Visa gymnasium.se som: Mobil

Fordons- och transportprogrammet, Karosseri & lackering

Praktiska gymnasiet Nykvarn
Programinformation
Nykvarn
Antal elever: 3 (år 1)
Fordons- och transportprogrammet
  • Antagningspoäng: 162,5
    (medelvärde: 203,3) * statistik från 2017
(Läs mer) Öppet hus
2020-01-15
Fordons- och transportprogrammet, Karosseri och lackering

Om utbildningen

Läs till billackerare eller bilskadereparatör på Praktiska gymnasiet i Sundsvall

Fordons- och transportprogrammet i Sundsvall lär dig att vara serviceinriktad, att arbeta i fordonsverkstad och med datorer samt att arbeta med händerna. Det är ett brett program vilket gör att du kan skaffa dig ett roligt och varierat arbete. Fordon- och transportbranschen utvecklas hela tiden och kommer att ge dig nya spännande utmaningar i arbetslivet. Du får lära dig allt ifrån tekniken i olika fordon, till transporthantering.

Datahantering är något som blir altt viktigare i fordonsbranschen, därför får du lära dig att hantera olika typer av datasystem som är viktiga för just ditt arbete. Branschen kräver självständigt arbete, därför får du utveckla din förmåga att själv lösa olika typer av problem som kan dyka upp i en arbetssituation.

Inriktning Karosseri och lackering

Här får du kunskap om lackering av fordon, felsökning och reparation av karosserier. Efter studenten kan du jobba som exempelvis billackerare eller bilskadereparatör.

Kurser inom inriktningen:

Riktningsteknik - Introduktion
Lackeringsteknik - Introduktion

Är du intresserad och vill veta mer om Fordons- och transportprogrammet, Karosseri & lackering, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Film

Många företag längtar efter någon som du. Någon som vill ha jobb direkt efter gymnasiet. Det råder stor brist på arbetskraft i många praktiska yrken, inte bara i Sverige, utan även i resten av världen. Det är här vi kommer in i bilden.

Behörighet

För behörighet till Fordons- och transportprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Fordons- och transportprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Fordons- och transportprogrammet, Karosseri & lackering

Som boende i samma kommun som Praktiska gymnasiet Nykvarn söker du till programmet via Gymnasieantagningen Stockholms län. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Box 4404, 102 68 STOCKHOLM
Telefon: 08-58 00 80 00
E-post: gyantagningen@ksl.se

Reportage

Blond tjej som ler

Ellen pluggar florist på Praktiska Gymnasiet

Läs mer Praktiska Gymnasiet

Ellen är 17 år och studerar inriktningen mot Florist på Praktiska Gymnasiet Skövde. Läs mer om varför hon valde sin utbildning, Praktiska gymnasiet och hur hon har det på skolan!


Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Fordons- och transportprogrammet, Karosseri & lackering så kommer skolan att kontakta dig.

Praktiska gymnasiet Nykvarn

Praktiska gymnasiet Nykvarn

Välkommen till Praktiska Gymnasiet Nykvarn!

Vill du plugga något som både ger dig jobb och förutsättningar för framtida studier? Då är Praktiska Gymnasiet skolan för dig. Vi vet att det du kan lära dig på en arbetsplats lär du dig bäst där. Samtidigt får du...


Läs mer om Praktiska gymnasiet Nykvarn och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Praktiska gymnasiet Nykvarn

Norra bruksgatan 2
155 33 Nykvarn

 Visa telefonnummer
praktiska.se


Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att beställa information om Fordons- och transportprogrammet, Karosseri & lackering, fyll i följande uppgifter:

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Reportage
Ellen pluggar florist på Praktis...

Ellen är 17 år och studerar inriktningen mot Florist på Praktiska Gymnasiet Skövde. Läs mer om varför hon valde sin utbildning, Praktiska gymnasiet och hur hon har det på skolan!

Läs mer