kommer du att ha många bollar i luften och lära dig att installera/sköta olika el- energi- och vattensystem. Du läser också om arbetsmiljöfrågor som hur du bäst skyddar dig på jobbet och undviker skador.

Inriktning Elteknik

Det här är inriktningen för dig som är noggrann och vill ha ett där du får utnyttja dina händer och din fingerfärdighet. På inriktningen Elteknik får du bland annat lära dig att installera, underhålla och reparera olika systemtyper för el/energi inom hushåll, företag och industrier. Efter utbildningen på El- och energiprogrammet kan du bland annat jobba som distributionselektriker eller installationselektriker.

Är du intresserad och vill veta mer om El- och energiprogrammet, Elteknik, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Film

Många företag längtar efter någon som du. Någon som vill ha jobb direkt efter gymnasiet. Det råder stor brist på arbetskraft i många praktiska yrken, inte bara i Sverige, utan även i resten av världen. Det är här vi kommer in i bilden.

Behörighet

För behörighet till El- och energiprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

El- och energiprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till El- och energiprogrammet, Elteknik

Som boende i samma kommun som Praktiska gymnasiet Nykvarn söker du till programmet via Gymnasieantagningen Stockholms län. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Box 4404, 102 68 STOCKHOLM
Telefon: 08-58 00 80 00
E-post: gyantagningen@ksl.se

Reportage

Blond tjej som ler

Ellen pluggar florist på Praktiska Gymnasiet

Läs mer Praktiska Gymnasiet

Ellen är 17 år och studerar inriktningen mot Florist på Praktiska Gymnasiet Skövde. Läs mer om varför hon valde sin utbildning, Praktiska gymnasiet och hur hon har det på skolan!


Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om El- och energiprogrammet, Elteknik så kommer skolan att kontakta dig.

Praktiska gymnasiet Nykvarn

Praktiska gymnasiet Nykvarn

Välkommen till Praktiska Gymnasiet Nykvarn!

Vill du plugga något som både ger dig jobb och förutsättningar för framtida studier? Då är Praktiska Gymnasiet skolan för dig. Vi vet att det du kan lära dig på en arbetsplats lär du dig bäst där. Samtidigt får du...


Läs mer om Praktiska gymnasiet Nykvarn och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Praktiska gymnasiet Nykvarn

Norra bruksgatan 2
155 33 Nykvarn

 Visa telefonnummer
praktiska.se


Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att beställa information om El- och energiprogrammet, Elteknik, fyll i följande uppgifter:

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Reportage
Ellen pluggar florist på Praktis...

Ellen är 17 år och studerar inriktningen mot Florist på Praktiska Gymnasiet Skövde. Läs mer om varför hon valde sin utbildning, Praktiska gymnasiet och hur hon har det på skolan!

Läs mer