Malung-Sälens gymnasieskola

Läs gymnasiet med skidor och snowboard på schemat

På Malung-Sälens gymnasieskola kan du träna snowboard och alpint under din gymnasietid eftersom skolan är ett Riksidrottsgymnasium inom alpin och snowboard samt freeski och har Nationell Idrottsutbildning inom snowboard och jibbskidor. Skolan erbjuder även Skidlärargymnasiet, som är en riksrekryterande särskild variant Hotell- och turism, och du som är intresserad av hockey kan ansöka till Malung-Sälen Hockey Academy.  Många av skolans elever bor på elevboende i närheten av skolan.

Närhet, kvalitet och gemenskap

Malung-Sälens gymnasieskola är en fräsch skola med en positiv framtidstro där alla elever lämnar skolan med verktyg för framtiden. Skolan har ett nära samarbete med näringslivet både i Malung och i Sälen. Klasserna är små och som elev har du tillgång till en väl utvecklad elevhälsovård med skolsköterska, kurator och SYV. Här känner alla varandra och som elev får du utrymme att synas. Skolan vill att du ska utvecklas och nå din fulla potential både idag och i framtiden. Malung-Sälens gymnasieskola är perfekt för dig som är intresserad av vintersport, men erbjuder även en hel del andra nationella högskoleförberedande- och yrkesprogram. På yrkesprogrammen finns möjlighet att läsa till kurser som ger dig högskolebehörighet. Som elev på Malung-Sälens gymnasieskola får du en gymnasieutbildning av hög kvalitet, oavsett vilket program du väljer. Här får du en aktiv fritid tack vare skolans läge i Malung med fina idrottsmöjligheter och närhet till skidbackar. Många av skolans elever är från andra delar av landet och bor på elevboende i närheten av skolan.

Läs på Riksidrottsgymnasium Alpint, snowboard eller Freeski

Malung-Sälens gymnasieskola är ett riksidrottsgymnasium där du kan du träna snowboard, freeski och alpint under din gymnasietid.Detta är riksrekryterandene utbildningningar vilket innebär att man tar in elever från hela landet. RIG-utbildningen kombineras med samhällsvetenskapsprogrammet, ekonomiprogrammet eller naturvetenskapsprogrammet.  Programmen är högskoleförberedande och utöver drottsutbildning får du även behörighet att studera vidare efter gymnasiet.

Läs NIU i freeski och Snowboard eller riksrekryterande Skidlärarutbildning

Malung-Sälens gymnasieskola erbjuder också nationella idrottsutbildningar (NIU) i jibbskidor och snowboard. Dessa kombineras med Hotell- och turismprogrammet, som är ett yrkesprogram. Du kan också läsa vid Skidlärargymnasiet. Utbildningen ges som en riksrekryterande särskild variant  av Hotell- och turismprogrammet, med inriktning Tursim och resor. Väljer du Skidlärarutbildning eller Freeride/Snowboard får du använda 2 dagar per vecka till träning och utbildning. Det sker främst i Sälenfjällen & Trysil under skidsäsongen.

Malung Hockey Academy

För dig som är intresserad av hockey finns möjligheten att ansöka till Malung-Sälen Hockey Academy. Du läser hockeyn som individuellt val inom ramen för Samhällsvetenskapsprogrammet, Handelsprogrammet eller Ekonomiprogrammet.

Fotboll Academy

Fotbollen i Malung är en elitgrundad verksamhet, vars syfte är att förbereda spelare tjejer och killar till framtida elitkarriär i fotboll. Malung har idag Dalarnas modernaste konstgräshall där vi bedriver vår verksamhet året runt. Möjlighet till spel finns i Malungs IF som har ett tätt samarbete med skolan. Du läser fotbollen som individuellt val 3-4 ggr i veckan.

Läs lärlingsutbildningar

Malung-Sälens gymnasieskola erbjuder också gymnasiala lärlingsutbildningar inom  Hotell och turism samt restaurang och livsmedel. Att läsa som lärling innebär att du är ute på arbetsplatsförlagt lärande (APL) under minst halva gymnasietiden.

Malung-Sälens gymnasieskola har elevboende!

Alla blivande idrottselever i årskurs 1 erbjuds att bo här. Att flytta hemifrån redan vid 16 års ålder kan många gånger vara en stor utmaning.Skolan har lång erfarenhet av elever som studerar vid deras idrottsutbildningar, vilket gör att man vet att det betyder oerhört mycket med bra boende. Som elev bor du i möblerade enrums- eller tvårumslägenheter, med eget rum och kök. Det finns gemensamma utrymmen som tvättstuga, matsal, TV-rum och förråd. Måltider serveras i den gemensamma matsalen.

Välkommen till en annorlunda skola med stora möjligheter!

Är du intresserad och vill veta mer om Malung-Sälens gymnasieskola, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan. Visa alla utbildningar på Malung-Sälens gymnasieskola

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill bli kontaktad av Malung-Sälens gymnasieskola.

Andel lärare med leg. och behörighet 2018

782 21 Malung

sites.google.com

NAAM18
Jag valde natur på MSG och var jätte nöjd med mitt val i början men har insett att natur inte är programmet för mig. Skolan är fantastisk med för det mesta bra lärare. Lite tråkigt att 6-9 har i samma lokaler och att man måste vänta på maten tills Centralskolan är klara. För mig blir det mot nya äventyr men MSG kommer alltid finnas i mitt hj...
Visa hela
Esundlo
Här händer det grejer, en skola som inte slutas utvecklas och insperaras så som eleverna gör. Lärarna är lika skidtokiga som dig och man får kompisar med samma intressen och mål. Perfekt om man vill bli skidlärare iframtiden och jobb finns!! Det bästa av allt? Man lär sig hur värkligheten går till på ett kul sätt.
Emmy
Trevlig skola med mycket bra och roliga/trevliga lärare. Dock inte alltid så bra ordning.

För att beställa information från Malung-Sälens gymnasieskola, fyll i följande uppgifter:

Utbildningsrecensioner