Visa gymnasium.se som: Mobil

Fordons- och transportprogrammet, Karosseri & lackering

Praktiska Gymnasiet Göteborg Majorna
Programinformation
Göteborg
Antal elever: cirka 40 (.)
Fordons- och transportprogrammet
  • Antagningspoäng: 80,0
    (medelvärde: 151,0) * statistik från 2020
(Läs mer) Öppet hus
2021-11-11
2021-12-06
2022-01-20
2022-04-06

Film

Praktiska Gymnasiet utbildar framtidens arbetskraft. Vårt mål är att du ska ha ett jobb direkt efter studenten. Efter ditt livs bästa skoltid. Välkommen in i gemenskapen!

   
Fordons- och transportprogrammet, Karosseri & lackering

Om utbildningen

Vill du bli billackerare? Välj Karosseri och lackering på Fordons- och transportprogrammet i Göteborg Majorna.

För dig som vill jobba med karosseri och billackering finns Fordons- och transportprogrammet i Göteborg Majorna. Genom inriktningen Karosseri & lackering lär du dig bl.a. lackering av fordon, felsökning och reparation av karosserier. 

Fordons- och transportprogrammet ger dig kunskaper i service, att jobba med datorer och i fordonsverkstad. Det är ett brett program som kan leda till roliga och varierande arbeten efter studenten. Du får lära dig allt från tekniken i olika fordon till transporthantering och datahantering. Just datahantering blir allt mer viktigt i branschen, därför får du lära dig hur du på bästa sätt hanterar de olika datasystem som är viktiga för ditt framtida arbete.

Branschen du utbildas för kräver självständigt arbete. Därför menar Praktiska Gymnasiet i Göteborg Majorna att det är viktigt att du utvecklar din förmåga att själv lösa problem under programmets gång.

Inriktningen Karosseri & lackering

Fordons- och transportprogrammet med inriktning Karosseri & lackering är för dig som vill lära dig lackering av fordon, felsökning och reparation av karosserier. Direkt efter studenten kan du t.ex. ta jobb som billackerare eller bilskadereparatör.

Möjlighet till högskolebehörighet

Alla program som erbjuds på Praktiska Gymnasiet Göteborg Majorna ger dig möjlighet att bli högskolebehörig. Fordon- och transportprogrammet med inriktning Karosseri och lackering likaså. Högskolebehörighet går dessutom att nå inom de ordinarie 2500 poängen genom att läsa specifika kurser i det individuella valet.

Är du intresserad och vill veta mer om Fordons- och transportprogrammet, Karosseri & lackering, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Fordons- och transportprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Fordons- och transportprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Fordons- och transportprogrammet, Karosseri & lackering

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Göteborgsregionen. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 507340222 Göteborg
Telefon: 031-335 51 30
Mejladress: gymnasieantagningen@goteborgsregionen.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Fordons- och transportprogrammet, Karosseri & lackering så kommer skolan att kontakta dig.

Praktiska Gymnasiet Göteborg Majorna

Praktiska Gymnasiet Göteborg Majorna – Jobb efter studenten?

Vill du plugga något som både ger dig jobb och förutsättningar för framtida studier? Då är Praktiska Gymnasiet skolan för dig. Vi vet att det du kan lära dig på en arbetsplats lär du dig bäst där. Samtidigt får du...


Läs mer om Praktiska Gymnasiet Göteborg Majorna och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Praktiska Gymnasiet Göteborg Majorna

Gröna Gatan 28
414 54 Göteborg

 Visa telefonnummer
praktiska.se

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Fordons- och transportprogrammet, Karosseri & lackering från Praktiska Gymnasiet Göteborg Majorna , fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Praktiska Gymnasiet Göteborg
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information