Fordons- och transportprogrammet, Lastbil & mobila maskiner

Nobelgymnasiet
Programinformation
Karlstad
Antal elever: cirka 170 (.)
Fordons- och transportprogrammet
  • Antagningspoäng: 172,5
    (medelvärde: 202,8) * statistik från 2022

Om utbildningen

Lastbil och mobila maskiner på Fordons- och transportprogrammet

Är du intresserad av fordon och modern, avancerad teknik? Tycker du om att arbeta självständigt? Vill du se världen genom att köra fjärrtransporter eller förvandla en krockskadad bil till en glänsande skönhet? Allt detta blir möjligt för dig hos oss på fordons- och transportprogrammet!

Fordonsbranschen är snabbt växande och behovet av arbetskraft stort! Med en examen från Nobelgymnasiets fordons- och transportprogram kan du gå direkt ut i jobb som mekaniker, tekniker eller annat inom branschen.

På fordons- och transportprogrammet arbetar du ofta självständigt men dina klass- och arbetskamrater finns nära. Det finns mängder av spännande saker att lära sig och utbildningen präglas av modern teknik, hållbar utveckling, arbetsmiljö och entreprenörskap.

Inriktningar vi erbjuder

  • Personbil
  • Karosseri och lackering
  • Transport
  • Lastbil och mobila maskiner
Är du intresserad och vill veta mer om Fordons- och transportprogrammet, Lastbil & mobila maskiner , vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

APL (praktik)

På fordons- och transportprogrammet varvas teori med praktiska övningar. Du har också, oavsett yrkesutgång, minst 15 veckors APL, där du kommer i direktkontakt med yrket och får lära dig hur det fungerar i praktiken.

Behörighet

För behörighet till Fordons- och transportprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Fordons- och transportprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Fordons- och transportprogrammet, Lastbil & mobila maskiner

Du söker programmet via antagningskansliet Elevantagningen i Karlstad. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Få ansökningskoden Postadress: Gymnasieförvaltningen, Elevantagningen651 84 KARLSTAD
Telefon: 054-540 13 08
Mejladress: elevantagningen@karlstad.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Fordons- och transportprogrammet, Lastbil & mobila maskiner så kommer skolan att kontakta dig.

Nobelgymnasiet

Välkommen till Nobelgymnasiet – Värmlands största yrkesgymnasium! Här blir du anställningsbar, högskoleklar och oslagbar. Oavsett om du letar efter en snabb väg till jobb eller bestämmer dig för att läsa vidare senare i livet står dörrarna öppna för dig. Nobelgymnasiet...


Läs mer om Nobelgymnasiet och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Nobelgymnasiet

Nokiagatan 20
654 66 Karlstad

 Visa telefonnummer
karlstad.se

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Fordons- och transportprogrammet, Lastbil & mobila maskiner från Nobelgymnasiet, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Nobelgymnasiet
Öppet hus
Titta-på-dag
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information