Visa gymnasium.se som: Mobil

Teknikprogrammet

Rudbeckianska gymnasiet
Programinformation
Västerås
Antal elever: cirka 10 (.)
Teknikprogrammet
  • Antagningspoäng: 127,5
    (medelvärde: 229,2) * statistik från 2021
(Läs mer) Öppet hus
2021-11-29
2022-01-22
Teknikprogrammet

Om utbildningen

Teknikprogrammet

Det här är programmet passar dig som är tekniskt orienterad, gillar matematik och naturvetenskap och är nyfiken på hur tekniken kan göra livet både smartare, enklare och roligare.

Här får du arbeta med avancerade, professionella datorprogram som verktyg. Vi arbetar mycket i projektform inom områden som exempelvis stadsplanering och robotik. Du deltar i Snilleblixten, ett projekt för dig med goda idéer. Du som vill kan också starta ett UF-företag.

Det finns många spännande jobb för dig som väljer programmet, till exempel programmerare, arkitekt, tekniker, ingenjör, projektledare, forskare, ekonom och konstruktör. Vi är en del av Teknik- college och samarbetar både med Mälardalens högskola och med företag i regionen, vilket ger dig goda möjligheter inför vidare studier och jobb. Programmet är högskoleförberedande.

Inriktning: Teknikvetenskap

Här fördjupar du dina kunskaper inom teknik, matematik, fysik, kemi och biologi.
Även programmering är ett centralt ämne på inriktningen. Du får kunskaper om och tränar färdigheter i teknikvetenskapens arbetsmetoder. Du får en bred behörighet till universitet och högskola. Teknikvetenskapsinriktningen passar bra för dig som vill läsa både teknik- och naturvetenskapliga ämnen.

Inriktning: Informations- och medieteknik

Här börjar du med att få grundläggande kunskaper om hur datorer fungerar och kommunicerar med varandra. Du programmerar och bygger webbplatser, arbetar med datornätverk, servrar, routrar och switchar. Senare får du även bygga avancerade nätverk och arbeta med databaser. Förutom ett välutrustat nätverkslabb har vi även ett nära samarbete med datautbildningar på högskolan. Inriktningen ger bred behörighet till högskoleutbildningar i hela landet.

Inriktning: Produktionsteknik

Profil: Robotsystem

Vi jobbar med robotsystem och datoriserad produktionsteknik. Du programmerar robotar och lär dig styra och programmera olika typer av produktionsanläggningar. Till din hjälp har du digitala verktyg som simuleringsprogram och VR-applikationer. Inriktningen ger bred behörighet till högskoleutbildningar i hela landet.

Inriktning: Samhällsbyggande och miljö
Profil: Arkitektur

Inriktningens fokus ligger på hållbar utveckling när du skapar ritningar, designar och utvecklar framtidens samhällsbyggande och boende. Du använder moderna ritprogram som ArchiCad samt arbetar också praktiskt med att bygga modeller. Inriktningen ger bred behörighet till högskoleutbildningar i hela landet.

Är du intresserad och vill veta mer om Teknikprogrammet , vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Teknikprogrammet behöver du godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, biologi, fysik, kemi samt minst sex andra ämnen.

Gymnasieexamen

Teknikprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Teknikprogrammet

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen i Västerås. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Stadshuset, E268 721 87 Västerås
Telefon: 021-39 06 00
Mejladress: gymnasieantagningen@vasteras.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Teknikprogrammet så kommer skolan att kontakta dig.

Rudbeckianska gymnasiet

Rudbeckianska gymnasiet – Med lärandet i centrum

Rudbeckianska gymnasiet ligger centralt i Västerås intill domkyrkan. Skolan är Sveriges första gymnasium och här lever nya och gamla traditioner sida vid sida med moderna undervisningsmetoder. Som elev kan du välja mellan flera program och inriktningar och du ges möjlighet...


Läs mer om Rudbeckianska gymnasiet och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Rudbeckianska gymnasiet

Skolgatan 5
72187 Västerås

 Visa telefonnummer
skola.vasteras.se

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Teknikprogrammet från Rudbeckianska gymnasiet, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Rudbeckianska gymnasiet
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information