Visa gymnasium.se som: Mobil

7 roliga saker att göra på påsklovet

7 roliga saker att göra på påsklovet

7 roliga saker att göra på påsklovet

Dags för påsklov och lediga dagar? Här tipsar Gymnasium.se om sju roliga aktiviteter du kan hitta på under ditt påsklov.

1. Plantera hemma

Något som är både enkelt och roligt är att odla hemma! Experimentera och testa att plantera till exempel kärnor från avokado, citrusfrukter eller varför inte jordnötter? Hitta inspiration till odling här

2. Baka ditt eget påskgodis

Vill du fylla påskägget med hemgjort godis? Sök på Google efter roliga recept för ditt påskbak! Vad sägs till exempel om Kaninmuffins, Påskpops eller Fågelbon?

3. Gå på museum

Många museum är gratis nuförtiden. Så passa på att mixa ledigheten med att insupa lite kunskap! Bor du i Stockholm är det gratis att gå på till exempel Naturhistoriska museet och Sjöhistoriska museet. I Göteborg kan du passa på att gå på Världskulturmuseet och i Malmö ta en tur till Moderna museet ifall du vill gå på museum som inte kostar något.

4. Ha picknick i en park

Detta tips fungerar såklart bäst om det är varmt och skönt ute, så vi håller tummarna att vädret vänder och blir varmare och soligare under veckan. Packa med dig en filt att sitta på och något gott att äta och dricka och ha picknick på något härligt ställe. Kanske har du ett favoritställe i närheten av där du bor eller så beger du dig på en längre utflykt för att upptäcka något helt nytt ställe.

5. Gå på kosläpp och se på lyckliga kor

Missa inte det fantastiska skådespelet när kossorna skuttar ut i friheten efter att ha varit inne i ladan hela vintern. Kolla upp när det är kosläpp där just du bor. Bor du i Norrland kan det nämligen dröja tills maj-juni innan det är dags för kosläpp. Här hittar du datum för kosläpp på några platser i landet och här hittar du några fler datum för kosläpp

6. Lär dig programmera eller liknande online

Har du något du drömmer om att lära dig mer om, men tiden verkar inte riktigt räcka till? Ta chansen att utnyttja ditt påsklov till att lära dig programmering online. Här kan du till exempel lära dig koda

7. Plugga ikapp

Även om det är tråkigt att lägga tid på skolarbete när du är ledig kan det faktiskt vara smart. På så sätt kommer du i fas om det är något ämne du halkat efter i och det kommer du tacka dig själv för senare.

Senast uppdaterad: 11 apr 2017

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2018-04-12

Yrkesambassadörerna: Melanie Lund

Vår nästa yrkesambassadör är djurälskaren Melanie som har gått naturbruksprogrammet och jobbar nu som djurskötare på en fårfarm! Läs mer om Melanies utbildning och hur en typisk dag för en djurskötare ser ut!

Läs mer
Senast uppdaterad: 2016-04-04

Förbered dig för nationella proven i NO

Nu är det snart dags för nationella prov i NO för eleverna i årskurs nio. Hur förbereder du dig? Vilka datum är det som gäller och kan man testa gamla prov? Här får du all information du behöver!

Läs mer
Senast uppdaterad: 2018-04-18

Fixa sommarjobbet

För att fixa sommarjobbet så gäller det att du är ute i tid! Har du koll på vad du behöver fixa och tänka på inför ditt sökande av sommarjobb? Vi hjälper dig med råd och information om hur processen går till, från att skriva CV till att få koll på lagar och regler!

Läs mer
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Medlemslogin