Visa gymnasium.se som: Mobil

Fordons- och transportprogrammet, Lastbil & mobila maskiner

Praktiska gymnasiet Nykvarn
Programinformation
Södertälje
Antal elever: 3 (år 1)
Fordons- och transportprogrammet
  • Antagningspoäng: 203,3
    (Lägsta: 162,5) * statistik från 2017
Fordons- och transportprogrammet, Lastbil & mobila maskiner

Utbildningsinfo

Fordons- och transportprogrammet – Lastbil och mobila maskiner

Fordons- och transportprogrammet är ett bra program för dig som är intresserad av och ser en framtid inom fordons- och transportbranschen.  Efter att ha gått inriktningen Lastbil och mobila maskiner på gymnasiet kan du jobba som lastbilsmekaniker eller maskinmekaniker.

Brett program med fokus på fordon och transport

Under din tid som elev på programmet får du testa hur det är att jobba i en fordonsverkstad. Du får lära dig att arbeta med datorer som verktyg såväl som med händerna. Det ingår också att du får kunskap om service och bemötande. När du har tagit studenten kan du sedan få ett både roligt och varierat jobb. Annat du får kunskap om den teknik som finns i olika typer av fordon samt transporthantering. En annan del av utbildningen lär du dig de datasystem som är speciellt viktiga i branschen samt din förmåga att lösa problem.

Inriktningen Lastbil och mobila maskiner

Du får kunskap om att reparera, hitta fel och ta hand om tunga fordon och flyttbara maskiner. Efter gymnasiet kan du jobba som exempelvis lastbilsmekaniker eller maskinmekaniker.

Kurser som ingår på inriktningen är:

  • Maskin- och lastbilsteknik – introduktion
  • Reparation av lastbilar och mobila maskiner

Film

Många företag längtar efter någon som du. Någon som vill ha jobb direkt efter gymnasiet. Det råder stor brist på arbetskraft i många praktiska yrken, inte bara i Sverige, utan även i resten av världen. Det är här vi kommer in i bilden.

Behörighet

För behörighet till Fordons- och transportprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Ansökan

Ansök till Fordons- och transportprogrammet, Lastbil & mobila maskiner

Som boende i samma kommun som Praktiska gymnasiet Nykvarn söker du till programmet via Gymnasieantagningen Stockholms län. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Box 4404, 102 68 STOCKHOLM
Telefon: 08-58 00 80 00
E-post: gyantagningen@ksl.se

Gymnasieexamen

Inriktning Lastbil & mobila maskiner på Fordons- och transportprogrammet ger dig en yrkesförberedande gymnasieutbildning

Reportage

Blond tjej som ler

Ellen pluggar florist på Praktiska Gymnasiet

Läs mer Praktiska Gymnasiet

Ellen är 17 år och studerar inriktningen mot Florist på Praktiska Gymnasiet Skövde. Läs mer om varför hon valde sin utbildning, Praktiska gymnasiet och hur hon har det på skolan!


Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Fordons- och transportprogrammet, Lastbil & mobila maskiner så kommer skolan att kontakta dig.

Praktiska gymnasiet Nykvarn

Praktiska gymnasiet Nykvarn

Välkommen till Praktiska Gymnasiet Nykvarn!

Här finns 10 program, de flesta yrkesinriktade och med en stor del praktik. Det finns också möjlighet att få högskolebehörighet. Vi erbjuder även introduktionsprogram.  De praktiska programmen är upplagda så att eleverna är halva studietiden i skolan och halva tiden på...


Läs mer om Praktiska gymnasiet Nykvarn och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Praktiska gymnasiet Nykvarn

Norra bruksgatan 2
155 33 Nykvarn

 Visa telefonnummer
praktiska.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att beställa information om Fordons- och transportprogrammet, Lastbil & mobila maskiner, fyll i följande uppgifter:

Reportage
Ellen pluggar florist på Praktis...

Ellen är 17 år och studerar inriktningen mot Florist på Praktiska Gymnasiet Skövde. Läs mer om varför hon valde sin utbildning, Praktiska gymnasiet och hur hon har det på skolan!

Läs mer